Chcete na maturiťáku kapelu snů, sto tisíc korun nebo moderátory Evropy 2?

Studenti maturitních ročníků středních škol mohou letos již podesáté soutěžit o kapelu, zpěváka či zpěvačku snů na ples, 100 000 korun nebo moderátory Evropy 2. Do soutěže Maturiťák Evropy 2 se mohou přihlásit do 29. října přes web rádia, stačí poslat společnou fotku třídy na téma Evropy 2. O vítězi rozhodnou fanoušci rádia. 

Maturiťák je již tradiční soutěž Evropy 2 určená studentům posledních ročníků středních škol. Vyhrát mohu atraktivní ceny, které nikde jinde nezískají. Ty pak udělají z jejich maturitního plesu zcela výjimečnou událost. Někomu rádio udělá radost tím, že jim na plese zahraje kapela snů. Jiné třídě odmoderuje maturitní ples populární moderátor Evropy 2. Mezi hlavními výhrami je i finanční podpora 100 000 korun, která škole významně ušetří některé položky v jistě našponovaném rozpočtu.   

V minulém školním roce přivezla Evropa 2 studentům 4. B Gymnázia Jiřího z Poděbrad v Poděbradech na maturitní ples zpěvačku Lenny. Třídy 4. C & 4. B z Obchodní akademie Česká Lípa vyhrály moderátorskou dvojici Petr Říbal a Ondra Urban. „Letošní plesová sezóna byla v zimě v podstatě zrušena, tak nám tenhle ples v červnu přišel skoro jako zázrak. Bylo super, že to maturanti nevzdali, vydrželi a ples si nakonec uspořádali venku, aby mohli i tančit,” uvádí Ondra Urban. Jeho kolega Petr Říbal doplňuje: „Naši studenti byli jediná třída v okrese, která vydržela, podstoupili všechna rizika a ples uspořádali. Udělalo nám obrovskou radost, že si nás na moderováni vybrali a že jsme u toho mohli být.“  V minulosti zahrály na maturitních plesech díky hudebnímu rádiu Evropě 2 například kapely Chinaski, Kryštof nebo Slza.

Letošní vítěze, které vyberou fanoušci rádia, prozradí moderátoři Zorka Hejdová a Tomáš Zástěra v pondělí 1. listopadu mezi 15. a 18. hodinou přímo ve vysílání Odpolední show Evropy 2. 

Koncept soutěže

I letos budou mít třídy za úkol zaslat fotografii své třídy, do které jakýmkoliv způsobem zakomponují Evropu 2. Soutěž probíhá v termínu 11. 10. – 29. 10. 2021. Poté budou 1. listopadu 2021 na základě hlasování přímo v éteru vyhlášeny fotografie nejlepší třídy. A jaká je výhra?

1. místo: hraní českého interpreta (kapela, zpěvačka či zpěvák) na maturitním plese 

2. místo: 100 000 Kč na maturitní ples 

3. místo: moderace maturitního plesu moderátorem Evropy 2

Vše o soutěži najdete na webu: https://www.evropa2.cz/souteze/maturitak-evropy-2-2021

Active Radio

Active Radio a.s. je multimediální skupina vlastnící rádia EVROPA 2, Frekvence 1, Rádio Bonton, Rádio Dance, Youradio a Youradio Talk. Patří jí rovněž dětský projekt Pigy. Provozuje řadu on-line médií, streamingových audio služeb, sdružuje skupiny fanoušků na sociálních sítích a pořádá eventy. Divize NoLimits ročně pořádá akce pro více než 100 tisíc osob. Od roku 2018 patří holdingové společnosti Czech Media Invest.