Spolehlivé záložní řešení pro případ výpadku hlavního připojení

14. červenec 2021, Praha – Bezpečnostní a digitální systémy organizací se dnes neobejdou bez připojení k internetu, jehož výpadek, byť jen na pouhých pár minut, je prostě nemyslitelný. V tomto článku se dozvíte, jak technologie LTE může v případě nečekané poruchy hlavního připojení poskytnout spolehlivé záložní připojení. 

Cloud, jehož výhody dnes již jsou obecně známé, přiměl mnohé organizace k přesunu minimálně některých aplikací a služeb na veřejné platformy. Možná vás překvapí, že cloudové služby nejsou až takovou novinkou, protože většina z nás je již řadu let používá k udržování bezpečnostních aplikací a zařízení v aktuálním stavu.

Digitální zabezpečení je na připojení k internetu naprosto závislé a totéž ve stále větší míře platí také o celé digitální infrastruktuře.

Problém, který pochopí každý 

A právě zde tkví jedna slabina, přičemž nemusíte být raketový vědec, abyste na ni přišli. Pokud se neobejdete bez připojení k internetu, stačí jeho selhání a problém je na světě. A když má problém váš poskytovatel připojení k internetu, máte ho také vy. Můžete se chránit tím, že si zřídíte dva ISP účty, nicméně když selže vlastní fyzické připojení, což nelze nikdy vyloučit, pak nepochybně máte ještě větší problém. Ideálním řešením je tedy využití dvou a více ISP s rozdílnou technologií přenosu dat.

Skutečně dobré řešení v takových situacích představuje technologie LTE. Pokud se nacházíte v místě s kvalitním signálem 4G nebo 5G, pak vám LTE router poslouží jako velmi praktická, spolehlivá a cenově dostupná záloha k vašemu hlavnímu připojení. 

V nabídce značky Zyxel si vybere každý

Společnost Zyxel nabízí širokou paletu LTE produktů pro vnitřní, venkovní i mobilní použití, takže dokáže splnit individuální požadavky každého zákazníka.

V posledním roce jsme svědky výrazného nárůstu poptávky po technologii LTE jakožto jednoduchém a rychlém způsobu, jak zajistit vzdálené připojení zaměstnanců na home office. Vedle toho registrujeme mezi organizacemi i lidmi pracujícími z domova zvýšený zájem o technologii LTE jako zálohu k hlavnímu připojení, přičemž se domníváme, že její využití k tomuto účelu by mohlo být ještě mnohem větší.

Ve světě, kde digitální zabezpečení a mnohé další aplikace a služby naprosto závisejí na nepřetržitém připojení k internetu, je životně důležité mít záložní plán pro případ jeho výpadku. A právě technologie LTE přináší řešení, které je nejen cenově velmi dostupné, ale také snadné z hlediska nasazení.

Petr Koudelka, Senior Sales Engineer ze společnosti Zyxel.

O společnosti Zyxel Networks

Společnost Zyxel připojuje organizace i domácnosti k internetu již více než 30 let, a to vždy s důrazem na inovace a služby zákazníkům. V roce 1989 jsme začínali analogovými modemy. Dnes využíváme umělou inteligenci a cloud, abychom firemním i domácím uživatelům přinášeli rychlá, spolehlivá a bezpečná síťová řešení.

O vůdčí globální pozici společnosti Zyxel na komunikačním trhu svědčí mimo jiné:

– působnost ve 150 zemích celého světa,

– milion organizací, které díky našim řešením fungují chytřeji,

– 100 milionů zařízení propojujících svět.

Vytváříme sítě budoucnosti a pomáháme využívat potenciál a plnit potřeby moderních pracovišť. Pomáháme lidem v práci i při hraní.

Zyxel, Your Networking Ally.