Avast Business pro malé a střední firmy přidává nástroj pro kontrolu sítí

Řešení Avast Business Hub se rozšiřuje o Network Discovery – nástroj pro zjišťování sítě. Reaguje na trend hybridní práce v malých a středních firmách

Praha, 27. října 2021 – Avast (LSE:AVST), globální lídr v oblasti digitálního zabezpečení a ochrany soukromí, v rámci svého řešení Avast Business Hub spustil nový bezplatný nástroj Network Discovery. Jde o plně integrovaný nástroj pro zjišťování sítě, jehož cílem je pomoci malým a středním firmám (SMB), poskytovatelům spravovaných služeb (MSP) a prodejcům s přidanou hodnotou (VAR) získat úplný přehled o dění ve své vlastní firemní síti. 

„Malé a střední firmy dnes mají velmi různorodé sítě a to nemluvíme jen o noteboocích, stolních počítačích či serverech, ale také o virtuálních serverech, bezdrátových přístupových bodech, VoIP boxech, mobilních telefonech, IoT zařízeních a mnoha dalších,“ říká produktový viceprezident divize Avast Business Filip Hlinka. „V dnešní době komplexních sítí může být příčinou úspěšného útoku i jediné nechráněné zařízení. Nástrojem Network Discovery tuto problematiku zjednodušujeme a umožňujeme malým a středním firmám soustředit se na rozvoj svého podnikání s jistotou, že jejich IT síť je bezpečná.“

Moderní sítě se neustále mění v důsledku obliby bezdrátového prostředí a používání vlastních zařízení zaměstnanců (tzv. „bring your own device“, BYOD). Sledovat veškerá zařízení připojená k síti tedy může být pro správce sítě náročným úkolem. Při plánování kapacity sítě a jejího zabezpečení se tomu však vyhnout nelze. Právě tento problém řeší nový nástroj Avastu, Network Discovery, který správcům sítě umožňuje snadno analyzovat celou firemní síť a během několika minut nasadit bezpečnostní služby Avast Business – včetně antiviru, správy aktualizací a cloudového zálohování – na všechna podporovaná koncová zařízení a zajistit tak bezpečnost IT infrastruktury.

Kromě lepšího přehledu o IT sítích poskytuje nástroj Network Discovery uživatelům možnost sledovat neoprávněná zařízení přistupující k firemní síti. To je obzvláště důležité v době hybridní práce, kdy jsou zaměstnanci rozptýleni na různých místech a používají jak osobní, tak pracovní zařízení. 

Poskytovatelům spravovaných služeb a prodejcům s přidanou hodnotou pak Network Discovery usnadňuje proces adaptace nových zákazníků. Rychle zjistí, co se nachází v síti jejich zákazníka, a to jim umožní nejen stanovit odpovídající cenu za služby, ale také předejít jakýmkoli překvapením v síti po zahájení prací.

Nástroj Network Discovery je plně integrován do Avast Business Hub a pro uživatele tohoto řešení je nyní k dispozici zcela bezplatně. Další informace o Avast Business Hub jsou k dispozici na https://www.avast.com/cs-cz/business/business-hub.

O Avast Business:

Avast Business, je součást společnosti Avast (LSE: AVST, člen indexu FTSE 100), která je globálním lídrem v oblasti digitálního zabezpečení a ochrany soukromí s více než 435 miliony uživatelů. Poskytuje podniková řešení pro ochranu koncových bodů a zabezpečení sítě malých a středních podniků a poskytovatelů IT služeb. Avast Business přináší výkonná integrovaná řešení zabezpečení a ochrany osobních údajů, která podnikům usnadňují a zpřístupňují ochranu složitých vrstev zabezpečení sítě. K detekci a zablokování hrozeb v reálném čase využívá Avast Business podporu sítě Avast, která patří mezi největší a nejpokročilejší na světě a která stojí také na technologiích strojového učení i umělé inteligence.

Zůstaňte s námi v kontaktu: