Teva Pharmaceuticals má v Česku a Slovensku nového generálního ředitele

Praha, 2. srpna 2021 – Novým generálním ředitelem společnosti Teva Pharmaceuticals v České republice a na Slovensku se stal od 1. srpna Michael Schrewe. V čele české a slovenské filiálky této nadnárodní farmaceutické společnosti vystřídá Juana Carlose Conde, který ji vedl po uplynulých šest let. 

Michael Schrewe je dlouhodobý zaměstnanec skupiny Teva, v různých funkcích v ní pracuje již bezmála dvacet let. Před jmenováním do funkce generálního ředitele působil jako finanční ředitel v rámci regionálních poboček, nejdříve tři roky pro Velkou Británii a následně pět let pro region Polska a střední a východní Evropy. Dosavadní generální ředitel Juan Carlos Conde se přesune na pozici cluster generálního ředitele pro region Španělska a Portugalska. 

„Michael Schrewe je týmový hráč, který již získal jedinečný pohled do našich komerčních aktivit a nyní zahájí novou kariéru ve funkci generálního ředitele,“ řekl Michał Nitka, cluster generální ředitel Teva pro region Polska a střední a východní Evropy, který bude jeho přímý nadřízený. „Těším se, až Michaela uvidím pokračovat ve stejných výkonech a dobrém vedení jako jeho předchůdci.“

„Těším se na svou novou roli. Trh v Česku a na Slovensku je pro společnost Teva velmi důležitý. Jsem rád, že náš byznys i tým jsou v dobré kondici,“ říká Michael Schrewe. „Naším cílem v příštích měsících bude další rozvoj podnikání a zvládnutí výzev, které přináší pandemická situace. Důležité také bude udržet tým zdravě motivovaný,“ dodal.

O Michaelu Schreweovi 

Michael Schrewe vystudoval ekonomii na univerzitě v Goettingenu. Nasbíral více než 20 let zkušeností ve farmaceutickém průmyslu na různých manažerských pozicích. Svou kariéru zahájil ve společnosti ratiopharm, kde strávil devět let, než se spojila se společností Teva Pharmaceuticals. Poté přešel na pozici ředitele pro plánování a monitoring, později se stal finančním ředitelem pro Teva UK, následně finančním ředitelem pro region Polska a střední a východní Evropy.

Je ženatý a má tři děti.

O Tevě:

Teva Pharmaceutical Industries Ltd. (NYSE: TEVA) patří k předním světovým farmaceutickým společnostem a je aktivní na 60 trzích. Celosvětově zaměstnává přibližně 40 000 zaměstnanců. Její inovativní a vysoce kvalitní léčiva pomáhají každý den 200 milionům lidí. Centrála sídlí v Izraeli, má 58 výrobních závodů ve třech desítkách zemí. Teva má také dlouholetou tradici v České republice, kde provozuje výrobní závod Teva Czech Industries s.r.o., který zaměstnává více než 1500 lidí, dalších přibližně 120 kolegů pracuje v komerční jednotce Teva Pharmaceuticals CR, s.r.o. sídlící v Praze a kolem 75 kolegů v komerční jednotce Teva Pharmaceuticals Slovakia s.r.o. v Bratislavě. S ročním obratem téměř 3 miliardy korun v roce 2020 je Teva aktuální dvojkou českého generického trhu a českému zdravotnictví ročně dodá přes 18 milionů balení léků. S ročním obratem téměř 50 milionů EUR v roce 2020 je také aktuální trojkou slovenského generického trhu a slovenskému zdravotnictví ročně dodá přes 10 milionů balení léků. Zároveň se Teva snaží dlouhodobě zvyšovat povědomí o problémech, které souvisí s nedodržováním léčby – tzv. non-adherencí. Výrobní závod Teva v Opavě (Teva Czech Industries s.r.o.) se také letos zařadil mezi TOP 20 největších plátců daně z příjmu právnických osob. Žebříček sestavuje od roku 2003 ministerstvo financí, které tak oceňuje firmy za jejich podíl na plnění veřejného rozpočtu. Více informací naleznete na: www.teva.cz a www.teva.sk.