Feel Eco redukuje množství plastů a přichází s novým balením produktů v Bag in Boxech

2. 9. 2021, Praha – Feel Eco, značka přírodní drogerie a kosmetiky, přichází s první inovací ve snižování obsahu plastů v obalech svých výrobků a 15 l kanystry nahradila 10 l Bag in Boxy. Tento krok ušetří na stejné množství produktů 75 % plastu, 35 % hmotnosti obalů a oproti původnímu balení o 53 % sníží i uhlíkovou stopu. „Při výběru řešení pro velká balení přírodních produktů Feel Eco vycházíme z možností, které jsou na našem trhu aktuálně ty nejlepší, a snažíme se vybrat tu nejvhodnější s ohledem na naši filozofii, která je v souladu s přírodou a zdravím,“ říká Ivan Baťka, zakladatel Feel Eco.

Velká balení produktů a opakované doplňování obalů je jednou z cest, jak se pokusit snížit množství plastového odpadu. „Celá myšlenka našich nových Bag in Boxů je taková, že si zákazník může doplňovat produkty dle potřeby přímo v domácnosti. Nechtěli jsme se vydávat cestou stáčené drogerie v obchodech, ačkoli je to jistě jedna z forem, jak snížit produkci plastů. Vracení obalů zpět k výrobci a jejich opakované plnění totiž nemusí vždy být úplně ekonomické, ekologické, a hlavně dobré pro zdraví,“ vysvětluje Ivan Baťka. 

Důvodem, je, že i v malé kapce vody ve vymytém obalu se mohou tvořit nebezpečné bakterie a plísně, které pak mohou poškodit produkt a následně i zdraví. Naopak díky Bag in Boxům eliminujeme část logistických úkonů, spotřebu velkého množství vody a energie pro dokonalé vymytí a vysušení obalu tak, aby nedocházelo ke znehodnocení doplněného produktu. „Věříme, že každý zákazník si snáze ohlídá přípravu obalu, aby domácí doplňování bylo pohodlné a hlavně bezpečné,“ dodává Ivan Baťka.

Všechna velká balení Feel Eco jsou vždy plně recyklovatelná. Bag-in-Box obsahuje papír i plast, ale oba materiály jsou samostatné části obalu. Dále pak u 5 litrových kanystrů je použitý jednodruhový plast, což je zásadní při procesu recyklace a jeho následném zpracování. Kritérium jednodruhovosti plastového materiálu je pro Feel Eco důležité i proto, že je na našem trhu podle Ekokomu aktuálně recyklováno pouze přibližně 25 % plastového odpadu a zbylých 75 % je spáleno jako tuhý odpad. 

Obaly přírodních produktů Feel Eco také splňují kritéria certifikace Ecolabel, která mimo jiné stanovuje i pravidla pro objem plastu na velikost balení produktu. „Certifikace Ecolabel je pro naši značku zásadní, a proto jsme se rozhodli v současné době omezit malá 100 ml balení našich produktů a vybrat pro ně vhodnější variantu, která bude kritéria certifikace EU Ecolabel splňovat,“ dodává Ivan Baťka. 

O Feel Eco:

Česká značka Feel Eco nabízí přírodní péči nejvyšší kvality pro tělo a domácnost. Přírodní produkty Feel Eco jsou vyvíjeny v souladu s přírodou, pro naše děti a zdravý domov. Feel Eco nabízí účinné přírodní produkty pro praní prádla, úklid domácnosti, mytí nádobí, péči o tělo a hypoalergenní kosmetiku pro děti a kojence a produkty na praní. Produkty řady Baby jsou vhodné pro děti od prvního dne života, neobsahují parfémy, konzervanty, ani alergeny a jsou proto vhodné i pro alergiky a osoby s citlivou pokožkou. Feel Eco produkty neobsahují nebezpečné konzervanty MIT, jsou biologicky odbouratelné, nejsou testované na zvířatech a jsou vhodné pro čističky odpadních vod. Kvalitu Feel Eco produktů garantuje prestižní certifikace EU Ecolabel, kterou značka Feel Eco získala jako první v ČR již v letech 2010-2013. Produkty značky Feel Eco koupíte na e-shopu www.feeleco.com, v prodejnách dm drogerie, ROSSMANN a Sklizeno nebo na e-shopech rohlik.cz, drmax.cz, pilulka.cz a lekarna.cz