Společnost Pfizer hledá v Česku inovativní start-upy

Praha (6. října 2021) – Letos poprvé mohou start-upy v České republice zaměřené na technologie v oblasti zdravotnictví využít možnost představit své nápady v rámci platformy Pfizer Healthcare Lab. Společnosti, které přinesou zajímavý projekt, jenž bude zapadat do filozofie společnosti Pfizer, mohou získat individuální podporu a spolupráci podle svých potřeb. Může se jednat například o přístup k síti odborníků společnosti, mentoring, marketing a komunikaci či propojení se správnými partnery, které jsou pro start-upy klíčové. 

Své projekty mohou start-upy registrovat do 15. října 2021 prostřednictvím platformy https://www.healthcarelab.cz/. Z přihlášených start-upů vyberou zástupci společností Pfizer a Leadspicker deset finalistů, pět vybraných start-upů pak bude mít možnost své projekty osobně představit. 

Přihlásit se může jakýkoliv start-up zaměřený na inovace a digitalizaci ve farmacii, zdravotnictví
a souvisejících vědeckých oblastech. Může jít například o inovativní řešení, která pomáhají včasné detekci
a lepší diagnostice onemocnění, zvyšují povědomí o nemoci, monitorují dodržování předpisů a dávkování léků nebo pracují se sledovanými hodnotami v průběhu léčby. 

Pandemie naplno ukázala, jak významnou roli hrají inovace a digitální technologie v oblasti zdravotní péče a farmacie. Ve společnosti Pfizer si uvědomujeme, jak konkrétní inovativní řešení posouvají medicínu dopředu a zlepšují každodenní život pacientů, proto je chceme podpořit na cestě k úspěchu,“ říká Ing. Roman Jelínek, ambasador projektu ze společnosti Pfizer Česká republika. Ta patří mezi farmaceutickými společnostmi v oblasti inovací ke špičce.

Společnost Pfizer má po světě síť hubů, které start-upům pomáhají. Jedním z příkladů je i berlínský Pfizer Healthcare Hub, jenž byl založen v roce 2014 pod názvem Berlin Healthcare Lab. V současné době berlínské centrum spolupracuje mimo jiné s dánským start-upem Cortrium, který vyvíjí mobilní řešení pro sledování srdečního rytmu. Díky společnosti Pfizer získalo Cortrium v Německu podporu při splnění regulačních požadavků, souvisejících se vstupem na trh. Nyní je cílem spolupráce rozvoj dalších společných projektů zaměřených na zlepšení péče v oblasti kardiovaskulárních chorob. Cortrium tak může využívat podpory od různých oddělení společnosti Pfizer, jako jsou oblast prodeje, komunikace a distribuce.

V České republice se na prvotním mapování startupové scény podílí i úspěšný český start-up Leadspicker.

O společnosti Pfizer ČR

Společnost Pfizer je přední světová biofarmaceutická společnost s vlastním výzkumem a vývojem léků. Od svého založení v roce 1849 sídlí v New Yorku v USA. V České republice byla společnost Pfizer založena v roce 1993. Zabývá se výzkumem, vývojem a prodejem humánních léčiv, a to i biologických či vakcín. Provádí také klinická hodnocení nových léků, a to i v České republice.