Gebrüder Weiss pokračuje v posilování pobočkové sítě ve střední Evropě

Praha, 5. 8. 2021 – Gebrüder Weiss pokračuje v posilování svojí pobočkové sítě ve střední Evropě. Rozšiřování logistických areálů v České republice a na Slovensku nebo plány na rozšíření služeb Home Delivery v Maďarsku dokládá, že středoevropský prostor má potenciál k růstu. „Rozšíření našich dvou největších poboček v České republice v Jenči u Prahy a Syrovicích u Brna jsme zahájili letos na jaře, před začátkem podzimní přepravní špičky je již chceme plně využívat,“ uvádí Harald Prohaska, Country Manager Gebrüder Weiss ČR.

Rozšiřování kapacity poboček Gebrüder Weiss vychází z dlouhodobých plánů logistické společnosti a dobře zapadá do rostoucího počtu zásilek. Nárůst B2C zásilek začal v loni na jaře a pokračoval až do přelomu dubna a května letošního roku. Se znovuotevřením maloobchodů začal stoupat i objem zásilek B2B. Na konci června letošního roku objem všech přepravovaných zásilek překračoval hodnoty z nejsilnějších měsíců vánoční sezony. Další rekordní čísla objemu a počtu zásilek očekává Gebrüder Weiss v ČR také na podzim a před Vánocemi tohoto roku. „Celková manipulační a skladová plocha jenom na pobočkách v Jenči a Syrovicích naroste na 30 600 metrů čtverečních. Společně s novými vykládkovými rampami tak budeme schopni odbavit vyšší počet zásilek, a to dokonce v kratším čase než doposud. Pomohou nám k tomu i nové rampy uzpůsobené také k nakládce menších vozidel – právě ta se nejčastěji využívají k doručení zásilek koncovým zákazníkům,“ vysvětluje Jan Kodada, ředitel obchodu a marketingu.

Výstavba na Slovensku

Od poloviny léta 2021 bude ve slovenském Senci u Bratislavy v provozu rozšířený logistický objekt s novou administrativní, logistickou i skladovou částí. Areál se rozšířil zhruba o 20 000 m2. Druhá nevětší investice Gebrüder Weiss od roku 2013 na Slovensku přinese rozšíření prostor o 5 000 m2 v logistickém skladu, o 2 200 m2 v oblasti překládky a také o 500 m2 v administrativní oblasti. Další možnost rozšíření skladů o 10 000 m2 zůstává prozatím v rezervě. Společnost se i na slovenském území rozhodla pro další expanzi, aby mohla i nadále nabízet vysoký standard kvality služeb. V nových prostorách investuje zejména do ekologických řešení jako je LED osvětlení, nízkoenergetická zařízení A+, třídění odpadu nebo inteligentní systém vytápění a chlazení.

Pozitivní vývoj je do značné míry výsledkem vysoké poptávky v odvětví ecommerce. Také se společnosti díky husté přepravní síti a možnostem přímého propojení na všechny evropské trhy podařilo získat důležité zákazníky. Aktuálně Gebrüder Weiss SK také zaznamenává nárůst dodávek přibližně o 40 procent v oblasti pozemní dopravy a služby Home Delivery.

Maďarsko – brána do Jardanského koridoru

V rámci posilování pobočkové sítě otevřel Gebrüder Weiss před několika týdny dvě strategicky důležité nové lokace v Zalaegerszegu (západní Maďarsko) a Pécsi (jižní Maďarsko). Obě se nacházejí na důležitých dopravních spojích do jižní a jihovýchodní Evropy (jadranský koridor). Kompletní portfolio služeb může být nyní nabízeno na celém maďarském území. Na něm došlo, podobně jako v České republice, k prudkému meziročnímu růstu počtu zásilek, zejména v oblasti Home Delivery. Další nové manipulační a logistické prostory o rozloze více než 5 000 m2, které mají být dokončeny do roku 2024 se budují v Györu. Současná pobočka v Hajdúdorogu bude koncem roku 2021 přemístěna do asi 30 kilometrů vzdáleného Polgáru a bude moci využívat logistické plochy, která jsou přibližně třikrát větší než dosavadní. Významnými změnami má projít i největší maďarská pobočka v Dunaharaszti u Budapešti. Do roku 2023 má být u Budapešti postaveno 22 000 m2 nových kancelářských a logistických komplexů, čímž se prakticky zdvojnásobí plochy, kterou má Gebrüder Weiss v maďarské metropoli k dispozici nyní.

O společnosti

Firma Gebrüder Weiss zaměstnává více než 7400 zaměstnanců ve 170 vlastních pobočkách a patří k předním přepravcům a logistickým firmám v Evropě. Zastřešen společností Gebrüder Weiss Holding AG se sídlem v rakouském Lauterachu sdružuje tento podnik kromě svých hlavních obchodních divizí, jimiž jsou pozemní přeprava, letecká a námořní přeprava a logistika, též řadu vysoce specializovaných oborových řešení a dceřiných společností – mj. logistické poradenství x|vise, tectraxx (oborový specialista pro high-tech firmy), dicall (komunikační řešení, průzkum trhu, školení), Rail Cargo (železniční přeprava) a balíkovou službu Gebrüder Weiss Paketdienst, spolupodílník rakouské společnosti DPD. Toto propojení umožňuje koncernu reagovat rychle a flexibilně na požadavky zákazníků. Zásluhou velkého množství ekologických, ekonomických a sociálních opatření je tento rodinný podnik s historií v oblasti přepravy dlouhou více než 500 let považován i dnes za průkopníka v otázce udržitelného hospodaření.

V České republice společnost Gebrüder Weiss zaměstnává 366 zaměstnanců. Poskytuje tuzemské a mezinárodní pozemní přepravy, leteckou a námořní přepravu, skladovou logistiku a komplexní logistická řešení šitá na míru.