PŘEDNÍ EVROPSKÝ VÝROBCE PALUBNÍCH KAMER NEXTBASE VSTUPUJE NA ČESKÝ TRH

  • Největší evropský výrobce prémiových palubních kamer, společnost Nextbase Dash Cams, slaví přímý vstup na český trh.
  • Kromě prémiové kvality záznamu nabízí i řadu inovativních funkcí, které mohou zachraňovat životy.
  • Zákazníci mohou snadno rozšířit možnosti své palubní kamery podle svých představ pomocí řady zpětných plug and play kamer a mnoha schválených doplňků, jako jsou například SD karty určené pro průmyslové použití.

Společnost Nextbase, nejprodávanější evropský výrobce palubních kamer, slaví svůj přímý vstup na český trh. Navazuje tak na dlouhou řadu let trvající úspěšné působení v Evropě i Severní Americe. Evropský výrobce se poprvé v tomto rychle rostoucím odvětví objevil v roce 2012 a do dnešního dne se stal jedním z jeho lídrů s více než 60% podílem na evropském trhu.

Segment palubních kamer, jehož hodnota může podle průzkumu společnosti Orbis do roku 2023 výrazně překročit 5 miliard amerických dolarů, získává v posledních letech stále větší popularitu. Zařízení jsou schopná poskytnout v případě dopravní nehody objektivní důkazy a usnadnit tak proces pojistného řízení. 

Chytré palubní kamery 

Společnost Nextbase je v Evropě známá svou nabídkou prémiových chytrých palubních kamer. Všechny modely s označením “GW” nabízejí nejmodernější funkce jako GPS, Bluetooth a WiFi konektivitu pro přesnou lokalizaci a snadné připojení k chytrému telefonu s operačním systémem iOS nebo Android. Záznamy lze díky tomu snadno editovat i sdílet. 

Nextbase navíc přináší zákazníkům bezplatný softwarový balíček nazvaný MyNextbase. Obsahuje aplikaci pro snadný přenos videa MyNextbase Connect, software pro přehrávání MyNextbase Player, nástroje pro úpravu záznamu a bezplatné cloudové úložiště*. Prémiový model 622GW je navíc vybaven aplikací What3Words umožňující lokalizaci s přesností na čtverce o straně 3 metry. Každý takový čtverec je pak popsán unikátní kombinací 3 slov.

Kromě špičkové kvality záznamu, která může být v mnoha případech rozhodující, nabízí produkty Nextbase také řadu užitečných funkcí zvyšujících nejen pohodlí řidiče, ale i jeho bezpečnost.

Asistence pro řidiče v nouzi

První z těchto technologií je Emergency SOS. Dokáže spolehlivě rozpoznat dopravní nehodu a pokud řidič jejím následkem přestane reagovat, uvědomí záchranné složky. Taková pomoc je důležitá zejména na méně frekventovaných okresních silnicích, protože odpadá potřeba čekat i několik hodin, než někdo z kolemjedoucích nehodu dokáže nahlásit.

Závažnost situace ilustruje i statistika koordinačního orgánu BESIP, podle které v roce 2019 ujel viník z každého šestého incidentu. Většinou se jedná pouze o hmotné škody, došlo však i k případům vážného ublížení na zdraví. Co nejrychlejší reakce záchranných složek v takovém okamžiku může rozhodovat o lidských životech.

Pomocí Emergency SOS jsou odesílány nejen GPS souřadnice a orientace vozu, ale případně také relevantní osobní údaje, k nimž řidič umožnil přístup. Operátor se tak včas může dozvědět informace o krevní skupině, alergiích i další zdravotnické záznamy. Služba stojí 99 Kč měsíčně. 

Funkce Intelligent Parking Mode nabízí majitelům vozů ochranu tím, že aktivuje nahrávání videa v případě kolize při stání. I v případě, kdy je vozidlo ponecháno bez dozoru.

„Těšíme se, že budeme moci českým zákazníkům usnadnit přístup k portfoliu našich produktů a revolučních technologií,“ říká Allard Rustenhoven, vedoucí PR a komunikace Nextbase pro Evropu. „Věříme, že naše palubní kamery Nextbase přinesou řidičům nejen větší pohodlí českým řidičům, ale výrazně také zlepší jejich bezpečí.“ 

Autokamera 322GW:

Kamera do auta s širokoúhlým objektivem dokáže pořizovat videa ve Full HD rozlišení a na kvalitu záznamu je možné se spolehnout ve dne i v noci. Disponuje řadou praktických prvků a funkcí mezi něž patří GPS, Wi-Fi, dotykový displej, parkovací režim či magnetický držák. Samozřejmostí je i cyklické nahrávání a možnost přidání zadní kamery.

Autokamera 522GW

Autokamera s Quad HD 1440p záznamem, 3″ dotykovým displejem, GPS, WiFi, G-senzorem, inteligentním parkovacím režimem, polarizačním filtrem a možností připojení zadní kamery do auta. Nabízí také službu Emergency SOS Response a hlasovou asistenci Alexa. 

Ceny produktů:

Přídavná zadní kamera(322/422/522/622)1.690 Kč vč. DPH
Autokamera 122HD1.990 Kč vč. DPH
Autokamera 222G2.390 Kč vč. DPH
Autokamera 322GW3.490 Kč vč. DPH
Autokamera 422GW4.490 Kč vč. DPH
Autokamera 522GW4.990 Kč vč. DPH
Autokamera 622GW6.990 Kč vč. DPH

Fotografie ke stažení: Nextbase image library.

O společnosti Nextbase

Společnost Nextbase vstoupila na trh palubních kamer v roce 2012 a během několika let se stala jednou z předních světových značek v tomto segmentu. Její produkty již získaly řadu ocenění i pozitivních recenzí, včetně ceny Best Dash Cam 2019, kterou modelu 522GW udělil přední magazín T3 za kombinaci inovativních funkcí a technologií zachraňujících lidské životy.

Podle údajů získaných nezávislými maloobchodními analytiky GfK je Nextbase největším evropským výrobcem palubních kamer, který drží více než 60% podíl na evropském trhu. V domovské Velké Británii je tento podíl dokonce 79,8 %, což je 20krát více než druhá největší značka. 

*Služba je omezena časově i kapacitně. Podrobnější informace naleznete na stránkách Nextbase.