ASUS představuje kompletní řadu notebooků Creator

Notebooky ProArt Studiobook, Zenbook Pro a Vivobook Pro jsou vhodné pro profesionální i amatérské tvůrce

KLÍČOVÉ BODY

  • První 16palcové notebooky OLED na světě: ProArt Studiobook a Vivobook jsou vybaveny prvním 16″ 4K OLED HDR displejem na světě.
  • ProArt Studiobook Pro 16 OLED je první notebook na světě s technologií AMD NVIDIA RTX Studio
  • První notebook na světě pro tvůrce s vestavěným otočným ovladačem ASUS Dial; vybrané modely zahrnují až tříměsíční předplatné služby Adobe Creative Cloud.
  • Stylové modely Vivobook Pro 14X/16X OLED a 14/15 OLED splňují potřeby nové generace lifestylových a hobby tvůrců. 
  • OLED displeje přinášejí mnoho praktických výhod včetně věrné reprodukce barev a lepší péče o oči.

Praha, Česká Republika, 2. září 2021 – Společnost ASUS uvedla na akci Create the Uncreated kompletní řadu notebooků ProArt Studiobook, Zenbook Pro a Vivobook Pro. Notebooky ProArt Studiobook splňují extrémní požadavky na výkon a stabilitu profesionálních tvůrců, kteří jsou lídry a inovátory ve svých kreativních odvětvích, ať už pracují s audiovizuálním obsahem nebo v oblasti vědy a techniky. Inovativní a stylový ZenBook Pro je určen profesionálním tvůrcům, kteří ocení nejnovější technologie zvyšující výkon a tráví život vytvářením obsahu a současně často pracují na více místech. Řada Vivobook Pro nabízí skvělý výkon a funkce pro novou generaci ambiciózních tvůrců, jako jsou influenceři, live streameři, vloggeři, začínající umělci nebo mladí hudebníci.

Řada notebooků ASUS creator je napříč celou řadou vybavena vynikajícími displeji 4K OLED HDR s poměrem stran 16:10, které nabízejí větší vizuální pracovní prostor. Patří mezi ně první notebookové displeje na světě s certifikací VESA DisplayHDR™ 600 True Black a jsou z výroby kalibrovány pro přesnost barev tak, aby splňovaly standardy PANTONE® Validated, přičemž u modelů ProArt Studiobook získala společnost ASUS jako první navíc certifikaci Calman Verified. Barevný gamut DCI-P3 na úrovni 100 % pro kina přináší mimořádně živé barvy a pro maximální ochranu očí při dlouhých kreativních sezeních mají displeje také certifikaci TÜV pro ochranu očí. 

Kreativní aplikace náročné na grafiku vyžadují výkonné grafické procesory, proto jsou vybrané notebooky ASUS creator validovány jako notebooky NVIDIA® Studio. Notebooky NVIDIA Studio jsou vybaveny výkonnými grafickými procesory NVIDIA GeForce RTX nebo NVIDIA RTX s ray-tracingem v reálném čase a funkcemi rozšířenými o umělou inteligenci, podporovanými ovladači NVIDIA Studio, které poskytují vynikající stabilitu, maximální výkon, solidní spolehlivost a širokou softwarovou kompatibilitu, kterou profesionální tvůrci vyžadují. Tyto GPU profesionální třídy v kombinaci se špičkovými komponentami vytvářejí platformy, které mohou poskytnout veškerý výkon, který profesionální tvůrci potřebují.

Konstrukce tradičních notebooků může být pro tvůrce nekomfortní, a proto ASUS prozkoumal jejich skutečné potřeby a pracovní postupy, aby představil nové funkce, které jsou pro tvůrčí proces skutečně přínosné. Uživatelé notebooků Zenbook Pro 15 OLED a Zenbook Pro Duo 15 OLED mohou využít pokročilé kreativní ovládání pomocí jedinečných sekundárních dotykových displejů ASUS ScreenPad nebo ScreenPad Plus s rozlišením 4K, které zefektivňují kreativní pracovní postupy a multitasking. Software ScreenXpert 2 obsahuje virtuální ovládací prvky – včetně kolečka, tlačítek a posuvníků – v nové aplikaci ASUS Control Panel na modelech ScreenPad Plus, které usnadňují nastavení parametrů v oblíbených kreativních aplikacích Adobe. Modely ProArt Studiobook a Studiobook Pro posouvají tento koncept na další úroveň díky inovativnímu ASUS Dial, vůbec prvnímu fyzickému otočnému kreativnímu ovládacímu prvku v noteboocích. Toto převratné zařízení se konfiguruje prostřednictvím nové aplikace Creator Hub a umožňuje tvůrcům přesné ovládání parametrů v kreativních aplikacích Adobe, včetně After Effects, Photoshop Lightroom Classic, Photoshop a Premiere Pro konečky prstů. ASUS Dial zlepšuje ovládání, snižuje potřebu pohybů kurzoru a zlepšuje celkovou ergonomii. Pro lifestylové tvůrce, kteří používají notebooky Vivobook Pro 14X/16X, je k dispozici nový ASUS DialPad, virtuální implementace ASUS Dial založená na touchpadu, kterou lze konfigurovat také prostřednictvím aplikace ProArt Creator Hub. 

Společnost ASUS také ve spolupráci se společností Adobe nabízí majitelům vybraných nových notebooků ASUS creator až tříměsíční bezplatné předplatné kompletní sady Adobe Creative Cloud, která zahrnuje přístup k více než 20 kreativním aplikacím, 100 GB cloudového úložiště, Adobe Portfolio, Adobe Fonts a dalším.

ProArt StudioBook: první 16palcové OLED notebooky na světě

ProArt Studiobook Pro 16 OLED (W5600 / W7600) a ProArt Studiobook 16 OLED (H5600 / H7600) určené pro profesionální tvůrce, jsou vybaveny prvními 16palcovými 4K OLED HDR displeji na světě. Profesionální OLED HDR displeje s rozlišením až 4K a jasem 550 nitů, poměrem stran 16:10 a rozlišením 3840 × 2400 nabízejí obrovský vizuální pracovní prostor při práci s kreativními aplikacemi. Tyto displeje jsou ideální pro 2D a 3D grafické aplikace s kritickými barvami, mají 100% barevný gamut DCI-P3 na úrovni kina a certifikace PANTONE Validated a Calman Verified. Disponují z výroby kalibrovanou přesností barev Delta-E < 2 a akreditací VESA DisplayHDR 500 True Black pro kontrastní poměr 1 000 000:1. 

ProArt Studiobook Pro 16 OLED pohání procesor AMD Ryzen™ řady až 5000 (W5600) resp. procesor Intel Xeon 3. generace pro pracovní stanice (W7600), který usnadňuje práci s komplexními, vícevláknovými aplikacemi pro fotorealistické vykreslování, vizualizaci, simulaci nebo analýzu. Spolehlivý výkon při zpracování 3D grafiky na profesionální úrovni poskytuje mobilní grafický procesor NVIDIA RTX A2000 (W5600) nebo A5000 (W7600), který zvládne i ty nejnáročnější úlohy, jako jsou složité modely CAD, 3D design nebo střih videa ve vysokém rozlišení. ProArt Studiobook 16 OLED využívá výkonné procesory AMD Ryzen řady 5000 (H5600) nebo Intel Core i9 (H7600) v kombinaci s grafikou GeForce RTX 3070 (H5600) nebo 3060 (H7600). Ovladače NVIDIA Studio Drivers zajišťují maximální výkon, solidní spolehlivost a širokou softwarovou kompatibilitu.

ASUS Dial je zcela nový fyzický otočný ovladač, který usnadňuje práci s kreativními aplikacemi. Umožňuje intuitivní a přesné ovládání parametrů prsty v kompatibilních kreativních aplikacích Adobe, včetně aplikací Photoshop, Premiere Pro, Photoshop Lightroom Classic a After Effects. Nový nástroj ProArt Creator Hub je centralizovaný ovládací panel, který umožňuje přístup k mnoha nastavením a přizpůsobením notebooku, včetně nastavení ASUS Dial. 

Obě novinky jsou vybaveny dvěma ultrarychlými disky SSD PCIe, až 64 GB paměti DDR4 RAM s frekvencí 3200 MHz a vysokorychlostním připojením včetně nejnovějšího rozhraní Thunderbolt 4 (W7600/H7600) nebo USB 3.2 Gen 2 Type-C, HDMI 2.1 a čtečky karet SD Express 7.0. 

Zenbook Pro: Mobilita pro pokročilé tvůrce

Modely Zenbook Pro Duo 15 OLED (UX582) a ZenBook Pro 15 OLED (UX535 / UM535) jsou určeny pro mobilní tvůrce, kteří potřebují ke své práci kompaktní, tenké a lehké notebooky.

Zenbook Pro Duo 15 OLED, držitel prestižního ocenění CES 2021 za inovace, je vysoce výkonný 15,6palcový notebook, který se vyznačuje naklápěcí 14palcovou sekundární dotykovou obrazovku ASUS ScreenPad Plus, která spolupracuje s hlavní dotykovou obrazovkou a umožňuje tak snadný multitasking. ZenBook Pro Duo 15 OLED přináší vynikající výkon díky procesoru až Intel Core i9 v kombinaci se samostatnou grafikou NVIDIA GeForce RTX 3070. ZenBook Pro Duo 15 OLED nabízí kompletní řadu vstupů a výstupů včetně dvou ultrarychlých portů Thunderbolt 3 USB-C s rychlostí přenosu až 40 Gb/s a funkcí DisplayPort.

15,6palcový Zenbook Pro 15 OLED je vybaven procesory Intel Core řady H (UX535) nebo AMD Ryzen řady 5000 (UM535), až 32 GB operační paměti, samostatným grafickým procesorem NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti a až 1 TB rychlým úložištěm PCIe 3.0 x4 SDD. Zenbook Pro 15 OLED (UX535) má nejnovější verzi ASUS ScreenPad, 5,65palcového sekundárního barevného dotykového displeje zabudovaného do skleněného touchpadu, který umožňuje snadnou interakci prostřednictvím nového a intuitivního rozhraní ScreenXpert 2 podobného uživatelskému prostředí smartphonu.

Displeje OLED HDR s rozlišením až 4K v těchto modelech Zenbook sdílejí mnoho stejných vlastností jako řada Studiobook, mají přesnost barev PANTONE Validated a 100% barevný gamut DCI-P3 a nechybí ani certifikace TÜV, garantující péči o oči.

Zenbook 14X OLED a Zenbook 14 Flip OLED

Pro náročné uživatele, kteří často cestují a hledají tenký, lehký a propracovaný notebook s OLED displejem, je k dispozici 14palcový Zenbook 14X OLED (UX5400/5401, UM5401) nebo 14palcový konvertibilní Zenbook 14 Flip OLED (UP5401, UN5401), které jsou vybaveny displejem 4K OLED HDR, nebo displejem 2,8K OLED 90 Hz. Všechny varianty nabízejí nejlepší barevný výkon ve své třídě díky 100% pokrytí barevného spektra DCI-P3 a certifikaci DisplayHDR 500 True Black. Dotyková obrazovka Zenbooku Flip 14 OLED navíc podporuje stylus s 4096 úrovněmi přítlaku. Novinky pohánějí procesory Intel Core 11. generace nebo procesory AMD Ryzen řady 5000H. Využívají technologii ASUS Intelligent Performance pro dosažení maximálního výkonu. Precizně konstruovaný 180° pant ErgoLift, ScreenPad a NumberPad zajišťují kvalitní uživatelský komfort. Tyto nové modely doplňují stávající modely Zenbook OLED, mezi které patří ZenBook Flip S13 OLED (UX371), ZenBook Flip 13 OLED (UX363) a ZenBook 13/14 OLED (UX325/425, UM325/425).

Vivobook Pro: styl a výkon pro příležitostné tvůrce 

Nadšenci a amatérští tvůrci mohou začít svou tvůrčí dráhu s novým 16palcovým modelem Vivobook Pro 16X OLED (N7600 / M7600) a 14palcovým modelem Vivobook Pro 14X OLED (N7400 / M7400) nebo 15,6palcovým modelem Vivobook Pro 15 OLED (K3500 / M3500) a 14palcovým modelem Vivobook Pro 14 OLED (K3400 / M3401).

Vivobook Pro 14X/16X OLED jsou výkonná zařízení, které uživatelům poskytují rychlost a přesnost potřebnou k realizaci jejich tvůrčích nápadů. Jsou vybavena inovativním panelem ASUS DialPad, virtuálním rozhraním na touchpadu, díky němuž mají uživatelé plnou kontrolu nad úpravami v kompatibilním kreativním softwaru Adobe a mohou se plně soustředit na daný úkol. Využívají 16palcový displej OLED 4K HDR s jasem 550 nitů 16:10 nebo 14palcový displej OLED 2,8K HDR s jasem 600 nitů se 100% pokrytím barevného spektra DCI-P3. Jedná se o vůbec první notebooky na světě, které získaly certifikaci VESA DisplayHDR True Black 600 . Mají také certifikaci PANTONE Validated pro přesnost barev na profesionální úrovni a certifikát TÜV Rheinland garantující nízké emise modrého světla. O výkon se starají procesory až 11. generace Intel Core i7 řady H (N7400/N7600) nebo mobilní procesory AMD Ryzen 5000 řady H (M7400/M7600), grafika až NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti, až 32 GB operační paměti, systém chlazení se dvěma ventilátory s technologií ASUS IceCool Plus a vysokokapacitní baterie s kapacitou až 96 Wh. 

Modely Vivobook Pro 14/15 OLED váží pouhých 1,4 kg (K3400 / M3401) resp. 1,65 kg (K3500 / M3500) a mají až NanoEdge 2.8K (K3400 / M3401) nebo Full HD OLED (K3500 / M3500) displej a úchvatný zvuk s certifikací Harman Kardon. Obsahují nejnovější procesory Intel řady H 11. generace (K3400 / K3500) nebo AMD Ryzen™ 5000 řady H (M3401 / M3500) ve spojení s grafikou NVIDIA GeForce RTX 3050. Novinky využívají systém chlazení se dvěma ventilátory s technologií ASUS IceCool Plus, 16 GB operační paměti, 1 TB PCIe SSD a ultrarychlou WiFi 6. V prodeji budou v barevných variantách Quiet Blue a Cool Silver. Praktický volitelný štít webové kamery, snímač otisků prstů na zapínacím tlačítku a podsvícená klávesnice zpříjemňují kreativní práci.

Dostupnost a ceny pro český trh budou oznámeny s uvedením jednotlivýh zařízení na náš trh,

MEDIA DECK

Poznámky pro redakci

ASUS Global News: https://www.asus.com/news

ASUS Global Facebook: https://www.facebook.com/asus

ASUS Global Twitter: https://www.twitter.com/asus

ProArt Global Instagram: https://www.instagram.com/proart/ 

Webové stránky společnosti ProArt: https://asus.me/proart_website 

Odkazy na videa k produktům: 

ProArt Studiobook 16 / Pro 16 OLED: https://youtu.be/5Y1VquxVyTI 

Odkazy na webové stránky produktu:

ProArt Studiobook Pro 16 OLED (W7600): https://asus.me/proartstudiobookpro16oled_w7600_intel

ProArt Studiobook Pro 16 OLED (W5600): https://asus.me/proartstudiobookpro16oled_w5600_amd

ProArt Studiobook 16 OLED (H7600): https://asus.me/proartstudiobook16oled_h7600_intel

ProArt Studiobook 16 OLED (H5600): https://asus.me/proartstudiobook16oled_h5600_amd

ZenBook Pro 15 OLED (UM535): https://asus.me/zenbookpro15oled_um535_amd

Vivobook Pro 16X OLED (N7600): https://asus.me/vivobookpro16xoled_n7600_intel

Vivobook Pro 16X OLED (M7600): https://asus.me/vivobookpro16xoled_m7600_amd

Vivobook Pro 14X OLED (N7400): https://asus.me/vivobookpro14xoled_n7400_amd

Vivobook Pro 14X OLED (M7400): https://asus.me/vivobookpro14xoled_m7400_amd

Vivobook Pro 15 OLED (K3500): https://asus.me/vivobookpro15oled_k3500_intel

Vivobook Pro 15 OLED (M3500): https://asus.me/vivobookpro15oled_m3500_amd

Vivobook Pro 14 OLED (K3400): https://asus.me/vivobookpro14oled_k3400_intel

Vivobook Pro 14 OLED (M3401): https://asus.me/vivobookpro14oled_m3401_amd

###

O společnosti ASUSASUS je nadnárodní společnost známá nejlepšími základními deskami, počítači, monitory, grafickými kartami a routery na světě, kterou časopis Laptop Mag označil za nejlepší značku notebooků v roce 2020. Spolu s rozšiřující se nabídkou špičkových řešení pro hraní her, tvorbu obsahu a AIoT je ASUS lídrem v oboru díky špičkovému designu a inovacím vytvořeným s cílem vytvořit co nejvšudypřítomnější, nejinteligentnější, nejsrdečnější a nejradostnější chytrý život pro každého. S globální pracovní silou, která zahrnuje více než 5 000 profesionálů v oblasti výzkumu a vývoje, se společnost ASUS snaží stát se nejobdivovanějším inovativním předním technologickým podnikem na světě. Společnost ASUS, inspirovaná duchem značky In Search of Incredible, získala v roce 2020 každý den více než 11 ocenění a patří mezi nejlépe hodnocené společnosti světa podle časopisu Forbes a nejobdivovanější společnosti světa podle časopisu Fortune.