Geis SK: Nová pobočka v Triblavině

Stejně jako celá skupina Geis, tak i Geis SK stále posiluje a roste. Proto se stávající slovenská pobočka bude na konci roku stěhovat ze Sence do nových prostor v logistickém VGP Parku Bratislava. Nachází se v oblasti Triblavina, jen pár minut od Bratislavy. 


VGP Park Bratislava v oblasti Triblavina

„Díky dynamickému růstu jsme potřebovali najít větší a vhodnější prostory pro naši pobočku v bratislavském regionu. Naším požadavkem byl moderní cross-dockový terminál v kombinaci se skladovou halou v blízkosti Bratislavy a zároveň u dálnice D1,“ uvedl Daniel Knaisl, jednatel skupiny Geis pro CZ, SK a PL. 

VGP Park Bratislava představuje svou strategickou polohou významný logistický projekt, který podpoří segment domácího i zahraničního obchodu a logistiky. „Park, který realizuje VGP, přesně splňuje všechny naše požadavky,“ doplnil Knaisl.

Při výstavbě parku byl kladen důraz na trvalou udržitelnost, to dokládá nejen certifikát BREEAM, ale také již zaintegrované prvky trvalé udržitelnosti a environmentální zodpovědnosti – například střechy hal jsou připravené na instalaci fotovoltaických systémů, na vyhrazených parkovacích místech je možno nabíjet elektromobily, pro dojíždějící na kolech je k dispozici kolárna. 

Při výstavbě nových prostor byl kladen důraz na efektivnost s ohledem na plánovaný počet nákladních automobilů odbavovaných v jeden okamžik.

V první fázi bude Geis využívat 8 000 m² vnitřní plochy, k tomu odpovídající venkovní plochy a odstavné plochy. S ohledem na plánovaný počet mnoha desítek nákladních automobilů odbavovaných v jeden okamžik jsou nové prostory výrazně efektivnější než ty stávající v Senci. Odbavení jednotlivých nákladních automobilů bude probíhat i přes rampu (délka 132 m). „V nové pobočce budeme nabízet logistické služby, které lze využívat samostatně, nebo v kombinacích, přesně podle potřeb našich zákazníků – od jednoduchého přepravního řešení až po speciální přepravní nebo skladové logistické projekty. Samozřejmostí jsou doplňkové služby, jako například cross-docking, celní a konsignační sklady, zásobování výroby, montáž dílů, logistika zpětných toků, etiketovaní a přebalování, nákup a zásobování obalovým materiálem, zámořské balení a podobně,“ říká Tomáš Čanaky, ředitel pobočky. 

Více informací na: www.geis.cz

O skupině Geis

Skupina Geis má hlavní sídlo v německém Bad Neustadtu. Její historie se začala odvíjet již v roce 1945, kdy Hans Geis založil dopravní společnost. Během své existence se rozvinula v globálního poskytovatele komplexních logistických služeb. Skupinu vlastní a řídí po celou dobu rodina Geis. Dnes zaměstnává kolem 6 100 lidí a v roce 2020 vygeneroval obrat 1,002 miliardy EUR.
Do skupiny patří společnosti v Německu, Švýcarsku, Lucembursku, Polsku, České republice a na Slovensku. Hlavní oblasti podnikání skupiny Geis jsou Road Services (paletové / kusové a celovozové přepravy), Logistics Services (kontraktní logistika, výroba obalů) a Air+Sea Services (letecké a námořní přepravy, speciální projekty přeprav).
V České republice patří do skupiny Geis firmy Geis CZ s.r.o., Geis CZ Air+Sea s.r.o., Geis Solution CZ s.r.o. a Spedition Feico, spol. s r.o. Na Slovensku je to Geis SK s.r.o. Česko-slovenská část skupiny zajišťuje komplexní logistické služby: kusové, paletové a celovozové přepravy, letecké a námořní přepravy, kontraktní logistiku včetně vývoje a výroby obalů, od jednoduchého skladování až po sofistikované logistické projekty. Zaměstnává více než 1500 pracovníků na 35 pobočkách. V letošním roce společnost Geis CZ slaví 30 let na českém trhu.