Přemysl Kotouček novým generálním ředitelem RD Rýmařov  

Praha, 5. 10. 2021 – Novým generálním ředitelem stavební společnosti RD Rýmařov se k 1. říjnu 2021 stal Přemysl Kotouček, který doposud vedl sklárnu RÜCKL CRYSTAL. V nové roli se zaměří především na modernizaci a rozšíření nabídky domů, navýšení výrobních kapacit a digitalizaci výroby.  

Přemysl Kotouček působí více než 20 let ve významných manažerských pozicích. Má bohaté zkušenosti z oblasti stavebnictví, energetiky a vývoje a implementace nových technologií. Do RD Rýmařov s. r. o. přichází z nižborské sklárny RÜCKL CRYSTAL a.s., kde od roku 2019 působil jako generální ředitel. Věnoval se zde zejména optimalizaci výroby a strategickému plánování. Dříve působil ve firmách, jako je FlowMont, AMMASSO STELLARE, BOR Biotechnology, ČKD Energy a dalších.

„V RD Rýmařov nacházím synergii svých zkušeností z oblasti stavebnictví a trvale udržitelného rozvoje. Miluji pokrok, dobrý design a moderní technologie i životní styl. Mým cílem je modernizovat naše domy tak, aby byly i nadále řemeslně kvalitní a díky inovacím přicházejícím s 21. stoletím poskytovaly zdravé, komfortní a zároveň i šetrné bydlení. RD Rýmařov čeká výrazný růst, ve kterém bude hrát klíčovou roli digitalizace a uvedení nových stavebních technologií, které vyvíjíme. Právě v tom vidím budoucnost rezidenční výstavby v Evropě, a RD Rýmařov v ní bude mít pevné místo,“ říká Přemysl Kotouček. 

Přemysl Kotouček vystudoval Fakultu elektrotechniky a informatiky na Vysokém technickém učení v Brně. Miluje lyžování, potápění a adrenalinové sporty. Je velmi kosmopolitně založený a rád objevuje krásy jiných kultur a etnik. 

O společnosti RD Rýmařov 

Společnost RD Rýmařov s. r. o. je jedničkou mezi dodavateli dřevostaveb. Za více než 50 let svého působení na trhu realizovala přes 26 000 staveb včetně velkých developerských projektů, ve kterých našlo svůj domov přes 100 tisíc lidí. Firma stojí za rozvojem moderního stavění na bázi prefabrikace dřeva v České republice a do inovací i nadále investuje; ve spolupráci s vědeckým týmem ČVUT v Praze vyvíjí nové technologie výstavby. RD Rýmařov působí na českém, slovenském, německém, rakouském trhu a dále v zemích Beneluxu, v Británii a ve Švýcarsku. Pro stavbu využívá dřevo z trvale udržitelně obhospodařovaných lesů.