Tenistky mají na finálovém turnaji Billie Jean King Cup k dispozici tajnou zbraň od Microsoftu: analytiku hry v reálném čase

Praha, 5. listopadu 2021 – Tenisové týmy, které v těchto dnech bojují na finálovém turnaji národních družstev Billie Jean King Cup by BNP Paribas Finals v Praze, mohou čerpat cenné informace a herní statistiky díky aplikaci Billie Jean King Cup Match Insights. Nástroj vyvinula v rámci globálního partnerství turnaje společnost Microsoft a ve finálovém kole BJK Cup je v ostrém provozu nasazen vůbec poprvé.

Jak silně a kam nejčastěji soupeřka podává? A na jakou stranu naopak směřovat svůj servis tak, aby byla šance na nepříjemný return minimální? V jaké herní situaci se protihráčka pravděpodobně bude tlačit na síť, a kterým úderem ji dostat zpět do defenzívy?

Aplikace Billie Jean King Cup Match Insights, kterou pro stejnojmenný finálový turnaj ženských národních tenisových týmů vyvinula společnost Microsoft, pomůže tenistkám i trenérům s analýzou klíčových prvků vlastní hry i stylu soupeřky na základě vizualizovaných dat. Informace mají týmy po ruce téměř okamžitě a přímo na kurtu na dotykových zařízeních Microsoft Surface.

Údaje o hře aplikace sbírá pomocí speciálních kamer pro sledování míče i hráček a také díky 3D radarovým systémům. Data jsou následně v reálném čase zpracována na cloudové platformě Microsoft Azure pomocí jejích pokročilých analytických řešení.

Klíčové funkce aplikace Match Insights jsou:

  • Analýza podání – jeho umístění a účinnost
  • Return podání – umístění a přesnost
  • Pohyb po kurtu – pokrytí prostoru a celková uběhnutá vzdálenost
  • Funkce tabule – trenéři a hráči mohou do aplikace zapisovat své postřehy ze hry a ukládat je pro pozdější použití

„Při přejmenování soutěže na Billie Jean King Cup se ITF snažila spojit tradice s inovacemi, z čehož vyplynulo partnerství se společností Microsoft. Bude fascinující sledovat, jak se v Praze utká 12 nejlepších týmů světa s přístupem k těmto převratným informacím, které umožní trenérům a hráčkám dělat důležitá rozhodnutí během zápasů v reálném čase,“ vysvětluje David Haggerty, prezident organizace ITF, pod jejíž hlavičkou se turnaj v Praze koná.

„Praha je tento týden středem pozornosti tenisového světa a já jsem nadšená, že Microsoft u této příležitosti hráčkám může pomoci zlepšit jejich výkony díky naší zbrusu nové aplikaci Match Insights. Věřím, že naši inovativní aplikaci týmy využijí na maximum,“ dodává Violeta Luca, generální ředitelka společnosti Microsoft pro Česko a Slovensko.

O společnosti Microsoft 

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) umožňuje digitální transformaci v éře inteligentního cloudu a inteligentního internetu věcí. Naší misí je pomoci každému člověku a každé organizaci na světě dokázat více. Microsoft Corporation vznikla před více než 40 lety – v dubnu roku 1975. Česká pobočka zahájila činnost v roce 1992. Na podzim 2015 jsme se spolu s pražskou divizí Skype přestěhovali do nového světa práce – kanceláře vytvořené pro svět práce odkudkoli. V červenci 2016 spojila česká pobočka síly se slovenskou a vznikl Microsoft Česká republika a Slovensko. Na podzim 2016 bylo v Praze otevřeno vývojové centrum Microsoft Dynamics

Tento dokument je určen pouze pro informační účely. Společnost Microsoft se zříká jakékoliv odpovědnosti za vzniklé situace týkající se užití tohoto dokumentu pro jiné účely. Společnost Microsoft nebude nikdy odpovědná za jakékoliv mimořádné, přímé, nepřímé či vyplývající škody, ať již vzejdou z účinnosti smlouvy, zanedbání, nebo jiné skutečnosti vzniklé následkem užití či interpretace tohoto dokumentu či v souvislosti s ním. Microsoft je registrovaná obchodní značka společnosti Microsoft Corp. v USA a/nebo v jiných zemích. Jména společností a produktů zde uvedených mohou být obchodní značky jejich příslušných vlastníků.