Petr Hampl se stane generálním ředitelem společnosti Ahrend

Praha, 18. října 2021 – Novým generálním ředitelem společnosti Ahrend a.s. se od 1. ledna 2022 stane Petr Hampl. Patří do skupiny zakládajících členů původní firmy TECHO, která během jeho působení v roli obchodního ředitele dosáhla třímiliardového obratu. V pozici nahradí Jiřího Kejvala.

Je pro mě nesmírným zadostiučiněním vidět růst firmy od nuly k výsledkům, o kterých jsme v prvních dnech po jejím založení mohli leda snít. Ahrend (dříve TECHO) si prošlapal cestu tam, kde ji ostatní neviděli. Dnes a denně se nám potvrzuje, že houževnatost a vize budoucnosti, s kterou jsme na trh vstupovali, jsou tím, proč dnes stojíme pevně na nohou. Jako hrdý člen Royal Ahrend udáváme krok samotnému trhu a současně flexibilně odpovídáme na zvyšující se poptávku po moderních řešeních. Právě proto se zaměříme na integraci výroby 4.0, která posune dopředu nejen naši firmu, ale i samotný průmysl jako celek,“ říká Petr Hampl, budoucí generální ředitel Ahrend.

Petr Hampl vystudoval Fakultu stavební na ČVUT v Praze. Krátce po dokončení studia stál u založení firmy TECHO, kde následně pracoval jako obchodník. V roce 2005 se stal jejím obchodním ředitelem a o 3 roky později začal působit i jako člen představenstva společnosti. Podílel se na získávání a řízení největších projektů firmy a dovedl ji tak k rekordnímu třímiliardovému obratu. Stál za expanzí na světové trhy v Evropě, Asii i na Blízkém východě, díky čemuž má Ahrend pobočky celkem v 25 zemích. Měl také na starosti postupnou integraci firem TECHO a Ahrend, která byla finálně dovršena na začátku tohoto roku. V rámci mateřské skupiny Royal Ahrend se věnoval i synergii a efektivní spolupráci Ahrend CEE a Ahrend West, která vedla k posílení pozice na řadě evropských trhů. Nově se Petr Hampl stal členem týmu Global leadership v rámci skupiny Royal Ahrend.

Náš obor stojí na sklonku nové éry pracovního prostředí. Mění se přístup k samotným kancelářím a největší roli bude i do budoucnosti hrát zdraví a psychická pohoda zaměstnanců. Zvyšující se poptávka po řešeních
na míru znamená také vyšší tlak na výrobní procesy. Právě tato transformace, přechod k výrobě 4.0 i užší mezinárodní spolupráce v rámci skupiny představují největší výzvy pro nového generálního ředitele,“ vysvětluje Eugène Sterken, CEO skupiny Royal Ahrend.

Petr Hampl v pozici nahradí současného ředitele a zakladatele firmy Jiřího Kejvala, který bude nadále působit jako člen dozorčí rady Ahrend a exekutivní poradce Royal Ahrend. 

O společnosti

Společnost Royal Ahrend byla založena roku 1896 v Amsterdamu a v současnosti patří k největším světovým výrobcům kancelářského nábytku. Jejím posláním je vytvářet inspirativní pracovní prostory a moderní systémy kancelářského nábytku dodávané klientům po celém světě. 

Systémy kancelářského nábytku a prostorová řešení se navrhují s cílem optimalizovat pracovní prostředí zaměstnanců s důrazem na jejich zdraví, pracovní pohodu a produktivitu. Produkty Royal Ahrend si získaly světové uznání za svou udržitelnost a charakteristický nadčasový nizozemský design. Společnost provozuje své pobočky ve více než 25 zemích v Evropě, na Blízkém východě a v Asii, kde nabízí světově proslulé produktové řady: Ahrend, Gispen a TECHO.

Skupina Royal Ahrend udává krok celému odvětví na poli ekologické udržitelnosti, obdržela certifikát Cradle2Cradle© a současně je členem nadace EllenMcArthur CE100. Společnost zaměstnává asi 1700 zaměstnanců. 

www.ahrend.cz