Pohádková aplikace Readmio vytvořila příběhy na míru pro donáškovou službu Wolt.  Pomůžou dětem naučit se o jiných kulturách, ingrediencích a chutích

Praha, 2. 11. 2021 – Readmio je aplikace, ve které jsou příběhy pro děti doplněné o zvuky. Rodiče začnou nahlas číst pohádku a aplikace přidá vhodný zvuk na základě technologie rozpoznávání hlasu. Zábavnou formou tak pomáhá podpořit duševní rozvoj dětí, rozšiřuje představivost a slovní zásobu. Stejný cíl má i nová spolupráce s donáškovou službou Wolt, která startuje 2. listopadu. Pět příběhů o Solničce a Pepříkovi, dvou kamarádech, kteří cestují po světě a objevují nové chutě, pomůže rodičům povídat si s dětmi o odlišných kulturách a zvycích. 

Jaké země se nazývají Orientem a do kterých jídel se přidává kurkuma? Jak se vlastně dostane teplá večeře, kterou si dáme v letadle, na palubu? Pokrmy různých kultur se vážou na příběhy, díky kterým dané kultury lépe poznáváme. To bylo důvodem, proč spolupráce mezi aplikacemi Wolt a Readmio vznikla. „Těší nás, že můžeme našim zákazníkům, kterými jsou často i zaneprázdnění rodiče, doručit k jídlu i kvalitní obsah v podobě Readmio příběhů. Celý zážitek tak nekončí posledním soustem, ale pokračuje čtením a povídáním si o tom, jak dané jídlo vzniklo a co obsahuje,” vysvětluje Jan Foret, generální ředitel Woltu pro Českou Republiku.

„Ze spolupráce s Woltem máme velkou radost. Readmio se chce v budoucnosti stát univerzálním edukačním nástrojem, který skrze příběhy pomůže rodičům se vzděláváním dětí. Různorodost kultur a zvyků je rozhodně jedno z témat, které vnímáme jako důležité a myslíme si, že Solnička s Pepříkem se ho ujali velmi dobře, doplňuje Jozef Šimko, spoluzakladatel Readmia. 

O Readmiu:
Readmio vzniklo v roce 2020, za rok a půl si aplikaci stáhlo téměř 150.000 uživatelů. Nabízí více než 200 pohádek, které jsou doplněny o zvuky. Jakmile rodič začne dítěti číst, aplikace díky technologii rozpoznávání hlasu čtené slovo rozpozná a doplní ho zvukem. Všechny pohádky jsou k dispozici v češtině, slovenštině a angličtině. Readmio pomáhá dětem rozšiřovat slovní zásobu, pěstovat představivost a zamýšlet se nad světem skrze příběhy, které jim vypráví rodiče. Společnost získala investici ve výši 500 000 EUR a momentálně chystá další investiční kolo. Aplikace je ke stáhnutí zdarma v App Store nebo na Google Play. 

O Woltu: 

Wolt je technologický startup založený v roce 2014 ve Finsku. Nyní působí ve 23 zemích a má přes 3 500 zaměstnanců, 12 milionů registrovaných uživatelů, 50 000 partnerských restaurací a 110 000 partnerských kurýrů. Vedle jídla zároveň rozváží i potraviny a další maloobchodní zboží. Generálním ředitelem je Miki Kuusi, oceněný Forbesem v globálním žebříčku 30 pod 30. Generální ředitel pro Českou republiku je Jan Foret. Služba je k dispozici jako aplikace pro iOS nebo Android, ale také na webu www.wolt.cz.