Alienware a tým Liquid představují projekt Good in Gaming

Společně budou podporovat spravedlivější rozvoj esportu

Praha, 1. června 2021 – V uplynulých deseti letech měl Alienware tu čest podporovat rozvoj esportu. Esport, kdysi považovaný za okrajovou záležitost, se dnes rozvíjí rychlým tempem a začíná nahrazovat některé tradičnější sportovní disciplíny. Loni diváci sledovali neuvěřitelných 18,6 miliard hodin herního obsahu a letos se očekává, že výnosy z esportu přesáhnou miliardu dolarů. Tento fenomenální růst s sebou nese také významné pracovní příležitosti, a to nejen pro hráče a trenéry. Aby se kola esportu točila, jsou nutné tisíce programátorů, tvůrců obsahu, datových analytiků, vývojářů her, specialistů na sociální sítě, provozovatelů soutěžních prostor, účetních, právníků a mnoha dalších.

Alienware a tým Liquid jsou partnery na této fenomenální cestě esportu již přinejmenším deset let. Otevřel například dvě špičková tréninková střediska na dvou kontinentech. Do budoucna je zde ale prostor pro větší inkluzivitu. Stručně řečeno: každý, kdo chce hrát, by se měl cítit v herní komunitě vítán. Úsilí o větší rovnost příležitostí je jednou z priorit společnosti Dell Technologies a klíčovou součástí jejího plánu Progress Made Real, kterým se řídí při využívání vlivu, technologií a lidských zdrojů k provádění změn v naší společnosti a k trvalému pozitivnímu ovlivňování světa. 

Proto dnes ve spolupráci s týmem Liquid představuje Alienware novou iniciativu Good in Gaming. Ta je založená na společné vizi herní komunity, kde se každý cítí respektovaný a přijímaný. Zaměří se na komunitu, vzdělávání, příležitosti a soutěž. Alienware a tým Liquid nabídnou mladým hráčům mentoring, stipendia a stáže s cílem pomoci jim růst a získat přístup k prostředkům a kontaktům. Nezáleží tedy na tom, zda chce někdo raději bojovat v poli nebo řídit akci v zákulisí – v herním světě je místo pro každého. 

V nadcházejících měsících proto budou představeny konkrétní programy od mentorských, stipendijních a stážových programů přes online zdroje pro budoucí profesionální hráče esportů po turnaje otevřené každému, kdo by chtěl soutěžit. Cílem iniciativy je vnášet do odvětví pozitivní změny a otevřít dveře nové generaci hráčů… a konstruktérů, tvůrců, analytiků, designérů, účetních, právníků a dalších. 

O společnosti Dell Technologies
Dell Technologies pomáhá organizacím a jednotlivcům budovat svoji digitální budoucnost, transformovat způsob, jakým pracují, žijí a hrají. Společnost poskytuje a dodává zákazníkům nejkomplexnější a nejinovativnější portfolio technologií a služeb, aby dokázali úspěšně konkurovat v dnešní éře dat.