NIKON nové dalekohledy MONARCH

Amsterdam, Nizozemsko, 22. září 2021: Společnost Nikon dnes uvedla dva nové dalekohledy do své řady sportovní optiky, modely MONARCH M7 a MONARCH M5. Tyto dalekohledy byly vytvořeny pro obdivovatele přírody a venkovních aktivit a oba poskytují přirozený pohled na okolní svět prostřednictvím svých přepracovaných, odolných a stylových konstrukcí. Nové výrobky kombinují vynikající optický výkon a perfektní ovládání a jsou dostupné v množství různých konfigurací, které zaručují dostupnost vhodného dalekohledu MONARCH pro veškeré venkovní činnosti.

Ať již jste zkušení pozorovatelé ptáků, nebo patříte mezi nadšené obdivovatele divokých zvířat, dalekohledy MONARCH M7 jsou pro vás ideálním doplňkem. Díky zdánlivému zornému úhlu přes 60° – což je v této třídě dalekohledů bezprecedentní hodnota – nabízejí všechny modely MONARCH M7 špičkový pozorovací komfort. Pomohou vám rychle vyhledat ptáky v letu nebo skrytá divoká zvířata při vysoké kvalitě obrazu za všech okolností, což znamená, že nezmeškáte žádný působivý pohled.

Výkonný model MONARCH M5 je stejně vhodný jak pro koníčky s vysokým výdejem energie, například horolezectví a vysokohorskou turistiku, tak pro volnější aktivity, například kempování. Všechny modely jsou vybaveny optickými skly s extrémně nízkým rozptylem světla (ED), která korigují barevnou vadu způsobující barevné obrysy a nabízejí za všech okolností brilantní obraz. 

Ať již jde o model MONARCH M7, nebo MONARCH M5, uživatelé mohou očekávat vizuálně bohatý obraz s vysokým rozlišením, který nabízí živý pohled na krásy barev přírody. Oba modely jsou vybaveny vícenásobnými dielektrickými vrstvami s vysokou odrazností na hranolech pro zajištění vynikající rovnoměrnosti v propustnosti světla v celém viditelném spektru. 

Je pochopitelné, že při čekání na výskyt divokých zvířat je komfort klíčový, proto se oba nové příspěvky do řady dalekohledů MONARCH díky jistému gripu dobře drží a nabízejí nárazuvzdorný pogumovaný povrch. Dalekohledy MONARCH M7 a MONARCH M5 jsou odolné, vodotěsné do hloubky jednoho metru po dobu 10 minut a rovněž odolné proti zamlžování. Otočné a posuvné gumové očnice s nastavením opatřeným záskoky umožňují snadné umístění oka do optimální pozice výstupní pupily. 

Přestože jsou kompaktní a lehké, lze oba modely MONARCH M7 a MONARCH M5 rovněž upevnit na stativ pro uvolnění rukou uživatelů. To je praktické zejména při zaujímání dlouhodobých statických pozic, například v úkrytu při čekání na letmé spatření vzácného ptáka.

Očekávaný datum zahájení prodeje je 7.10.2021. Uváděné výrobky jsou dostupné na webové stránce společnosti Nikon za následující ceny: 

  • MONARCH M7 8×42 13 990 Kč
  • MONARCH M7 10×42 14 490 Kč
  • MONARCH M7 8×30 11 190 Kč
  • MONARCH M7 10x 30 11 690 Kč
  • MONARCH M5 8×42 9 190 Kč
  • MONARCH M5 10×42 9 790 Kč
  • MONARCH M5 12×42 10 190 Kč

Pro získání dalších informací o všech výrobcích navštivte: www.nikon.cz.

Společnost Nikon 

Nikon je vedoucím světovým poskytovatelem výrobků a služeb v oblasti fotografie a videografie. Inovativní optické technologie společnosti – zahrnující amatérské a profesionální fotoaparáty, objektivy a příslušenství – v sobě nesou více než 100 let zkušeností v oboru. Značka je globálně oceňována pro stanovování nových standardů v oblasti designu a výkonnosti, kde revoluční řada fotoaparátů Nikon mirrorless a objektivů NIKKOR Z představují novou dimenzi optické výkonnosti. 

Cílem společnosti Nikon je být vzorem v oblasti fotografické kultury a umožnit nejlepším světovým vizuálním umělcům využít jejich tvůrčí potenciál zprostředkováním vizuálních příběhů. Oceňované vybavení firmy poskytuje fotografům a videografům vše potřebné pro realizaci jejich tvůrčích vizí na nejvyšší úrovni. 

Jako osvědčený vizionářský partner sjednocuje Nikon všechny úrovně tvůrců obsahu prostřednictvím své komunity uživatelů, nedostižné technické expertizy a přístupu ke zdrojům vzdělání prostřednictvím iniciativ, jako je škola Nikon.