Společnost Panasonic představuje novou řadu PTZ kamer

Nová řada PTZ kamer od společnosti Panasonic nabízí poutavou, vysoce kvalitní videokomunikaci ve 4K rozlišení, plynulý vertikální a horizontální pohyb nového patentovaného motoru „direct drive“ a až 24násobný optický zoom.

Praha, 12. října 2021 – Společnost Panasonic oznámila rozšíření své nejúspěšnější řady PTZ kamer o pět nových modelů, které reagují na nové požadavky trhu. Integrované 4K kamery AW-UE80W/K, AW-UE50W/K, AW-UE40W/K, AW-UE20W/K a integrovaná HD kamera AW-HE20W/K uvede společnost na trh postupně od prvního čtvrtletí roku 2022. Všechny kamery mají nový patentovaný systém pohonu „direct drive“ založený na vlastní technologii společnosti Panasonic, který zajišťuje tichý a plynulý chod ve vertikálním i horizontálním směru.

Vzhledem k tomu, že se organizace musely přizpůsobit zrychlujícímu se digitálnímu prostředí, kvalita přenosu videa se stala obzvláště důležitou pro vzdělávání, podniky, živé akce a vysílání. Čistého obrazu a dynamické tvorby obrazu lze dosáhnout pouze pomocí technologie otáčení, naklápění a zoomování od společnosti Panasonic.  To umožňuje zlepšit kvalitu online komunikace a navést pocit, že se posluchač nachází ve stejné místnosti jako řečník. 

Modely AW-UE40, AW-UE50 a AW-UE80 budou mít 24násobný optický zoom a až 36násobný chytrý zoom a také pozorovací úhel 74,1°, který umožňuje použití ve vnitřním i venkovním prostředí. Nejnovější generace optické stabilizace obrazu (OIS) zajišťuje vynikající stabilitu. Všechny kamery budou podporovat PoE, což umožňuje řešení s jedním kabelem, kdy lze do kamery a z kamery přenášet obraz, zvuk, ovládání a napájení prostřednictvím jediného ethernetového připojení.

Nová řada PTZ kamer bude podporovat nejnovější video protokoly založené na protokolu IP, včetně NDI|HX verze 2 a v případě modelu AW-UE80 i NDI s plnou šířkou pásma. Vedle protokolů RTMP a RTMPS bude podporován také protokol SRT. Kamera AW-UE80 bude také podporovat protokol FreeDpro zajištění integrace se systémy rozšířené a virtuální reality spolu s funkcemi videa 4K/50p. 

Kamera AW-UE20W/K s podporou 4K a integrovaná HD kamera AW-HE20W/K jsou základní PTZ kamery vyrobené speciálně pro firemní trh a trh vyššího vzdělávání. Oba modely vybaví společnost Panasonic širokoúhlým objektivem, nejnovějšími certifikacemi protokolu IP a konektivitou pro SDI, HDMI, USB a IP. 

Společnost Panasonic nabízí celý ekosystém řešení, který umožňuje hladké zavedení nových PTZ kamer do stávajících kamerových systémů. To zahrnuje použití s dálkovými ovladači kamer, centralizovaným řídicím softwarem PTZ Control Center a softwarem pro automatické sledování prezentací a přednášek, který umožňuje rozpoznávání obličeje a rozpoznání lidského těla.

„PTZ kamery Panasonic jsou globálně nejpoužívanější kamery a splňují potřeby zákazníků, kteří na ně zaznamenávají vše od úřadů státní správy až po esport. Nedávno našly využití na místech konání olympijských a paralympijských her Tokio 2020. Zaznamenávaly sportovní klání na několika sportovištích včetně Japonského národního stadionu a Tokijského vodního centra,“ vysvětlil Guilhem Krier, vedoucí oddělení New Business & Market Development pro obchodní jednotky MEBD a DSC společnosti Panasonic. „Pozorně jsme naslouchali zpětné vazbě od našich zákazníků. Z toho vyplývá, že nové modely poskytují našim zákazníkům flexibilitu, aby si mohli snadno vybrat PTZ kameru, která nejlépe vyhovuje jejich potřebám. Nové PTZ kamery jsou skutečná plug-and-play řešení.“

Další informace o řadě produktů společnosti Panasonic pro vysílání a profesionální audiovizuální techniku najdete na adrese:

•AW-UE80W/K: https://business.panasonic.cz/profesionalni-kamery/aw-ue80

•AW-UE50W/K: https://business.panasonic.cz/profesionalni-kamery/aw-ue50

•AW-UE40W/K: https://business.panasonic.cz/profesionalni-kamery/aw-ue40

•AW-UE20W/K: https://business.panasonic.cz/profesionalni-kamery/aw-ue20

•AW-HE20W/K: https://business.panasonic.cz/profesionalni-kamery/aw-he20

O společnosti Panasonic

Společnost Panasonic Corporation je světovým lídrem ve vývoji řady elektronických technologií a řešení pro zákazníky v oblasti spotřební elektroniky, zařízení pro domácnost, automobilového průmyslu a B2B. V roce 2018 společnost oslavila 100 let od svého založení. Nyní provozuje 582 dceřiných společností, 87 přidružených společností po celém světě a generuje konsolidované čisté tržby ve výši 62,5 miliard EUR za rok končící 31. března 2019. Společnost se napříč všemi divizemi snaží s použitím inovací vytvářet nové hodnoty. Díky svým technologiím chce vytvořit lepší svět a lepší život pro své zákazníky. Více o společnosti Panasonic najdete na: https://www.panasonic.com/global 

O společnosti Panasonic Connect Europe

Společnost Panasonic Connect Europe zahájila činnost 1. října 2021 a vytvořila novou agilní organizaci zaměřenou na B2B zákazníky. S více než 400 zaměstnanci bude stát v čele operací s novou významnou iniciativou B2B řešení nazvanou “Gemba Process Innovation”, kterou podporuje široká nabídka produktů pro podniky.

Společnost Panasonic Connect Europe bude mít sídlo ve Wiesbadenu a bude složen z následujících obchodních jednotek:

Mobile Solutions Business Division, která pomáhá mobilním pracovníkům zvyšovat produktivitu s řadou odolných notebooků, obchodních tabletů a kapesních počítačů Toughbook.

Media Entertainment Business Division zahrnující vizuální systémová řešení nabízející řadu vysoce jasných a spolehlivých projektorů i vysoce kvalitních displejů; a Broadcast & ProAV nabízející řešení Smart Live Production z komplexního portfolia skládajícího se z PTZ a systémových kamer, videokamer, platformy Kairos IT / IP, přepínačů a robotických řešení, která jsou široce používána pro snímání živých událostí, sportovní produkci, televizi a studia xR.

Business and Industry Solutions dodávající technologická řešení na míru zaměřená na maloobchod, logistiku a výrobu. Navrženo tak, aby zvýšilo provozní efektivitu a zlepšilo zákaznickou zkušenost a pomohlo podnikům podávat nejlepší výkony každý den.

Panasonic Factory Solutions Europe prodávající širokou škálu inteligentních továrních řešení včetně řešení pro výrobu elektroniky, robotických a svařovacích systémů a softwarových řešení.

Další informace naleznete na adrese: https://business.panasonic.cz/profesionalni-kamery/vyrobky-a-sluzby/broadcast-professional-av-camera-range-2