OPPO expanduje do dalších evropských zemí. S 5G smartphony vstupuje také do České republiky

Aktuálně 4. největší světový výrobce smartphonů přináší na český trh telefony OPPO Reno5 5G a OPPO Reno5 Z s podporou 5G sítí, patentovaným superrychlým nabíjením a špičkovými fotoaparáty.

Praha, 29. června 2021 – Prvními smartphony značky OPPO, které budou na českém trhu dostupné prostřednictvím hlavních operátorů i maloobchodních prodejců, budou modely Reno5 5G a Reno5 Z. Tyto bohatě vybavené smartphony za dostupnou cenu a s podporou nejnovějších sítí 5G doplní true wireless sluchátka Enco Air a sluchátka Enco Buds. 

Na český, slovenský a maďarský trh dnes vstoupila značka OPPO. Tato expanze následuje po období trvalého růstu na několika dalších evropských trzích i rostoucí popularitě chytrých telefonů OPPO a doplňků na celém kontinentu. V roce 2021 se společnost OPPO stala čtvrtým největším výrobcem chytrých telefonů na světě. Její celosvětové dodávky chytrých telefonů se během posledních 12 měsíců zvýšily o 60 % na 37,6 milionu, a to i přes problémy způsobené pandemií koronaviru.

„Naše technologie slouží k tomu, aby mohli uživatelé vyjádřit svou kreativní identitu a spojit se s lidmi a okamžiky, které jsou pro ně v životě nejdůležitější. Rozšíření našich aktivit na český trh je důležitou součástí naší dlouhodobé strategie pro evropský trh a umožní našim inovacím přinést poutavé a intuitivní zážitky více lidem,“ řekl ke vstupu značky na náš trh Johnny Zhang, regionální prezident společnosti OPPO.

Smartphone Reno5 5G je modelem vyšší střední třídy, kterým chce značka OPPO oslovit aktivní uživatele, kteří od svého telefonu očekávají atraktivní design, vysoký výkon, perfektní fotoaparát a další moderní technologie. Jeho velmi tenké tělo je na zadní straně opatřeno matným povrchem odolným nejen proti poškrábání, ale také otiskům prstů. Zaoblený displej smartphonu s úhlopříčkou 6,4 palce využívá OLED technologii a 90Hz obnovovací frekvenci pro skvělé a plynulé zobrazení obsahu za všech podmínek.

OPPO Reno5 5G – Skvělé fotky za všech okolností

O pořizování snímků smartphonem OPPO Reno5 5G se stará čtyřnásobný fotoaparát s hlavním snímačem s rozlišením 64 megapixelů a světelností 1,7. Kvalitní selfie zajistí fotoaparát s rozlišením 32 megapixelů. Zatímco na úpravy selfie fotek lze využít unikátní technologii na rozpoznání tváře a vylepšení portrétních snímků, pro hlavní fotoaparát jsou k dispozici funkce podporované umělou inteligencí na prosvětlení záběrů pořízených při nízkém osvětlení či zvýšení dynamického rozsahu snímků. 

Videozáběry umí OPPO Reno5 5G pořizovat v rozlišení až 4K při 30 snímcích za sekundu a zpomalené záběry mohou mít až 240 snímků za sekundu při HD (720p) rozlišení. Záběr hlavní kamery lze díky funkci DualView kombinovat s obrazem ze selfie kamery na přední straně smartphonu, a to hned v několika režimech. Také na videozáběry lze aplikovat efekty na vylepšení obrazu a k dispozici jsou i pokročilé funkce dynamického HDR a technologie AI Highlight Video, která využívá inteligentní detekci světla pro lepší výsledná videa. 

OPPO Reno5 5G – Podpora 5G a bleskového nabíjení

Srdcem smartphonu OPPO Reno5 5G je čipová sada Qualcomm Snapdragon 765G, která kromě vysokého výkonu pro všechny aplikace i hry zajišťuje rovněž podporu 5G sítí, aktuálně zaváděných v České republice. Hlavní výhodou 5G je především zvýšení rychlosti stahování dat prostřednictvím mobilní sítě a minimální latence. Co nejrychlejší odezva je nutná nejen pro hraní online her, ale také pro plynulé videohovory.

Unikátní technologie SuperVOOC 2.0 umožňuje dobíjet baterii smartphonu OPPO Reno5 5G výkonem až 65 wattů. V praxi to znamená, že se telefon už za 5 minut dobije na další 2 hodiny telefonování, za 30 minut je jeho baterie dobitá z 95 % a k plnému nabití stačí pouze 37 minut. Bezpečnost technologie SuperVOOC 2.0 je certifikována společností TÜV Rheinland a inteligentní systém řídí dobíjení smartphonu i podle návyků konkrétních uživatelů. Například při dobíjení přes noc se SuperVOOC 2.0 postará o plné nabití dříve, než majitel telefonu ráno vstane, aniž by se jeho baterie přebíjela nebo přehřívala.

Bezpečnost dat uložených v telefonu zajistí spolehlivá čtečka otisků prstů, která je přímo v displeji. 

OPPO Reno5 5G – Dostupnost a cena

Smartphone OPPO Reno5 5G bude na českém trhu k dispozici od 1. července, a to u operátorů O2, T-mobile CZ a Vodafone. V průběhu července pak také u maloobchodních prodejců, např. Alza.cz, CZC.cz, Datart, Electro World, Expert, Huramobil.cz, iSpace.cz, Mall.cz, Mobil Pohotovost, Okay, Planeo Elektro, Smarty a T.S. Bohemia. OPPO Reno 5 5G bude dostupné v barvách Starry Black a Astral Blue za cenu 11 399 Kč. Navíc, jako dárek bude pak OPPO bude dávat ke každému zakoupenému Reno5 5G sluchátka OPPO Enco Air v hodnotě 1 999 Kč. Tato akce bude probíhat u všech oficiálních prodejců značky během prvních čtrnácti dnů prodeje, popřípadě do vyprodání zásob.

OPPO Reno5 Z – 5G pro každého

Smartphone střední třídy OPPO Reno5 Z je určen pro uživatele, kteří hledají dobře vybavený telefon za velmi dostupnou cenu. Právě těmto zákazníkům poskytne OPPO Reno5 Z dostatečný výkon osmijádrového procesoru s podporou sítí 5G, čtyřnásobný fotoaparát se 48megapixelovým rozlišením hlavního snímače a inteligentní technologií projasnění a vylepšení snímků i videí, stejně jako technologii rychlého dobíjení VOOC 4.0. 

Fotoaparát smartphonu OPPO Reno5 Z poskytuje vyspělé funkce pro dynamický bokeh efekt, vylepšení záběrů s pomocí technologie umělé inteligence, zvýšení dynamického rozsahu snímků (Live HDR) i zvýšení jasu snímků a videí pořizovaných za nízkého osvětlení (Night Plus a Ultra Night Video). Opět nechybí ani možnost kombinování záběrů z hlavní a selfie kamery.

Díky technologii VOOC 4.0 a dobíjecímu výkonu 30 wattů stačí pětiminutové dobíjení na tříhodinové sledování videa. Na polovinu kapacity se baterie smartphonu OPPO Reno5 Z dobije už za 20 minut a na plné nabití stačí počkat pouze 48 minut. Baterie telefonu zvládne bezmála 17 hodin přehrávání videa, 8 hodin hraní online her nebo přes 35 hodin přehrávání hudby z úložiště smartphonu.

Čtečka otisků prstů je i u tohoto modelu zabudovaná přímo v displeji. 

OPPO Reno5 Z – Dostupnost a cena

Také smartphone OPPO Reno5 Z bude na českém trhu k dispozici od 1. července, a to u operátorů O2, T-mobile CZ a Vodafone. V průběhu července pak také u maloobchodních prodejců, např. Alza.cz, CZC.cz, Datart, Electro World, Expert, Huramobil.cz, iSpace.cz, Mall.cz, Mobil Pohotovost, Okay, Planeo Elektro, Smarty a T.S. Bohemia. OPPO Reno5 Z bude v prodeji v barvách Fluid Black a Cosmo Blue za cenu 8 999 Kč.

„Máme v plánu stát se vedoucí značkou chytrých telefonů v Evropě. Ještě důležitější však je, že chceme hrát pozitivní roli v zemích, kde působíme, a využívat naše technologie ve prospěch místních uživatelů a komunit – a podpořit jejich vyrovnaný a spokojený život,“ dodal Johnny Zhang.

Enco Air – True Wireless sluchátka pro extrémně dlouhý poslech

Společně se dvěma novými smartphony přináší OPPO na český trh také true wireless sluchátka Enco Air. Jejich specialitou je kromě technologie potlačení šumu během hovorů i rychlé dobíjení baterií sluchátek. Už během 10 minut se sluchátka nabijí na dalších 8 hodin poslechu. Ke smartphonu se sluchátka Enco Air připojují prostřednictvím Bluetooth 5.2 a společně s dobíjecí krabičkou zvládnou až 24 hodin poslechu. 

Sluchátka Enco Air jsou k dispozici za 1 999 Kč.

Enco Buds – Odolná True Wireless sluchátka 

Další novinkou na českém trhu jsou True Wireless sluchátka OPPO Enco Buds, odolná vůči vodě a prachu dle certifikace IP54. Nevadí jim tedy ani déšť, ani pot při sportování. Během 15 minut se Enco Buds dobijí na 6 hodin poslechu a kapacita jejich dobíjecí krabičky je dostatečná na přehrávání hudby po dobu 24 hodin. Sluchátka se ihned po vyjmutí z krabičky automaticky zapnou a přes Bluetooth 5.2 se propojí se smartphonem. Nechybí potlačení šumu při hovorech ani dotykové ovládání.

Sluchátka Enco Buds jsou k dispozici za 1 199 Kč.

Globální zdroje s lokálním zaměřením

Společnost OPPO je v současné době na 8. místě co do počtu podaných patentů na celém světě vůbec. Svoji pozici mezi největšími světovými výrobci chytrých telefonů si vybudovala právě především díky svému maximálnímu soustředění na inovace, využitelné při používání smartphonů v každodenním životě. Patří mezi ně především technologie VOOC na extrémně rychlé dobíjení baterií telefonů, stejně jako třeba funkce na vylepšování portrétních snímků, kterou OPPO představilo již v roce 2012. 

V loňském roce odhalila společnost OPPO první koncept smartphonu s rolovacím displejem a při vývoji dalších inovací se věnuje především sítím 5G a využití možností umělé inteligence při vylepšování snímků a videozáběrů.

V šesti výzkumných institutech a pěti výzkumných centrech společnosti OPPO pracuje přes 10 000 vědců a výzkumníků. OPPO investuje do výzkumu a vývoje miliardy dolarů a spolupracuje s předními světovými operátory, výrobci a institucemi. Jen v letech 2019 a 2020 podala společnost OPPO přes 61 000 patentových přihlášek a získala více než 26 000 patentů. 

V rámci chytrých telefonů stojí společnost OPPO v čele vývoje 5G sítí. Nedávno ve spolupráci s firmami Vodafone, Qualcomm a Ericsson vyvinula a uvedla na trh první samostatnou vysokorychlostní síť 5G (SA) s nízkou latencí v Evropě. Společně s firmou Thales pak vytvořila první eSIM kompatibilní s 5G SA na světě.

Důležitá partnerství 

Mezi nejdůležitější partnery společnosti OPPO patří i Google, se kterým výrobce dlouhodobě spolupracuje na vývoji produktů a marketingu po celém světě, a to s cílem poskytnout inteligentní a propojené technologie více uživatelům. Partnerství také umožňuje, aby operační systém ColorOS, který je založený na systému Android a je vytvořen na míru společnosti OPPO, využíval všechny inovace a vylepšení v oblasti vývoje softwaru pro chytré telefony.

Společnost OPPO rovněž spolupracuje s významnými evropskými značkami jako jsou FC Barcelona, Lamborghini, Roland Garros nebo s právě startujícím tenisovým Grand slamem Wimbledon. To dokazuje odhodlání společnosti OPPO spolupracovat s firmami, které sdílejí její závazek k dokonalosti a inovacím.

Technické specifikace

OPPO Reno5 5GOPPO Reno5 Z
DesignVe variantě Astral Blue povrch odolný proti poškrábání a otiskům prstůStarry BlackAstral BlueVe variantě Cosmo Blue povrch odolný proti poškrábání a otiskům prstůFluid Black
Cosmo Blue
Procesor a paměťQualcomm Snapdragon 765G 5GRAM: 8 GBROM: 128 GBMTK Dimensity 800U 5GRAM: 8 GBROM: 128 GB
Operační systémAndroid 11 + ColorOS 11Android 11 + ColorOS 11
DisplejAMOLED, 6,44“, 1 080 × 2 400 bodů, 410 ppi, 90 Hz, HDRAMOLED, 6,43“, 1 080 × 2 400 bodů, 409 ppi, 60 Hz
Přední fotoaparát32Mpx selfie kamera, f/2.4Smart AI recognitionAI Color PortraitDual-view VideoPortrait Beautification VideoAI Highlight VideoImage-clear Engine16Mpx selfie kamera, f/2.4Smart AI recognitionAI Color PortraitDual-view VideoPortrait Beautification VideoAI Highlight VideoImage-clear Engine
Zadní fotoaparát64Mpx + 8Mpx + 2Mpx + 2Mpx f/1.7, f/2.2, f/2.4, f/2.4Ultra Night ModeUltra Dark ModeAI Scene EnhancementNight Flare PortraitVideo BokehVideo BeautificationUltra Steady Video48Mpx + 8Mpx + 2Mpx + 2Mpx f/1.7, f/2.2, f/2.4, f/2.4Ultra Night VideoHDR VideoFocus LockDual-View VideoDymanic BokehAI Scene EnhancementNight Plus
Mobilní sítěGSM, CDMA, HSPA, LTE, 5G / dual SIMGSM, CDMA, HSPA, LTE, 5G / dual SIM
Rozměry a hmotnost73,4 × 159,1 × 7,9 mm, 180 g160,1 × 73,4 × 7,8 mm, 173 g
Baterie4 300 mAh, SuperVOOC 2.0 (65 W)4 310 mAh (typical value), VOOC 4.0 (30 W)
Konektivita802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.1, USB-C (2.0)802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.1, USB-C (2.0)
GPSA-GPS, BeiDou, GLONASS, Galileo, QZSSA-GPS, BeiDou, GLONASS, Galileo, QZSS
Odolnost proti vodě a prachuIP52IPX2
Další výbavaNFC, senzor otisků prstů v displeji, Dolby AtmosNFC, senzor otisků prstů v displeji
Cena11 399 Kč8 999 Kč

_________________________________________________________________

O ZNAČCE OPPO

OPPO je přední světová značka na poli chytrých telefonů a zařízení. Svůj první mobilní telefon společnost uvedla na trh již v roce 2008 a od samého začátku se snaží do technologií vkládat své srdce i duši.  Zároveň neúnavně usiluje o dokonalou harmonii designu a inovací. Dnes OPPO nabízí širokou škálu chytrých zařízení v čele se sériemi smartphonů s označeními Find a Reno. Mimo ta poskytuje OPPO svým uživatelům vlastní softwarovou nadstavbu uživatelského prostředí ColorOS. OPPO působí ve více než 40 zemích světa. Po celém světě má také 6 vlastních výzkumných ústavů a 5 center výzkumu a vývoje. V Londýně sídlí OPPO International Design Center. Po celém světě má OPPO více než 40 000 zaměstnanců. 
oppo.comfacebook.com/oppomobileczinstagram.com/oppomobilecz