Rychlejší a plynulejší – taková by měla být obnovovací frekvence mobilních zařízení

Společnost Motorola vysvětluje, co je to obnovovací frekvence obrazovky a proč je pro telefon důležitá

Společnost Motorola, stejně jako všichni ostatní výrobci chytrých telefonů, neustále hledá nové způsoby, jak zařízení vylepšit, zrychlit a zvýšit jejich užitečnost a zlepšit celkový uživatelský komfort. Jednou z funkcí, která může uživatelům přinést lepší zážitek, je obnovovací frekvence obrazovky. Donedávna měla většina telefonů na trhu obnovovací frekvenci obrazovky 60 Hz, ale dnes se tato frekvence více než zdvojnásobila. Většina lidí zná výhody rychlejšího procesoru, větší paměti RAM a výkonnější baterie, ale málokdo ví o výhodách výkonné obnovovací frekvence obrazovky.

Obnovovací frekvence obrazovky určuje, kolikrát za sekundu se displej telefonu obnoví nebo aktualizuje, a měří se v hertzích (Hz). Po mnoho let měly téměř všechny telefony na trhu obnovovací frekvenci 60 Hz, která byla považována za průmyslový standard. Dnes je však 60 Hz vyhrazeno levnějším telefonům, zatímco prémiovější modely mají obnovovací frekvenci ještě vyšší – až neuvěřitelných 144 Hz. Obrázok, na ktorom je rastlina, plastický, čerstvé, niekoľko

Automaticky generovaný popis

Díky vyšší obnovovací frekvenci je každá akce na telefonu plynulejší – představte si, že by se obrazovka při hraní oblíbené hry nebo surfování po webu obnovila jen několikrát – vše by blikalo a zaostávalo a celý zážitek by byl pomalý, neohrabaný a nesnesitelný. Při obnovovací frekvenci 60 Hz tento pocit téměř neexistuje, ale s rostoucími čísly si všimnete, že vše běží plynule a ještě plynuleji. To je důležité zejména při činnostech, které vyžadují hodně pohybu a akce, jako je hraní her nebo dlouhé scrollování.

Jednoduše řečeno, pokud jde o obnovovací frekvenci obrazovky, platí, že více je lépe. Motorola edge 20 pro je jedním z prvních mobilních zařízení na trhu a prvním zařízením od společnosti Motorola, které nabízí působivou obnovovací frekvenci 144 Hz. Jedná se o nejvyšší obnovovací frekvenci, která je v současné době dostupná u běžných smartphonů, a zároveň o 140 % rychlejší než standard 60 Hz, který platil ještě před několika lety, a o 60 % rychlejší než u první generace telefonu Motorola Edge. To vše je připraveno výrazně zlepšit váš zážitek z dynamického, vysoce pohyblivého obsahu, jako je hraní her nebo sledování akčních videí. A abyste z této funkce vytěžili ještě více, má Motorola edge 20 pro také výkonný procesor Snapdragon 870 a 12 GB RAM s 256 GB interním úložištěm, takže uživatelé mají kdykoli k dispozici dostatek výkonu na dotek prstu.

Obrázok, na ktorom je text, osoba, vnútri

Automaticky generovaný popis

Posláním společnosti Motorola vždy bylo demokratizovat špičkové technologie a využívat převratné inovace ve více chytrých telefonech, aby se dostaly ke všem uživatelům, a proto se rozhodla poskytnout podobný zážitek v levnějším zařízení pro ty, kteří mají nižší rozpočet. Motorola Edge 20 Lite má obnovovací frekvenci displeje 90 Hz a dostatek paměti RAM (8 GB) v kombinaci s rychlým procesorem MediaTek Dimensity 720 5G-B, takže je z hlediska výkonu a rychlosti stejně výkonný a schopný jako dražší telefony.

Chcete-li se dozvědět více o obnovovací frekvenci obrazovky a dalších funkcích produktů Motorola, navštivte webové stránky. Pro fotografie klikněte zde.  

Právní vyloučení odpovědnosti

Některé funkce, vlastnosti a specifikace produktu mohou být závislé na síti a podléhat dalším podmínkám a poplatkům. Vše se může změnit bez předchozího upozornění. MOTOROLA, stylizované logo M, MOTO a řada značek MOTO jsou ochranné známky společnosti Motorola Trademark Holdings, LLC. LENOVO a THINKSHIELD jsou ochranné známky společnosti Lenovo. Qualcomm Snapdragon je produkt společnosti Qualcomm Technologies, Inc. a/nebo jejích dceřiných společností. Qualcomm a Snapdragon jsou ochranné známky společnosti Qualcomm Incorporated registrované v USA a dalších zemích. Wi-Fi je ochranná známka společnosti Wi-Fi Alliance. USB Type-C® a USB-C® jsou registrované ochranné známky společnosti USB Implementers Forum. Google a Android jsou ochranné známky společnosti Google LLC. Všechny ostatní ochranné známky jsou majetkem příslušných vlastníků. © 2021 Motorola Mobility LLC. Všechna práva vyhrazena.

O společnosti Lenovo & Motorola

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je společnost z žebříčku Fortune Global 500 s tržbami 60 miliard dolarů, která poskytuje služby zákazníkům na 180 trzích po celém světě. Zaměřujeme se na odvážnou vizi, která spočívá v poskytování chytřejších technologií pro všechny. Vyvíjíme technologie, které mění svět a které každý den napájejí (prostřednictvím zařízení a infrastruktury) a posilují (prostřednictvím řešení, služeb a softwaru) miliony zákazníků a společně vytváříme inkluzivnější a důvěryhodnější společnost. A udržitelná digitální společnost pro všechny a všude. Společnost Motorola Mobility LLC byla v roce 2014 převzata společností Lenovo Group Holdings. Motorola Mobility je dceřinou společností společnosti Lenovo a je zodpovědná za design a výrobu všech mobilních telefonů a řešení značky Moto a Motorola. Chcete-li se dozvědět více, navštivte https://www.lenovo.com a přečtěte si nejnovější zprávy na našem StoryHubu a Motorola Global Blogu.

Sledujte společnost Motorola na sociálních sítích

Facebook: https://www.facebook.com/MotorolaCZSK Instagram: https://www.instagram.com/motorolaczsk/