Uptown prodává minoritní podíl v distributorovi a výrobci specializovaného zdravotního office nábytku Jaroslavu Vosmíkovi

Praha, Česká republika, 24. září 2021 – Private Equity firma UPTOWN, zaměřující se na investice do malých firem, oznamuje prodej minoritního podílu ve skupině MEDEXO – MODESK, špičkového výrobce a distributora zdravotního high-end office a home office nábytku v České republice, na Slovensku a v Polsku, p. Jaroslavovi Vosmíkovi, který byl zároveň jmenován i CEO Skupiny.

“MEDEXO – MODESK je skupina 6 společností působící na českém, slovenském a polském trhu dodávající řešení ergonomie práce v sedavém zaměstnání, tedy nejen u PC. Nejedná se tak pouze o stůl a židli, ale soubor řešení pracovního prostředí” řekl Michal Pavel, UPTOWN Founding Partner, který akvizici v roce 2015 podepisoval a do které nyní přivedl Jaroslava Vosmíka ze společnosti Střída Sport, kde Jaroslav 6 let působil na pozici výkonného ředitele pro rozvoj plus 12 let předtím jako COO obchodních řetězců Globus a Kaufland v České republice. “Zkušenosti Jaroslava, ve spojení se zázemím našeho fondu, daly – po 6 letech v našem portfoliu – jasný impuls k přefinancování akvizice do nově založeného fondu soukromého kapitálu, a to na dalších 6 let, nehledě na aktuální lákavé valuace. Jsme jednoduše přesvědčeni, že společnost pod vedením Jaroslava je schopna dosáhnout významného růstu a podílu na trhu“. 

“Jsem velmi rád, že jsem se s UPTOWNem dohodl na podmínkách mého vstupu do společnosti i v otázce jejího dalšího růstu”, dodává Jaroslav Vosmík, CEO a nyní spolumajitel MODESK a MEDEXO CZ / SK / PL. „Věřím, že další rozvoj naší firmy bude, po nyní ukončeném dlouholetém vývoji nového programu, ve znamení zvyšování tržeb, rozšiřování okruhu zákazníků a růstu tržního podílu na trzích střední a zejména západní Evropy”

O UPTOWN

UPTOWN je jednou z nejstarších, nejzkušenějších a nejmenších private ekvity firem specializující se na investice do malých firem na českém trhu. Od svého založení se zaměřujeme na malé podniky typicky pod rozlišovací schopností institucionálních investorů, s růstovým nebo restrukturalizačním potenciálem a hodnotnou 20 – 80 milionů českých korun. Vstupuje do partnerství s původními vlastníky nebo perspektivními manažerskými týmy i solitéry s cílem dalšího budování podniků cestou organického i akvizičního růstu. Od roku 2005 jsme ve 3 fondech soukromého kapitálu vstoupili do 27 projektů, vyexitovali 21 z nich a dosáhli čistého vnitřního výnosu (IRR) 16,15% p.a. (2019 audited).