Celá firemní flotila Bohemia Energy používá jednotky Xmarton

Praha, 18. srpna 2021 – Největší český alternativní dodavatel elektrické energie a zemního plynu Bohemia Energy začal využívat služeb společnosti Xmarton. Správu všech 180 vozů firemní flotily řídí její systém, který umožňuje interní sdílení aut bez nutnosti předávání klíčů nebo nepřetržitý monitoring stavu vozidel a jejich polohy. 

Všech 180 vozů českého dodavatele energií Bohemia Energy je osazeno jednotkou od společnosti Xmarton. Díky systému, který dokáže napojit automobil jakékoli značky na monitorovací rozhraní a mobilní aplikaci zároveň, bude Bohemia Energy využívat svůj vozový park výrazně efektivněji

„Jde o významný krok v oblasti naší firemní mobility. Můžeme lépe řídit sdílení aut mezi našimi obchodními zástupci a zároveň získáme další potřebná data o využití vozového parku. Dokážeme tak mnohem lépe analyzovat jak funguje, a odpovídajícím způsobem ho rozvíjet,” vysvětluje Radim Havlík, Provozní Manager Bohemia Energy, k vestavění jednotek Xmarton. 

„Zakázky u tak významného zákazníka, jako je Bohemia Energy, si velice vážíme. Přesto, že náš systém můžou používat i soukromé osoby, je samozřejmě zaměřený především na flotilové zákazníky. Mám velkou radost, že se nám spolupráce s Bohemia Energy daří.” dodává CEO společnosti Xmarton Jan Pešek.  

Systém od společnosti Xmarton umožňuje sdílení, ovládání a monitorování motorových vozidel pomocí mobilní aplikace s názvem Xfleet. Aplikace je přes API napojená na interní rezervační systém vozidel a dokáže automaticky zamluvit vozidla pro jednotlivé pracovníky nebo týmy. Řešení, které Xmarton společnosti Bohemia Energy dodal, navíc vede kompletní administrativu včetně elektronických knih jízd s pravidelnými výstupy do účetního systému.  

O Bohemia Energy:          

Energetická skupina Bohemia Energy je s 1,23 milionu zákazníků a ročním obratem 23,06 miliardy korun největším uskupením alternativních dodavatelů energií v České republice a na Slovensku. Skupinu tvoří sedm energetických společností – lídr skupiny, největší alternativní dodavatel energií v České republice Bohemia Energy, dále společnosti Amper Market, Comfort Energy, Energie ČS, Europe Easy Energy, X Energie a největší alternativní dodavatel energií na Slovensku, společnost Slovakia Energy. Více na www.bohemiaenergy.cz.

O společnosti Xmarton:

Společnost Xmarton vznikla v roce 2016 s cílem usnadnit sdílení osobních aut bez nutnosti fyzického předávání klíčů. Jednotka, kterou Xmarton vyrábí, umožňuje propojení běžného automobilu s chytrým mobilním zařízením. Hlavní funkcí technického řešení od společnosti Xmarton je vytvoření digitálního autoklíče, se kterým lze provádět základní ovládání, odemykání a startování vozu pouze pomocí autorizovaného mobilního zařízení. Kromě těchto operací umožňuje Xmarton vedení elektronické knihy jízd, sledování vozidla v reálném čase nebo detekci jeho odtahu. Jednotka slouží také jako dodatečné zabezpečení automobilu – nezávislý imobilizér.

Řešení Xmartonu je v současné době nainstalováno ve více než 2 000 vozidlech různých značek a modelů vyrobených po roce 2002.