Sportovní událost roku v detailu a bez koruny navíc. Vodafone TV přináší sedm speciálních olympijských kanálů v HD kvalitě

20. července 2021 – Vodafone přináší svým zákazníkům, kteří mají Vodafone TV jedinečnou možnost sledovat dění na Olympiádě v Tokiu. Přináší totiž sedm nově přidaných sportovních kanálů, které nabídnou 24 hodin denně živé přenosy a záznamy soutěží. Komu důležitý moment třeba kvůli značnému časovému posunu uteče, může si sportovní klání pustit díky funkci zpětného zhlédnutí až sedm dní zpátky. Spolu s kanály Eurosport 1 a 2 tak televize od Vodafonu bude olympiádu přenášet na celkem devíti programech a diváci je všechny mohou sledovat, aniž by zaplatili korunu navíc. 

Vodafone TV nabízí svým zákazníkům širokou škálu televizních zážitků pro celou rodinu napříč všemi žánry a to včetně videotéky nebo sportovních kanálů.  A právě k balíčku Sport nyní přibydou další specializované programy se zaměřením na největší sportovní událost letošního roku – olympijské hry v Tokiu. Ty se konají v termínu 23. července až 8. srpna 2021.

„Mezi Českem a Japonskem je sedmihodinový časový posun. Proto určité přenosy budou pro české diváky v nepřívětivých časech. Některé sporty jdou také často stranou kvůli těm divácky atraktivnějším, kterým televizní stanice dávají přednost. My jsme připravili takové řešení, aby si opravdu každý sportovní fanoušek přišel na své. Sedm přidaných kanálů od Eurosportu bude tematicky zaměřeno na konkrétní sportovní kategorie,“ říká Petr Kacafírek, který je zodpovědný za obsah Vodafone TV.

Jak budou nové programy zaměřené

Televize od Vodafonu dlouhodobě nabízí programy Eurosport 1 a 2, které jsou lokalizované do češtiny. Nyní přibude dalších sedm programů Eurosport 3 až 9 s původním anglickým komentářem. Kanály budou tematicky zaměřené na konkrétní sportovní kategorie.

Eurosport 1 a 2 – hlavní události a sestřihy.

Eurosport 3 – tenis, stolní tenis, badminton, golf.

Eurosport 4 – gymnastika, trampolína, skoky do vody, synchronizované plavání.

Eurosport 5 – fotbal, florbal, rugby, baseball, softball.

Eurosport 6 – basketbal.

Eurosport 7 – bojové sporty (taekwondo, box, judo, wrestling, karate).

Eurosport 8 – házená.

Eurosport 9 – volejbal.

U programů bude k dispozici plné EPG – to znamená, že jednotlivé sportovní události bude možné nejen zhlédnout zpětně až sedm dní, ale také si je nahrát pro pozdější zhlédnutí (platnost nahrávek je 90 dní). Všechny programy budou dostupné i v aplikaci Vodafone TV pro mobilní telefon nebo tablet.


Rovnou v nabídce, případně v bezplatném balíčku

Cesta k dodatečným kanálům je jednoduchá. U programové nabídky TV Komfort a TV Komplet budou všechny zmíněné Eurosport kanály automaticky nově zahrnuté a zákazník se nemusí o nic starat. U nabídky TV Klasik je potřeba mít aktivní balíček Sport (za 99 korun), nebo Sport mini, který je zdarma a zahrne všech devět kanálů Eurosportu. Zákazníci tak nemusí platit nic navíc. Aktivaci balíčku si může zájemce provést sám přes samoobslužné online kanály nebo aplikaci Můj Vodafone. Případně lze o změnu požádat i v prodejnách Vodafonu.

Zkrátka nepřijdou ani zákazníci bývalé firmy UPC s televizní službou Horizon TV. Budou mít za stejných podmínek k dispozici všech devět stanic Eurosportu, pouze bez možnosti zpětného zhlédnutí a nahrávání. Aktivace je možná výhradně na zákaznické lince. Vodafone všechny zákazníky postupně převádí právě na Vodafone TV. 

Více nejen k olympijské nabídce najdete na webové stránce www.vodafone.cz/televize/sport

O společnosti Vodafone

Vodafone je telekomunikačním lídrem v Evropě a Africe. Naším cílem je „spojovat pro lepší budoucnost“ a naše odborné znalosti a rozsah působení nám dávají jedinečnou příležitost dosáhnout pozitivní změny pro společnost. Naše sítě udržují rodiny, přátele, firmy i vlády ve spojení a hrajeme zásadní roli při udržování chodu ekonomik a kritických odvětví, jako je vzdělávání a zdravotní péče. Vodafone je největším operátorem mobilních a pevných sítí v Evropě, je největším světovým poskytovatelem připojení k internetu věcí (IoT) a naše technologická platforma M-Pesa v Africe umožňuje více než 48 milionům lidí těžit z přístupu k mobilním platbám a finančním službám. Mobilní a pevné sítě provozujeme v 21 zemích a ve 49 dalších spolupracujeme v oblasti mobilních sítí s partnery. K 31. březnu 2021 jsme měli více než 300 milionů mobilních zákazníků, více než 27 milionů zákazníků s pevným připojením, více než 22 milionů televizních zákazníků a přes 123 milionů připojených IoT zařízení

V České republice poskytuje Vodafone služby více než 4,5 milionu zákazníků – zhruba 3,9 milionu připadá na mobilní služby, dalších přibližně 700 tisíc na fixní služby, kde Vodafone posílil svou pozici po integraci společnosti UPC Česká republika. Podporujeme diverzitu a inkluzi prostřednictvím našich politik v oblasti mateřské a rodičovské dovolené, celosvětově s pomocí internetového připojení posilujeme postavení žen a obecně zlepšujeme přístup ke vzdělání a digitálním dovednostem. Respektujeme všechny jednotlivce bez ohledu na rasu, etnickou příslušnost, zdravotní postižení, věk, sexuální orientaci, genderovou identitu, kulturu nebo náboženství.

Vodafone rovněž dělá významné kroky ke snížení dopadu svého podnikání na planetu. Jde například o nákup 100 % elektřiny z obnovitelných zdrojů po celém světě i o opětovné použití, další prodej nebo recyklaci 100 % našeho nadbytečného síťového vybavení nejpozději od roku 2025. Firma také postupně snižuje emise skleníkových plynů z provozu i z dodavatelského řetězce. Díky těmto krokům chce Vodafone dosáhnout nejpozději v roce 2040 uhlíkové neutrality. Více informací na www.vodafone.cz.