Edge-to-cloud platforma HPE GreenLake modernizuje správu dat pomocí průlomové analýzy a cloudových služeb, které je chrání

HPE vstupuje na trh s analytickými službami v objemu 100 miliard dolarů
s prvními nativně a unifikovanými cloudovými službami pro analýzu dat
a datová jezera, optimalizovanými pro hybridní prostředí.

Praha, 29. září 2021 – Společnost Hewlett Packard Enterprise představila rozsáhlou řadu nových cloudových služeb pro edge-to-cloud platformu HPE GreenLake. Ty podnikům poskytnou bezkonkurenční možnosti digitální transformace jejich aplikací a dat v nové době. HPE tímto krokem vstupuje na velké a rychle rostoucí softwarové trhy služeb pro unifikovanou analytiku
a ochranu dat. Společně tyto inovace dále urychlují přeměnu HPE na společnost poskytující cloudové služby. Zároveň dávají společnostem větší výběr a svobodu při rozhodování o IT a obchodní strategii, a to díky otevřené a moderní platformě, která poskytuje cloudové prostředí kdekoli. Nové možnosti, které doplňují rostoucí portfolio cloudových služeb HPE GreenLake, které umožňují podnikům inovovat agilně a s nižšími náklady zahrnují následující služby:

  • HPE GreenLake for analytics – otevřené a unifikované analytické cloudové služby pro modernizaci všech dat a aplikací – ať už on-premise, na okraji sítě nebo v cloudu.
  • HPE GreenLake for data protection – cloudové služby pro obnovu po havárii a zálohování, které firmám pomohou čelit ransomwaru
    a zabezpečit data od okrajů sítě až po cloud.
  • HPE Edge-to-Cloud Adoption Framework a automatizační nástroje – komplexní, osvědčená sada odborných metodik
    a automatizačních nástrojů pro urychlení cesty do cloudu a omezení souvisejících rizik.

„Přestože jsou data jádrem modernizace IT v každém odvětví, tak až do dnešního dne byly firmy nuceny spokojit se se staršími analytickými platformami, které postrádají nativně cloudové schopnosti. Případně v podnicích byly vynucovány složité migrace dat do veřejného cloudu, vyžadující přijmutí nových procesů a tím nutnost riskovat závislost na jediném dodavateli. Nové analytické cloudové služby HPE GreenLake umožňují firmám překonat tyto kompromisy a poskytují jim jedinou platformu pro všeobecnou unifikaci a modernizaci dat. Společně s novými cloudovými službami HPE GreenLake na ochranu dat poskytuje HPE svým zákazníkům bezkonkurenční platformu pro ochranu, zabezpečení a plné využití hodnoty jejich dat – od okrajů sítě až po cloud,“ řekl Antonio Neri, prezident a generální ředitel společnosti HPE.  

HPE GreenLake pro unifikovanou analytiku umožňuje firmám urychlit modernizaci. Nové cloudové služby dostupné na edge-to-cloud platformě HPE GreenLake jsou nativně cloudové, a aby se předešlo složitým migracím dat do veřejného cloudu, poskytují pružnou, unifikovanou analytickou platformu pro data a aplikace v on-premise prostředí, na okrajích sítě i ve veřejných cloudech. Proto společnost HPE vstoupila na rychle rostoucí trh ochrany dat poskytované formou služby s novými cloudovými službami HPE GreenLake, navrženými tak, aby modernizovaly ochranu dat od okrajů sítě po cloud, překonaly útoky ransomwaru a zajistily rychlou obnovu dat. 

Společnost HPE rovněž oznámila osvědčenou sadu metodik
a automatizačních nástrojů, které organizacím umožní zaujmout na datech založený přístup a dosáhnout optimálního provozního modelu cloudu napříč všemi prostředími.

HPE tak pokračuje ve zrychlování dynamiky edge-to-cloud platformy HPE GreenLake. Platforma HPE GreenLake má nyní více než 1 200 zákazníků
s celkovou hodnotou smluv ve výši 5,2 miliardy dolarů. Ve svém zatím posledním čtvrtletí (3. čtvrtletí roku 2021) společnost HPE oznámila, že předpokládané roční tržby vzrostly meziročně o 33 % a počet objednávek poskytovaných služeb stoupl meziročně o 46 %. Nejnovějším úspěchem platformy HPE GreenLake je kontrakt s Národní bezpečnostní agenturou (NSA) Spojených států amerických v hodnotě 2 miliard USD.

O společnosti Hewlett Packard Enterprise 

Hewlett Packard Enterprise je globální společností poskytující edge-to-cloud platformu jako službu, která firmám pomáhá zefektivnit podnikání využitím všech jejich nashromážděných dat, ať jsou kdekoliv. Společnost HPE staví na desetiletích vývoje a inovací s cílem nabídnout nejlepší možnosti, jakými společnosti mohou podnikat. HPE poskytuje jedinečná řešení s dlouholetou zkušeností v cloudových platformách a se zpracováním IT úloh na koncových bodech, které pomáhají zákazníkům rozvíjet nové obchodní modely a celkově zvýšit jejich provozní výkon. Pro více informací navštivte: www.hpe.com.