Novým ředitelem pro korporátní záležitosti a udržitelnost společnosti Coca-Cola HBC CZ/SK se stal Michal Dyttert. V oblasti komunikace a CSR má bohaté zkušenosti ze soukromé i veřejné sféry

Michal Dyttert přichází do Coca-Cola HBC CZ/SK s více než dvacetiletými zkušenostmi v oblasti žurnalistiky, komunikace, PR a jejich řízením. Působil na vysokých pozicích ve společnostech Provident Financial, Tesco nebo na Ministerstvu investic, regionálního rozvoje a informatizace Slovenské republiky. 

Praha, 2. listopadu 2021 – Společnost Coca-Cola HBC Česko a Slovensko má od 1. října nového ředitele pro korporátní záležitosti a udržitelnost – stane se jím odborník na komunikační a korporátní záležitosti Michal Dyttert, který dosud působil na obdobných pozicích napříč různými společnostmi a sektory v soukromé i veřejné sféře. 

„Mou prioritou bude na nové pozici otevřená komunikace s externím prostředím a udržitelnost. Coca-Cola je celosvětovou jedničkou v oblasti znalosti nápojového průmyslu.  Budu pracovat na tom, abychom v Česku a na Slovensku byli i jedničkou v udržitelnosti,“ říká Dyttert. 

Po studiu žurnalistiky a politologie zahájil Michal Dyttert svou profesní dráhu jako novinář pro soukromá i veřejnoprávní média na Slovensku. Mezi lety 2006 a 2010 byl mluvčím předsedy slovenského parlamentu. V roce 2010 oblast médií opustil a zamířil do světa financí – nastoupil do britské nadnárodní společnosti Provident Financal zaměřené na poskytování spotřebitelských úvěrů. Zde odpovídal za vztahy s veřejností a CSR v České republice i na Slovensku. 

Následně od roku 2015 působil na pozici manažera korporátních záležitostí ve společnosti Tesco na Slovensku. Během svého působení v Tescu zvedl Michal Dyttert popularitu iniciativy „Běh pro život“, ze které se díky 20 000 účastníků stal největší charitativní běh v zemi na podporu výzkumu rakoviny. „Mimo jiné jsem se také účastnil vývoje nové produktové řady zdravých svačin pro děti. Ty se nakonec dostaly i na další trhy napříč Evropou, kde Tesco působí,“ doplňuje Dyttert. Do společnosti Coca-Cola HBC CZ/SK přichází Michal Dyttert po ročním působení na Ministerstvu investic, regionálního rozvoje a informatizace Slovenské republiky, kde pracoval na pozici ředitele komunikace. 

Na pozici ředitele pro korporátní záležitosti a udržitelnost nahradil Lukáše Zapletala, který se v rámci společnosti přesunul na pobočku v Singapuru, kde nyní působí jako Legal Operations Director.

Mám důvěru v to, že Michal bude skvěle zapadat do našeho týmu a rodiny CCHBC a že pod jeho vedením bude náš lokální tým dále rozvíjet priority v oblasti korporátních záležitostí a udržitelnosti. Čekají nás velké úkoly, jako jsou zvyšování podílu recyklátu v našich plastových lahvích, zavádění zálohového systému na Slovensku nebo komunikace našich významných investic do automatizace a zlepšování naší mise udržitelnosti,“ uvedl Dan Timotin, generální ředitel Coca-Cola HBC Česko a Slovensko.