Zážitky už čekají v Řecku. Leťte z Prahy na Rhodos, Korfu nebo na Krétu

Praha, 27. května 2021 – Nejlepším dárkem je zážitek a v letošním létě to platí dvojnásob. Modré nebe, krásné pláže, výlety lodí do jeskyň a dobré jídlo místní kuchyně. Řecké ostrovy patří dlouhodobě mezi populární destinace, které si létají vychutnat tisíce Čechů. Vybrat si mohou během nadcházejících měsíců každý den z několika přímých letů například na Rhodos, Korfu, do Heraklionu a postupně i do dalších dvanácti destinací na pevnině i na dalších ostrovech v Řecku, kam mohou vyrazit za zážitky přímo a pohodlně z Letiště Václava Havla Praha.

Řecko vnímáme jako jednu z hlavních dovolenkových destinací, která je vhodná pro všechny věkové kategorie. Díky postupnému zjednodušování pravidel pro cestování se navíc poptávka po letech či zájezdech na oblíbené řecké ostrovy ještě zvýší,“ uvedl Jaroslav Filip, ředitel leteckého obchodu Letiště Praha.

Aktuální přehled přímých spojení z Prahy do Řecka: (*může se změnit dle aktuální situace)

Heraklion až 15x týdně
Smartwings www.smartwings.com
Aegean Airlines www.en.aegeanair.com
Rhodos až 14x týdně
Smartwings www.smartwings.com
Ryanair www.ryanair.com
Korfu až 8x týdně
Smartwings www.smartwings.com
Ryanair www.ryanair.com

Oblíbené řecké ostrovy jsou další destinací, kterou Letiště Praha zahrnulo do nové kampaně „Zážitky už čekají“ na podporu létání a cestování do zahraničí. Propagaci jednotlivých destinací spustilo již během května na různých online i offline komunikačních kanálech. Letiště Praha připravilo zároveň pro české cestující speciální webovou stránku www.zazitkyuzcekaji.cz, kde najdou přehled všech aktuálně dostupných destinací z Prahy, důležitá pravidla pro cestování, informace o odbavení, službách i ochranných opatřeních na letišti i na palubě, ale i zajímavé cestovatelské průvodce.

Výhodou cestování letadlem je kromě rychlosti také komfort a hlavně bezpečnost. Odbavení cestujících probíhá za přísných hygienických podmínek a to včetně opakované dezinfekce letadel. Na letišti také probíhá zvýšená dezinfekce a úklid všech frekventovaných prostor, včetně gatů pro cestující. Opatření na palubách jednotlivých dopravců se mohou lišit, nicméně standardně je povinné mít po celou dobu letu zakrytý nos a ústa. Veškeré informace o pravidlech na palubě najdou cestující vždy na webových stránkách dané aerolinky. Cestující by si také měli pečlivě zjišťovat aktuální vstupní podmínky do své destinace i pro návrat do České republiky, které se mohou velmi často měnit.

Velkou výhodou cestování letadlem oproti jiným druhům dopravy je i účinná filtrace vzduchu přímo v kabině letadla. Takzvané HEPA filtry na palubě zachytí téměř 100 procent mikročástic různých druhů bakterií a virů, a to včetně koronaviru. Například během dvouhodinového letu se tak vzduch v kabině kompletně vymění přibližně čtyřicetkrát a díky účinným filtrům se zároveň i čistí. Při dodržování všech nastavených a funkční pravidel na letištích i v letadle je proto riziko přenosu onemocnění při cestování letadlem minimální, což potvrzují i data mezinárodní organizace dopravců IATA. Další výhodou v této době cestování letecky jsou i flexibilní podmínky u leteckých společností, které umožňují změny termínů. Cestující tak mohou jednoduše své plány ze zdravotních nebo jiných důvodů upravit.

www.prg.aero


Další aktuální informace naleznete také na Twitteru Letiště Praha@PragueAirport.