Wedo slaví 1. narozeniny: 40% růst a 10 milionů zásilek

Praha 2. listopadu – Logistický operátor Wedo dnes slaví 1. výročí svého působení na trhu. Firma za poslední rok prošla výrazným růstem, rozšířila počty výdejních míst i kurýrů, začala nabízet výdejní boxy a staví jedno z nejmodernějších třídících center v České republice. Ambiciózní růstové plány má Wedo i do dalších let.

Wedo za 1. rok činnosti přepravilo téměř 10 milionů zásilek, zvýšilo počet výdejních míst na 1000, spustilo první stovku vlastních výdejních boxů. „Máme za sebou rychlý start, ale neznamená to, že usneme na vavřínech. Chceme dále růst, budeme postupně rozšiřovat naši síť tak, abychom byli zákazníkům co nejblíže. Zároveň investujeme nemalé částky do technologií i zlepšování zákaznické zkušenosti,“ komentoval 1. výročí Wedo generální ředitel společnosti Daniel Mareš. 

„V 1. roce existence Wedo jsme se nezaměřovali jen na růst naší dostupnosti, ale hlavně na neustálé zjednodušování a zrychlování procesu doručení zásilky, a to při zvyšování komfortu klienta. Nasadili jsme novou aplikaci pro e-shopy, vytváříme zákaznickou aplikaci, do technologií chceme v blízké době investovat stovky milionů korun,“ dodal. 

Hlavní milníky Wedo v 1. roce činnosti:

Největší investicí Wedo se v letošním roce nicméně stává budování nového „superhubu“ – centrálního překladiště v Ostředku u D1. Celková investice do budovy a technologií dosáhne půl miliardy korun, fungovat by překladiště mělo začít na jaře příštího roku.

„Právě díky vybudování Ostředku budeme připraveni na náš další růst i v následujících letech, budeme mít dostatečné kapacitní rezervy na násobné zvýšení počtu přepravených zásilek,“ uzavřel Daniel Mareš. Souběžně s růstem přepravených zásilek Wedo také rozšiřuje 

možnosti doručení zásilek. Na jaře začalo nabízet první stovku vlastních výdejních boxů, neustále zvětšuje síť výdejních míst. 

Wedo vzniklo loni na podzim na základech převzetí tehdejší kurýrní služby InTime a sítě výdejních míst Uloženka. Za poslední rok dokázalo svůj obrat zvýšit o 40 %. „I do budoucna máme ambiciózní růstové plány, budeme posilovat výdejní síť, zlepšovat zákaznickou zkušenost. Díváme se přitom i na možné akvizice v zahraničí,“ uzavřel Daniel Mareš s tím, že už nastávající vánoční sezóna posílené kapacity Wedo řádně prověří. E-shopy totiž očekávají, že letošní rok bude ještě silnější než ten loňský.

WEDO chce v nejbližších měsících pokračovat ve svém rychlém růstu. Bude rozvíjet všechny své distribuční kanály, rozšiřovat síť výdejních míst a boxů, budovat nová logistická depa a modernizovat ta stávající. Další investice zamíří do zkvalitňování zákaznické podpory
a servisu. Celkem v blízké době plánuje WEDO investice v objemu zhruba jedné miliardy korun, zajímat se přitom bude nejen o český trh.

O WE|DO CZ

WE|DO CZ je český logistický operátor, který v současnosti spolupracuje s 300 kurýry, provozuje 1 000 výdejních míst WE|DO Uloženka a nabízí 100 výdejních boxů v Česku i na Slovensku. Jeho dlouhodobou ambicí je maximálně přizpůsobit doručování zásilek zákazníkům a jejich potřebám. Vlastníkem společnosti jsou investiční skupiny PPF, EP Investments a Rockaway Capital.