Společnost Accenture se dohodla na koupi konzultační firmy umlaut

Tento krok pomůže společnosti Accenture uspokojovat zvýšenou poptávku po digitálních službách pro přední společnosti z celého světa

Společnost Accenture se dohodla na koupi konzultační firmy umlaut se sídlem v Německu. Tento krok významně rozšířuje schopnosti Accenture využívat digitální technologie, cloud, umělou inteligenci a 5G, stejně jako udržitelné přístupy. Akvizicí společnosti umlaut získává Accenture 4 200 expertů na digitální technologie, jako je cloud, AI nebo 5G. Ti rozšíří její možnosti a schopnosti v rámci služeb Industry X v  celé řadě průmyslových odvětví, včetně automobilového, leteckého a obranného průmyslu, telekomunikací, energetiky a veřejných služeb. Industry X kombinuje výkonné datové a digitální schopnosti společnosti Accenture s odbornými znalostmi z jednotlivých oborů a pomáhá průmyslovým firmám s digitalizací, transformací a optimalizací výroby a produktů. Služby umlautu kromě jiných zahrnují strategické poradenství, design a inženýring, datovou analytiku, IT bezpečnost, vývoj HW a SW.

„Covid-19 akceleroval potřebu firem transformovat své klíčové operace a vysoce specializované inženýrské služby společnosti umlaut nyní zvýší naši schopnost uspokojit rostoucí poptávku a podpořit naše klienty v inovacích,“ říká Julie Sweet, generální ředitelka společnosti Accenture.

Accenture rozšiřuje svou divizi Industry X v době, kdy software stále více určuje tržní úspěch platforem, produktů a služeb ve všech průmyslových odvětvích. Průzkum společnosti Accenture, realizovaný mezi více než 1 500 vedoucími pracovníky v oboru však zjistil, že pouze 38 % společností realizovalo alespoň jeden projekt v rámci digitalizace strojírenství a výroby. Pandemie covid-19 ukázala, že operace a dodavatelské řetězce většiny společností zdaleka nejsou dostatečně odolné a flexibilní, aby reagovaly na krizi. Digitální technologie mohou pomoci zmírnit narušení, například zajištěním rychlého přechodu na vzdálený provoz továren nebo poskytováním informací o měnících se požadavcích trhu, a to v reálném čase. Kromě toho se od společností stále více očekává, že budou přispívat k oběhovému hospodářství prostřednictvím vývoje udržitelnějších výrobků a fungovat více zodpovědněji.

„Tato akvizice je již 27. v řadě těch, které společnost Accenture učinila od roku 2017 v rámci budování kompetence Industry X. Z nedávné doby stojí za zmínku i další, např. Elektro 80, provozní technologie pro utility, Pollux, průmyslová robotika, Myrtle, poradenství pro výrobu a supply chain nebo SALT Solutions, technologické poradenství pro výrobu a logistiku. Díky novým posilám do českého týmu Industry X a úzké spolupráci s evropskými inovačními centry Industry X v Itálii, Německu, Bulharsku a Rumunsku, si i zákaznící v České republice, a potažmo ve střední a východní Evropě, mohou dopřát profesionální služby a řešení pro průmyslovou digitalizaci,” říká Pavel Vrba, Industry X Lead pro Českou republiku.

O společnosti Accenture

Accenture je globální společnost poskytující profesionální služby v oblasti digitalizace, cloudu a kybernetické bezpečnosti. Díky propojení zkušeností a specializovaných dovedností ve více než 40 průmyslových odvětvích nabízíme služby v oblastech poradenství & strategie, Interactive, Technology a Operations – a to díky podpoře největší celosvětové sítě Advanced Technology a Intelligent Operations center. Našich 537 000 zaměstnanců využívá možnosti nejnovějších technologií i lidské vynalézavosti v práci pro klienty ve více než 120 zemích. Díky síle změn vytváříme hodnoty a zvyšujeme úspěšnost našich klientů, lidí, akcionářů, partnerů i celé společnosti. Navštivte nás na www.accenture.com