Jak šel čas s fotoaparáty v telefonech Huawei

Jako první uvedl v chytrém telefonu systém tří objektivů, stejně jako periskopový zoomový objektiv. Huawei v rámci fotoaparátů v chytrých telefonech nastavil trendy, například už před lety začal využívat větší obrazové snímače a fotoaparáty s vyššími megapixely. Většina těchto průlomových fotoaparátu byla až donedávna vyhrazena pro prémiové vlajkové lodě řady P a Mate. S cenově dostupnou Huawei nova 9 střední třídy se však časy mění. Pojďme se podívat jakou cestu musela nova 9 podniknout, aby získala dokonalý fotoaparát.

Jak se zrodil RYYB

Pole barevného filtrování RYYB bylo poprvé představeno v roce 2019 v řadě Huawei P30. Digitální fotoaparáty po celá desetiletí zpracovávají barvy ve standardním vzorci RGGB (červená, zelená, zelenomodrá). Huawei si však položil otázku, proč nevyměnit jednu zelenou za žlutou? Tato změna dovoluje filtru absorbovat více světelných informací, což umožňuje RYYB filtru pojmout výrazně více světla než tradiční RGGB senzor. Způsob, jakým Huawei P30 pořizoval noční snímky šokovalo nejednoho mobilního nadšence a nyní se toto filtrační pole RYYB dostává do Huawei nova 9.

Ultra Vision a obrazový snímač

Huawei nova 9 je vybavena „Ultra Vision“ 50MP kamerovým systémem se čtyřmi objektivy, které vám umožní pořizovat úžasné snímky z velké vzdálenosti nebo naopak extrémní  blízkosti. Nejdůležitějším prvkem této čtveřice je 50MP hlavní fotoaparát, který používá velký 1/1,56 palcový snímač s polem barevného filtrování RYYB. Velký obrazový snímač přináší mnoho výhod, včetně větší schopnosti příjmu světla a menší hloubky ostrosti pro přirozený bokeh na fotografiích. Huawei začal upřednostňovat používání větších senzorů již v roce 2017 s řadou Huawei Mate 10. 

Ze stovky na jednu díky XD Fusion Engine

Komplexní softwarový algoritmus XD Fusion Engine provádí sémantickou analýzu na více snímcích RAW zachycených na všech objektivech. Zjednodušeně řečeno jde o proces odehrávající se při pořizování fotografie. Fotoaparát s XD Fusion Engine okamžitě zachytí sérii snímků s různou úrovní expozice, poté je dekonstruuje do kategorií a odešle do NPU (procesorové jednotky), kde se celiství. Celý proces trvá pouhý zlomek sekundy a výsledkem je jeden snímek, který obsahuje více obrazových informací než klasická smartphonová fotografie. Díky tomu má snímek dynamický rozsah a detaily ostré jako břitva. Tato technologie byla prvně představena v řadě P40 a nova 9 se pyšní jejím odkazem. 

Všechny inovace v jednom telefonu

Díky dvěma průlomovým technologiím jako je filtrační pole XD Fusion a RYYB, které pomohly předchozím smartphonům Huawei získat uznání, povyšuje nova 9 na vlajkovou loď díky fotoaparátu. Kromě toho obsahuje nova 9 ultraširoký 8MP fotoaparát, jehož široké zorné pole umožňuje pořizování velkých skupinových fotografií nebo rozsáhlé snímky krajiny. Dvojice senzorů, která zachycuje informace o hloubce, dokončuje systém „Ultra Vision” a zvedá makrofotografie na jinou úroveň. 

Pokud rádi pořizujete selfie, nova 9 s předním 32MP fotoaparátem se postará o ty nejlepší snímky ve vysokém rozlišení, za jakýchkoliv světelných podmínek. Přední kamera kromě zachycení selfie, kterou vám bude každý závidět, nabízí i funkci Dual-View video. Jde o nový režim snímání, který umožňuje nahrávat ostré videozáznamy ze dvou kamer současně. Mimo jiné přední i zadní fotoaparát telefonu nova 9 podporuje natáčení 4K videa a stabilizaci videa AIS. 

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:

Web: https://consumer.huawei.com/cz/

Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/

YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk

Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk

Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group

Produkty a služby společnosti Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a používá je třetina světové populace. V Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně bylo zřízeno čtrnáct výzkumných a vývojových center. Huawei CBG je jednou ze tří obchodních jednotek společnosti Huawei a zahrnuje smartphony, PC, tablety, nositelné a cloudové služby atd. Globální síť společnosti Huawei je postavena na více než 34letých zkušenostech v telekomunikačním průmyslu a je odhodlána poskytovat nejnovější technologický pokrok spotřebitelů po celém světě.