NVIDIA Studio na GTC: NVIDIA Omniverse ve VR i na chytrých telefonech a akční balíček s Adobe Creative Cloud

U příležitosti konference GTC vycházejí také nové NVIDIA Studio ovladače, které přinášejí mimo jiné nové funkce ro Omniverse oznámených během GTC tento týden. Vrací se také balíček s Adobe Creative Cloud.

Omniverse se rozšiřuje

Mezi nové funkce platformy NVIDIA Omniverse patří:

  • Omniverse VR – První VR prostředí s ray-tracingem v reálném čase v celém obraze. V Omniverse si tak tvůrci budou moci společně prohlížet a upravovat plně ray-tracované 3D scény ve VR, přičemž změny se budou odrážet i v nativních aplikacích pomocí funkcí Omniverse Create nebo View.
  • Omniverse Remote umožňuje umělcům připojit se a interagovat s aplikacemi Omniverse, a také prohlížet si plně ray-tracovaný obsah prostřednictvím zařízení s iOS a Android. Mobilní zařízení otevírají pracovní postupy nejen pro rozšířenou realitu, ale i virtuální kameru, jako je sledování obličeje, těla nebo rukou. Brzy budou přidány další funkce.
  • Omniverse Showroom je nyní k dispozici jako aplikace v rámci Omniverse Open Beta, která umožňuje vyzkoušet si technologické ukázky platformy Omniverse také uživatelům bez potřebné technické průpravy.
  • Omniverse Konektory umožňují bezproblémovou spolupráci napříč kreativními aplikacemi v reálném čase. Ke stažení jsou nyní nové konektory pro nástroje Reallusion iClone, Lightmap HDR Light Studio, Replica Studios, RADiCAL a ArcGIS CityEngine.

Aplikace NVIDIA Omniverse Enterprise již není v režimu beta verze a je nyní dostupná všem organizacím.

Úspora času v řadě aplikací a další novinky

Mezi další výhody nových ovladačů patří výrazná úspora času v NVIDIA Texture Tools a Twinmotion 2022.1 nebo podpora GPU akcelerace v OctaneRender 2021.1, V-Ray 5, Houdini 19 a dalších nástrojích.

Společnost Logitech také nedávno integrovala do svých řad prémiových náhlavních souprav a mikrofonů populární funkci NVIDIA Broadcast pro odstranění šumu.

Před svátky se vrací oblíbený balíček NVIDIA Studio + Adobe Creative Cloud. V Americe bude zahájen 12. listopadu a ve vybraných zemích Evropy a Asie 16. listopadu. Koupi vybraného notebooku nebo stolního PC s certifikací NVIDIA Studio budou zdarma tři měsíce služby Adobe Creative Cloud v hodnotě 238,47 USD. Nabídka platí pro nové i stávající zákazníky Adobe.

Celý blog s detailnějšími informacemi naleznete zde: https://blogs.nvidia.com/blog/2021/11/10/studio-gtc/