Lidé stále častěji poslouchají rádio přes aplikace a weby. A zajímají je podcasty

Praha, 3. srpna 2021 – Posluchačů, kteří ladí rádiové stanice na počítačích nebo si je pouští z aplikací na svých mobilech, je stále víc. Že jde o vytrvalý trend, potvrzuje několik měsíců stoupající křivka online poslechovosti, kterou se můžou pochlubit rádiové stanice skupiny Active Radio, jako jsou například Evropa 2, Frekvence 1 či Bonton. Tomu se od nástupu moderátorské dvojice Iva Lecká a Vojta Efler loni v září zvyšuje poslechovost rekordním tempem – o celých 23 % měsíčně.  

Podcasty táhnou
Důvodem rostoucí obliby online poslouchání rádií jsou i podcasty. Možnost pustit si zpětně audio záznamy z vysílání oblíbených moderátorů láká na weby a streamovací aplikace stále více lidí. „Poslech podcastů roste u našich rádií nejvýrazněji, a to napříč všemi streamovacími platformami od Spotify až po Youradio Talk z naší vlastní dílny. Třeba podcasty 3v1 nebo Zpátky do minulosti vyrostly ve čtvrtletním srovnání na dvojnásobek. Jen pro představu, každý nový díl podcastu 3v1 si za týden přehraje více než 80 tisíc posluchačů. Oblíbenou stálicí je dnes již legendární Mrázek volá ústřednu se zhruba 100 tisíci přehráními měsíčně,“ vysvětluje Lubor Zoufal, Head of Digital & Strategy Development z mediální skupiny Active Radio.


Zaručeně nejčerstvější hudba
Novému trendu online poslouchání jde naproti i Evropa 2 a její webové rádio RAW. Je určeno všem, kdo chtějí konzumovat zaručeně nejčerstvější hudbu a mít přehled o nových singlech v momentě, kdy vyjdou. Každý týden představuje deset žhavých novinek v playlistu celkem padesáti aktuálních hitů. Aktuální playlist rádia je zároveň k dispozici na hlavních streamovacích platformách.

Active Radio

Active Radio a.s. je multimediální skupina vlastnící rádia EVROPA 2, Frekvence 1, Rádio Bonton, Rádio Dance, Youradio a Youradio Talk. Patří jí rovněž dětský projekt Pigy. Provozuje řadu on-line médií, streamingových audio služeb, sdružuje skupiny fanoušků na sociálních sítích a pořádá eventy. Divize NoLimits pořádá ročně akce pro více než 100 tisíc osob. Od roku 2018 patří holdingové společnosti Czech Media Invest.