Atos posiluje pozici na trhu velkých dat a počítačového vidění akvizicí české firmy DataSentics

Paříž, Praha, 22. října 2021 – Společnost Atos v tomto týdnu oznámila, že uzavřela dohodu o převzetí české společnosti DataSentics, která se specializuje na datovou vědu a vyvíjí podniková řešení umělé inteligence a strojového učení (AI/ML). Atos touto akvizicí rozšíří své portfolio v oblasti AI/ML a počítačového vidění o nové produkty založené na AI a datově vědeckých schopnostech. Uvítá do svých řad také vysoce profesionální tým zhruba 100 datových vědců a techniků AI/ML.

Pražská společnost DataSentics byla založena v roce 2016. Zabývá se strojovým učením a informačním inženýrstvím a jejich uplatněním v podnikové praxi. Svá řešení prodává primárně ve střední a západní Evropě větším podnikům, přičemž se výrazně zaměřuje na odvětví finančních služeb, maloobchodu a médií. 

Spojením schopností společností Atos a DataSentics vznikne globální poskytovatel AI/ML řešení, z nichž budou mít užitek všichni jejich společní zákazníci.

„Je to úžasná příležitost rozšířit naše stávající schopnosti v oblasti AI/ML. DataSentics posílí naše celosvětové aktivity v oblasti AI/ML, kde již dnes využíváme odborné kapacity z našich nedávných akvizic: zData, Miner & Kasch a Ipsotek,“ říká Pierre Barnabé, výkonný viceprezident a ředitel divize velkých dat a bezpečnosti společnosti Atos. 

 „Jsme nadšení, že globální dosah skupiny Atos a její výrazná odvětvová specializace přispěje k většímu rozšíření našich AI produktů a řešení k reálnému užitku zákazníků po celém světě,“ říká Petr Bednařík, generální ředitel a zakladatel společnosti DataSentics.

Uzavření transakce se očekává ve 4. čtvrtletí 2021.

****

O Atos

Atos je globálním lídrem v digitální transformaci se 107 000 zaměstnanci a s ročním obratem ve výši více než 11 miliard EUR. Skupina, která je evropskou jedničkou v oblasti kybernetické bezpečnosti, poskytování cloudových služeb a výpočetní techniky s vysokým výkonem, poskytuje end-to-end řešení na míru pro všechna průmyslová odvětví v 71 zemích. Společnost Atos, průkopník v oblasti dekarbonizačních služeb a produktů, se zavázala poskytovat svým zákazníkům bezpečná a dekarbonizovaná digitální řešení. Atos působí pod značkami Atos a Atos|Syntel. Atos je SE (Societas Europaea), kótovaná na Euronext Paris a zahrnutá v akciových indexech CAC 40 ESG a Next 20 v Paříži.

Cílem společnosti Atos je napomáhat ve vytváření budoucnosti informačních technologií. Svými odbornými znalostmi a službami podporuje rozvoj vědomostí, vzdělávání a výzkumu multikulturním přístupem a přispívá k rozvoji vědeckotechnické excelence. Atos na celém světě umožňuje svým zákazníkům a zaměstnancům, jakož i členům společností, aby žili, pracovali a rozvíjeli se udržitelně v bezpečném informačním prostoru.

O Atos Česká republika

Atos působí na českém trhu od 1. září 2011 v návaznosti na provedenou akvizici společnosti Siemens IT Solutions and Services, s.r.o. Má více než 300 zaměstnanců ve čtyřech pobočkách napříč republikou a v roce 2020 vygeneroval tržby v objemu 63 milionů EUR.