První TP-Link mesh systém s vestavěným VDSL a LTE modemem: Deco X20-DSL a Deco X20-4G

Česká republika, Praha – 12. srpna 2021 – Společnost TP-Link, přední dodavatel špičkových síťových produktů, představuje dva nové mesh systémy z řady Deco, které zajišťují spolehlivé pokrytí Wi-Fi signálem po celém domě nebo firmě. Routery Deco X20-DSL a Deco X20-4G jsou ideálním řešením pro všechny, kteří již nechtějí dělat kompromisy v kvalitě bezdrátového připojení a využijí ideální kombinace, Wi-Fi 6 routeru, Mesh systému a VDSL modemu nebo LTE modemu.

Deco X20-DSL
Deco X20-DSL představuje řešení v případě, kdy je potřeba pokrýt prostory Wi-Fi signálem a hlavním připojením k internetu je VDSL linka telekomunikačního operátora. Zároveň je vhodná do míst, kde jsou potíže s rovnoměrným rozložením signálu, jako jsou rozlehlejší nebo patrové domy či kanceláře, kde signál od routeru nedosáhne do všech koutů interiéru.

Deco X20-DSL dokáže eliminovat slabé oblasti díky čistšímu a silnějšímu Wi-Fi signálu nejnovější generace Wi-Fi 6, který se bezproblémově propojuje díky Mesh technologii s dalšími jednotkami umístěnými v interiéru. Propojené jednotky pak vytvářejí jednu síť se stejným názvem. Tím odpadá nekomfortní střídání různých sítí tak, jak tomu je například u opakovačů signálu. Nejvyšší možná rychlost internetového připojení bez výpadků je tak zaručena.

Deco X20-4G
Obdobou předchozího mesh systému je Deco X20-4G, poskytující kvalitní přístup k internetu kdekoliv je to možné, jen s tím rozdílem, že zdrojovým připojením není VDSL, ale datová síť 4G mobilního operátora. Jednotka tak udržuje internetové připojení pomocí SIM karty a brány 4G+modemu, a následně šíří dále opět prostřednictvím Wi-Fi 6 s technologií TP-Link Mesh.

Kvalitního internetového připojení je tak možné dosáhnout všude, kde je dostupná mobilní síť 4G/LTE, a podporuje i starší 3G technologii (s nižší rychlostí). Lze tak signálem pokrýt chaty, chalupy, farmy nebo sklady. 

Pokud jste již vybavení sítí s mesh jednotkami Deco, se kterými Deco X20-4G umí spolupracovat, tak je možné danou síť zajistit rezervním připojením přes 4G v případě výpadku hlavní linky.

Jednotky Deco ale umí mnohem více. Chrání vaše soukromí před kybernetickými hrozbami nebo dokáží blokovat nevhodný obsah, k čemuž slouží prémiové zabezpečení TP-Link HomeShield. Jejich jednoznačnou předností je jednoduchost, variabilita a možnost rozšíření o další separátní jednotky, kterými lze rozšiřovat signál i na místa, kde je nedostupný. To vše lze navíc nastavit přes mobilní aplikaci Deco na Android či iPhone v českém i slovenském jazyce.

Klíčové vlastnosti Deco X20-DSL:

  • VDSL Modemový Router + Mesh Wi-Fi 
  • Vysoká rychlost VDSL2 – podporuje profil 35b, díky němuž je rychlost přijímaných dat až 350 Mb/s.
  • Nadstandardní rychlost sítě Wi-Fi 6 dosahující až 1,8 Gb/s – dvoupásmová Wi-Fi síť s technologií Wi-Fi 6 a rychlostí 1 201 Mb/s (5 GHz) a 574 Mb/s (2,4 GHz). 
  • Plně gigabitový ethernet – 4 gigabitové ethernetové porty WAN/LAN nabízí flexibilní přístup k internetu se závratnou rychlostí.
  • TP-Link HomeShield – ochrana sítě a zařízení IoT v reálném čase, robustní systém rodičovské kontroly a ucelené přehledy.
  • Skutečně bezproblémový Wi-Fi roaming s technologií Mesh – pohybujte se po domácnosti s nejrychlejším možným připojením.

Klíčové vlastnosti Deco X20-4G:

  • Internet s rychlostí 4G+ na všech místech – Poskytuje pokrytí signálem Wi-Fi 6 s technologií Mesh díky připojení 4G+ CAT6.
  • Nadstandardní rychlost sítě Wi-Fi 6 dosahující až 1,8 Gb/s – dvoupásmová Wi-Fi síť s technologií Wi-Fi 6 a rychlostí 1 201 Mb/s (5 GHz) a 574 Mb/s (2,4 GHz).
  • Plně gigabitový ethernet – 3 gigabitové ethernetové porty WAN/LAN nabízí flexibilní přístup k internetu se závratnou rychlostí.
  • TP-Link HomeShield – Ochrana sítě a zařízení IoT v reálném čase, robustní systém rodičovské kontroly a ucelené přehledy.
  • Podpora 3G/4G pro případ výpadku – Flexibilní přístup k síti 3G/4G přes ethernet umožní předejít ztrátě dat.

O společnosti TP-Link

TP-Link je celosvětovým dodavatelem síťových produktů dostupných ve více než 100 zemích světa.
Za dominantní tržní podíl na čínském trhu a pozici největšího světového poskytovatele WLAN řešení
vděčí inovativnímu přístupu oddělení výzkumu a vývoje, efektivní produkci a kvalitnímu řízení. Portfolio společnosti TP-Link zahrnuje bezdrátové routery a adaptéry, bezdrátové přístupové body, 4G routery, ADSL modemy, powerline adaptéry pro sítě LAN po domácím elektrickém vedení, IP kamery, print servery, SOHO/SMB routery a SOHO/SMB switche. Další informace naleznete ve webové prezentaci společnosti na adrese www.tp-link.com/cz.
Technická podpora k produktům společnosti TP-Link je v provozu na e-mailech podpora@tplinkpartner.cz nebo support@tplinkpartner.cz. Pro technické dotazy lze využít také hotline na telefonním čísle (+420) 245 008 103