Jiří Stránský povede v CBRE nový tým pro odborné poradenství v oblasti udržitelnosti a odpovědného investování ESG

Praha – 18. října 2021 – Jiří Stránský (35) se ujal vedení nového oddělení společnosti CBRE, světového lídra v oblasti komerčních realitních služeb, které se zaměří na poskytování odborného poradenství klientům v oblasti odpovědného investování, řízení firem a budování udržitelných nemovitostních portfolií. Jako nový Head of Sustainability bude spoluvytvářet a koordinovat návrhy kompletních strategií ESG (Environmental, Social, Governance), jež reagují na stále rostoucí trend společenské odpovědnosti firem a udržitelný přístup k životnímu prostředí v souladu se Zelenou dohodou pro Evropu (tzv. Green Deal). S tím mj. souvisí strategické poradenství pro energeticky šetrné a zdravé budovy včetně provádění certifikačním procesem BREEAM, LEED a WELL.

„Naším záměrem je pozivitně ovlivňovat dění na českém realitním trhu a jít příkladem. Chceme klientům pomoci, aby se zorientovali v překotném vývoji v rámci celé problematiky udržitelnosti, a zároveň je podpořit v dosažení jejich obchodních cílů. Závazek k využívání principů ESG vede nejen k zodpovědnějšímu přístupu k životnímu prostředí a okolním komunitám, ale v dlouhodobém horizontu také zvyšuje konkurenceschopnost firmy na trhu i její hodnotu. Mám proto radost, že můžeme mezi nás přivítat Jiřího a pěvně věřím, že díky jeho know-how a bohatým zkušenostem bude skvělou posilou našeho týmu,“ komentuje Clare Sheilsová, generální ředitelka CBRE Czech Republic.

Jiří Stránský je absolventem magisterského studijního programu Budovy a prostředí na Fakultě stavební ČVUT v Praze. Aktivně se účastní činností České rady pro šetrné budovy a je akreditovaným profesionálem BREEAM, LEED a WELL. Jeho zájem o udržitelnou výstavbu byl patrný již během studií ve volbě odpovídajících pracovních stáží, nicméně naplno se projevil až po absolutoriu ve společnosti RUBY Project Management, která byla dříve součástí mezinárodní skupiny PM Group. V této společnosti zaměřené na řízení nemovitostních projektů a staveb se Jiří postupně vyprofiloval až na vedoucího oddělení udržitelnosti. Mimo jiné se zde podílel na certifikačním procesu kancelářských budov Rustonka, Aspira Business Centre nebo Mississippi House a Misouri Park, projektu nájemního bydlení pro studenty Domeq II+III či rozšíření obchodního centra Chodov.

Jiří hovoří plynně anglicky a částečně německy a francouzsky. Mezi jeho záliby patří cyklistika, vysokohorská turistika a kultura všeho druhu.

CBRE Česká republika FacebookLinkedinInstagram

O CBRE:

CBRE Group, společnost figurující na žebříčku Fortune 500 a indexu S&P 500 se sídlem v Dallasu, je světovou vedoucí společností v oblasti realitních služeb a investic (z hlediska výnosů za rok 2020). S více než 100 000 zaměstnanci poskytuje služby majitelům nemovitostí, investorům a nájemníkům ve více než 100 zemích světa. Společnost CBRE poskytuje širokou škálu integrovaných služeb od správy a údržby nemovitostí, obchodních transakcí, projektového managementu, investičního managementu přes oceňování nemovitostí, pronájmu a prodeje nemovitostí, strategického poradenství až po hypoteční a developerské služby. S téměř 350 zaměstnanci CBRE v České republice spravuje téměř 75 objektů komerčních budov o celkové rozloze téměř 1,2 mil. m2. Pro více informací navštivte internetové stránky společnosti na www.cbre.cz.