Televizor TCL 8K OD Zero Mini LED a další domácí spotřebiče TCL jsou držiteli ocenění CES Innovation Award pro rok 2022 včetně ocenění Best of Innovation 

[Praha, 18. 11. 2021]: TCL Electronics (1070.HK), jeden z hlavních hráčů na globálním poli odvětví výroby televizorů a vedoucí společnost pro spotřební elektroniku, oznámila, že dva z jejích produktů se staly držiteli ocenění CES® 2022 Innovation Awards. Televizor TCL 8K OD Zero Mini LED TV – X9 (X925 PRO) – získal dokonce prestižní ocenění “Best of Innovation”. Druhým oceněným produktem je robotický vysavač Sweeva 6500.

„TCL je poctěna, že dva z jejích produktů se staly držiteli ocenění CES® 2022 Innovation Awards a že může poděkovat asociaci CTA® (Consumer Technology Association) za uznání kvality těchto produktů. Ocenění jsou dokladem našeho neustávajícího úsilí posouvat hranice inovací a inspirovat jedinečnost technologií. Naším cílem je vždy přinášet tu nejlepší možnou technologii našim zákazníkům. Těšíme se na setkání v lednu na veletrhu CES 2022,” říká Shaoyong Zhang, CEO společnosti TCL Electronics.


Televizor X9 (X925 PRO) je prvním televizorem s nejnovější technologií podsvícení TCL Mini LED OD Zero™. Televizor ve formátu 85 palců je postaven na technologii Mini LED a přináší revoluční výkon zobrazování, má ultratenký design a pohlcující audio systém kombinovaný se zážitky na platformě Google TV™.


TCL X9 (X925) nabízí výjimečné rozlišení 8K s více než 33 miliony pixelů nejen pro zářivý jas. Obraz je čtyřikrát ostřejší než u televizorů s rozlišením 4K. Navíc k úchvatnému výkonu displeje TCL X9 (X925 PRO) přidává audio zážitek, který definuje kvalitu poslechu v obývacím pokoji. Audio systém je poháněn reproduktory Onkyo pro prémiový pódiový zvuk se zpracováním zvuku Dolby Atmos® 3D pro zážitek, který diváka zcela obklopí.

Současně v rámci CES Innovation Awards získal ocenění i Sweeva 6500, vlajková loď TCL v kategorii robotických vysavačů. Tento vysavač využívá navigační technologii LiDAR pro mapování celého domu a uklízí v pevně daných liniích. Proto nikdy nevynechá jediné místo. Navíc využívá technologii UVC LED pro sterilizaci podlahy během úklidu, ničí bakterie a dodává další úroveň bezpečí a ochrany. 

O společnosti TCL Electronics

Společnost TCL Electronics (1070.HK) je rychle rostoucí společností v oblasti spotřební elektroniky a předním hráčem v celosvětovém televizním průmyslu. Společnost byla založena v roce 1981 a nyní působí na více než 160 trzích po celém světě. Společnost TCL se specializuje na výzkum, vývoj a výrobu produktů spotřební elektroniky, od televizorů přes audio zařízení až po chytré domácí spotřebiče.

Značka televizorů TCL je od roku 2020 Premium partnerem české fotbalové reprezentace.