NIKON nový objektiv NIKKOR Z DX 18-140 mm

Amsterdam, Nizozemsko, 13. října 2021: Společnost Nikon dnes představila objektiv NIKKOR Z DX 18–140 mm f/3,5–6,3 VR, který nabízí vynikající kvalitu obrazu a všestrannost pro uživatele pracující se širokoúhlými a základními ohniskovými vzdálenostmi i teleobjektivy.

Tento pokročilý objektiv formátu DX je ideálním společníkem pro cestování a nabízí vynikající optiku pro fotografování blízkých i vzdálených objektů, což znamená, že jej lze použít v libovolných fotografických situacích – od rozsáhlých krajin až po detailní portréty.  

Objektiv je ideální pro uživatele přecházející z fotografování chytrými telefony, je snadno použitelný a odstraňuje nutnost nošení rozměrné brašny s vybavením. Hmotnost objektivu je pouhých 315 g a rozsah jeho ohniskových vzdáleností 18–140 mm poskytuje optimální vyvážení mezi nízkou hmotností pro vynikající přenosnost a schopností zachytit všechny typické motivy při cestování.  

Vestavěný systém redukce vibrací potlačuje účinky chvění rukou a fotoaparátu a umožňuje uživatelům fotografovat časy závěrky až o 5 EV delšími než obvykle. Výsledkem jsou ostré a nerozmazané snímky i za špatného osvětlení, ať již jde o zachycení atmosféry interiérů nebo fotografování panoramat nočních měst.

NIKKOR Z DX 18–140 mm f/3,5–6,3 VR rovněž podporuje záznam ostrých a plynulých videí, čímž se ještě více rozšiřuje všestrannost objektivu. Automatické zaostřování je rychlé a v kombinaci s funkcí zaostřování s detekcí očí fotoaparátů řady Z brilantně zaostřuje přesně tam, kam potřebujete. Výsledkem je vynikající stopáž z cest a dobrodružných výprav.

Objektiv formátu DX je konstruován s přihlédnutím k ochraně proti klimatickým vlivům a obsahuje účinné utěsnění proti prachu a kapající vodě, takže jej lze použít ve většině možných prostředí. 

NIKKOR Z DX 18–140 mm f/3,5–6,3 VR – váš dokonalý společník na cesty: 

  • Všestranný objektiv formátu DX se zoomem a vynikající optikou
  • Kompaktní a lehké tělo, ideální pro cestování
  • Výkonný 7,8× zoom pro větší přiblížení k objektu než doposud
  • Působivá nejkratší zaostřitelná vzdálenost 0,2 m při použití širokoúhlých ohniskových vzdáleností
  • Systém redukce vibrací umožňující fotografovat s využitím až o 5 EV delších časů závěrky než obvykle bez účinků chvění fotoaparátu
  • Elektromagnetický mechanismus clony využívající signály z fotoaparátu pro ještě přesnější ovládání clony a konzistentně stabilní řízení expozice
  • Vynikající objektiv pro video i statické snímky se snadno použitelnými ovládacími prvky
  • Těsnění proti prachu a kapající vodě

Společnost Nikon

Nikon je vedoucím světovým poskytovatelem výrobků a služeb v oblasti fotografie a videografie. Inovativní optické technologie společnosti – zahrnující amatérské a profesionální fotoaparáty, objektivy a příslušenství – v sobě nesou více než 100 let zkušeností v oboru. Značka je globálně oceňována pro stanovování nových standardů v oblasti designu a výkonnosti, kde revoluční řada fotoaparátů Nikon mirrorless a objektivů NIKKOR Z představují novou dimenzi optické výkonnosti.