Emirates pavilon na EXPO 2020 v Dubaji je připraven pro návštěvníky

Právě probíhají poslední úpravy ultra-futuristické a jedinečné prezentace budoucnosti komerčního letectví

Zájemci si mohou rezervovat návštěvu Emirates pavilonu již nyní 

Dubaj, SAE, 22. září 2021: Světová výstava Expo 2020 v Dubaji, která bude mimo jiné zahrnovat prezentace k budoucnosti letectví, bude slavnostně zahájena 1. října 2021. Emirates pavilon je umístěn v sekci se zaměřením na nové příležitosti (Opportunity District) v docházkové vzdálenosti od Al Wasl Dome a nabídne možnost nahlédnout do budoucnosti komerční letecké dopravy. Všem zájemcům přiblíží roli vědy a technologie v příštích padesáti letech v oblasti letectví, návštěvníci pavilonu mohou prozkoumat interaktivní multisenzorické instalace, které jsou připraveny ve dvou podlažích. 

Od dnešního dne si zájemci o Emirates pavilon mohou naplánovat svou návštěvu v předstihu a registrovat si termín a přesný čas. 

Výstavba Emirates pavilonu byla zahájena v březnu 2019 a dokončena byla v červnu 2021. Během přípravných a realizačních fází pavilonu byly dodržovány principy udržitelnosti a využívány bezpečné, regionální a plně recyklovatelné materiály. Rovněž byla zahrnuta různá designová řešení na snížení energie a spotřebu vody.     

Emirates pavilon má celkem čtyři patra a design komplexu je inspirován křídly letadla při vzletu, se speciálními 24 hliněnými opláštěnými prvky, které obkružují dvě strany budovy.  Externí osvětlení pavilonu zahrnuje 800 metrů dlouhý systém LED, který v noci budovu osvětluje živými barvami. Interiér pavilonu se pyšní ultramoderním, lehkým designem, který využívá přirozené světlo a za hodinu může uvítat až 120 návštěvníků. 

Na návštěvníky Emirates pavilonu čeká: 

Sběr „semínek“

Cesta začíná sběrem „semínek“, které jsou začátkem každého nového zážitku. Semínka zachytí interakce návštěvníků, jejich vědomosti a zkušenosti, které si pak mohou přehrát v závěrečné multisenzorické prezentaci.             

Charakteristika letu pomocí vědy 

Edukativní vizualizace využívající holografické modely demonstruje, jak letadlo dosáhne letu pomocí ilustrace fyzických vlastností vzletu, tažné síly a gravitace.    

Čistší nebe

Instalace s tematikou čistší nebe je pohlcujícím zážitkem, který ukazuje, jak moc spjaté jsou budoucí inovace s největšími světovými výzvami, jako je udržitelnost, populační růst či technologický pokrok. Návštěvníci budou mít možnost zúčastnit se interaktivního kvízu a změřit si tak znalosti o leteckých technologiích budoucnosti.

Laboratoř budoucnosti

Experimenty prováděné robotickými rameny, které demonstrují technologie, díky nimž budou letadla v budoucnosti rychlejší, lehčí a silnější. 

Tah a pohon

Série animací na interaktivních obrazovkách objasní budoucí technologie motorů a paliv jako jsou hypersonické, vodíkové, hybridní a elektrické, a jejich pozitivní dopad na emise, udržitelnost, pohodlí nebo rychlost letadel.

Navrhněte si své dokonalé letadlo

Návštěvníci budou mít možnost využít svých nově nabitých znalostí a navrhnout si vlastní futuristické letadlo, kterým i „odletí“. Prostřednictvím ultra-haptického rozhraní si budou moci vybrat prvky jako je typ motoru, dolet, křídla či livreje. Okamžitou zpětnou vazbu jim pak dá letecký simulátor, který je též součástí expozice.

Letiště budoucnosti

Emirates ukáže návštěvníkům, jak bude vypadat letiště budoucnosti, zjistí, jak pohyb cestujících na letišti ovlivní biometrie, analytika dat a chytré technologie.

Zažijte let časem

Brýle pro virtuální realitu přenesou návštěvníky do letadla budoucnosti, kde budou moci prozkoumat například různé vnitřní konfigurace letadel.

Klíčení semínek

Jakmile návštěvník vrátí své semínko k uploadu, celá jeho návštěva v Emirates pavilonu se promítne v personalizované 360° multisenzorické filmové prezentaci, která kombinuje dynamické vyprávění a ohromující 3D grafiku s informacemi, které návštěvník slyšel během prohlídky.

Průvodci Emirates pavilonu a palubní průvodčí letecké společnosti Emirates budou návštěvníkům k dispozici pro jakékoliv otázky. V prvním patře se také nalézá kavárna a Emirates obchod se vzpomínkovými předměty. Emirates pavilon bude otevřený každý den po celou dobu výstavy od 10h do 22h.