Rozdíl je v detailu. Nová otočná kamera Axis definuje standard videodohledu v rozlišení 4K

Společnost Axis Communications uvedla na trh síťovou PTZ kameru AXIS Q6078-E, která nabízí rozlišení UHD 4K s 20násobným optickým zoomem pro vynikající kvalitu obrazu. Zajistí přehled širokých prostranství a zároveň detaily s nejčistšími a nejostřejšími barvami. 

Nová špičková PTZ kamera AXIS Q6078-E potvrzuje standard videodohledu v rozlišení UHD 4K. Zároveň disponuje kompresní technologií Axis Zipstream s podporou kodeků H.264 a H.265, díky níž lze podstatně snížit datový tok i kapacitu úložiště, aniž by uživatel přišel o důležité forenzní detaily. 

Sleduje (jen) podstatné detaily

AXIS Q6078-E je vybavená funkcí Autotracking 2 umožňující automatické sledování objektů, které operátor označí kliknutím. Součástí této funkce je i navigační pomůcka v podobě dynamického překryvu, který usnadní rychlou orientaci v záběru. Naopak tam, kde je třeba zachovat soukromí, lze celé oblasti rozpixelovat s pomocí funkce maskování.  AXIS Q6078-E se navíc dodává s předinstalovaným softwarem AXIS Object Analytics, který dokáže přímo v kameře detekovat a klasifikovat lidské postavy a dopravní prostředky podle potřeb uživatele.

Důraz na kyberbezpečnost a odolnost v náročných podmínkách

Nová kamera také přichází s integrovanými funkcemi kybernetické bezpečnosti, jako například podepsaný firmware a bezpečné spouštění systému, které vylučují pozměnění firmwaru a brání instalaci neautorizovaného firmwaru. Modul TPM (Trusted Platform Module) s certifikací FIPS 140-2 úrovně 2 navíc zaručuje bezpečné uložení všech šifrovacích klíčů a certifikátů, které tak zůstanou chráněny i při případném narušení zabezpečení. 

AXIS Q6078-E jako kamera určená do exteriéru splňuje standardy IP66/67, NEMA 4X a IK10 pro odolnost vůči prachu, dešti, sněhu a nárazům. Systém pro zvládání arktických teplot navíc zaručuje spuštění i pod bodem mrazu a provoz při teplotách od -40 do 50 °C. 

Mezi nejdůležitější charakteristiky kamery AXIS Q6078-E patří: 

  • rozlišení UHD 4K s 20násobným optickým přiblížením,
  • vynikající obraz se skvělými detaily,
  • AXIS Object Analytics, 
  • technologie Zipstream s podporou standardů H.264/H.265, 
  • vestavěné funkce kybernetické bezpečnosti.

Kamera AXIS Q6078-E je dostupná u distributorů v České republice od června 2021 za doporučenou koncovou cenu 81 900 Kč.

Další informace o produktu najdete na webu společnosti Axis. Funkce nové kamery také představuje nové produktové video

O společnosti Axis Communications
Společnost Axis vytváří chytřejší a bezpečnější svět s pomocí síťových řešení, která otevírají přístup k lepšímu zabezpečení a k novým způsobům podnikání. Axis jako lídr v oblasti síťového videa nabízí produkty a služby pro videodohled a analýzu videa, řízení přístupu a audiosystémy. Společnost Axis má přes 3 000 zaměstnanců ve více než 50 zemích a při poskytování klientských řešení spolupracuje s globální sítí partnerů. Společnost Axis byla založena v roce 1984 a sídlí ve švédském Lundu. Více informací o společnosti Axis najdete na naší webové stránce www.axis.com.