Rádio Z a INFO.CZ připravují speciální Volební interview

Společný předvolební speciál zpravodajského Rádia Z a názorového webu INFO.CZ poběží od 13. do 30. září. Půlhodinovým pořadem budou provázet Martin Kovář a Michal Půr. K sobě do studia si budou zvát zástupce všech politických stran a koalic s volebním potenciálem. Premiéru pořadu Volební interview bude vysílat Rádio Z a INFO.CZ od pondělí do čtvrtka vždy v 17:30. 

Letošní volby jsou v mnohém přelomové. Máme za sebou rok a půl v pandemii a o přízeň voličů se poprvé ucházejí dvě velké opoziční koalice. Rádio Z proto chce svým posluchačům nabídnout komplexní předvolební servis. Od pondělí 13. září do čtvrtka 30. září budeme ve spolupráci s webem INFO.CZ vysílat sérii Volební interview s Martinem Kovářem a Michalem Půrem. Ve 12 dílech přineseme rozhovory s lídry stran, které mají šanci ovlivňovat život v naší zemi i po volbách,“ uvádí šéfredaktor Rádia Z Ondřej Kopa. Hostem prvního dílu Volebního interview v pondělí 13. září bude předseda hnutí STAN Vít Rakušan, hostem posledního pak 30. září premiér a předseda ANO Andrej Babiš.

To, co bude moderátory zajímat, jsou jednak programové priority jednotlivých stran a hnutí, jednak jejich představy o povolební spolupráci a o možných koalicích. Dosavadní průzkumy totiž naznačují, že může po volbách nastat patová situace. „Budeme se ptát i na osobní motivaci lídrů, na to, co je přimělo ucházet se znovu o přízeň voličů. Zároveň budeme lídry konfrontovat s jejich předvolebními sliby. Zeptáme se jich, zda a jak se jim je podařilo splnit,” doplňuje Martin Kovář. 

Harmonogram vysílání:

13. 9. Vít Rakušan – STAN

14. 9. Alena Schillerová – ANO 

15. 9. Marián Jurečka – KDU-ČSL 

16. 9. Vojtěch Filip – KSČM 

20. 9. Olga Richterová – Piráti 

21. 9. Markéta Pekarová Adamová – TOP09 

22. 9. Karel Havlíček – ANO

23. 9. Jan Hamáček –  ČSSD

27. 9. Petr Fiala – ODS

28. 9. pozván Tomio Okamura – SPD

29. 9. Ivan Bartoš – Piráti 

30. 9. Andrej Babiš – ANO

Rozhovory budou natáčeny ve studiu, kromě vysílání na Rádiu Z najdou zájemci videa i na sociálních sítích a YouTube kanálu Rádia Z a také webu INFO.CZ. Všechny díly pořadu Volební interview budou dostupné také ve formě podcastů v české aplikaci Youradio Talk a dalších streamovacích platformách jako Spotify, Apple Podcast či Google Podcast. 

Zpravodajské Rádio Z přináší každý den aktuální informace ze světa peněz politiky a společnosti. Pro posluchače neustále sleduje aktuální dění u nás i v zahraničí. Portál INFO.CZ publikuje originální komentáře, rozhovory, analýzy a reportáže z domácí i světové politiky, ekonomiky a byznysu.

Active Radio

Active Radio a.s. je multimediální skupina vlastnící rádia EVROPA 2, Frekvence 1, Rádio Bonton, Rádio Dance, Youradio a Youradio Talk. Patří jí rovněž dětský projekt Pigy. Provozuje řadu on-line médií, streamingových audio služeb, sdružuje skupiny fanoušků na sociálních sítích a pořádá eventy. Divize NoLimits ročně pořádá akce pro více než 100 tisíc osob. Od roku 2018 patří holdingové společnosti Czech Media Invest.