Volba sládků je konečně zpět! V červnu nabízí hořký speciál Radegast ROG IPA

Praha, 3. června 2021 – Tuzemské hospody a restaurace čeká po znovuotevření chuťově hořký červen. V rámci oblíbeného programu Volba sládků budou čepovat svrchně kvašený Radegast ROG IPA. Osvěžující pivo s výraznou hořkostí uvařené ve stylu Session India Pale Ale nabídne zhruba 540 hospod a restaurací v Česku.

Volba sládků již šest let obohacuje českou pivní kulturu a servíruje pivařům ojedinělý výběr pivních chutí. Speciální pivní program Plzeňského Prazdroje se vrátil do hospod a restaurací po delší odmlce způsobené omezením jejich provozu kvůli koronavirové pandemii. Červnová akce nabídne pivo Radegast ROG IPA, první svrchně kvašené pivo uvařené nošovickými sládky z pivovaru Radegast. 

„Světlé pivo Radegast ROG IPA je uvařené v pivním stylu Session IPA, který se vyznačuje pitelností, bohatou a vyváženou chmelovou chutí a citrusovou vůní. Jedná se o lehčí variantu klasického stylu India Pale Ale,“ říká obchodní sládek Radegastu Roman Šolc.

Svrchně kvašená novinka pivovaru Radegast je rozpoznatelná výraznou hořkostí dosahující 50 jednotek hořkosti IBU. Osvěžující pivo s bohatou chutí má příjemný chmelový charakter, u chmelového aroma se dostávají do popředí citrusové a grepové tóny. Sládci využívají k vaření speciálu americké aromatické chmely Citra, Sabro a český aromatický chmel Kazbek. 

Výčepní speciál Radegast ROG IPA zamířil nejprve v lahvích na pulty obchodů, od letošního března je v prodeji v řetězci hypermarketů Albert. V čepované variantě bude k ochutnání v rámci programu Volba Sládků v 540 hospodách a restauracích pouze v červnu. 


Fanoušci pestrých pivních chutí si najdou nejbližší výčepní místo na stránkách volbasladku.cz nebo prostřednictvím aplikace jdesnapivo.cz.