Carvago posiluje oddělení komunikace. Jan Vavřík a Jiří Červenka pomůžou mj. s mezinárodní expanzí

Praha 1. prosince 2021: Evropský online prodejce vozů Carvago významně posiluje své oddělení komunikace. Na pozici Head of PR nastupuje Jan Vavřík, který dříve působil jako tiskový mluvčí O2 Czech Republic a v Carvagu bude mít na starosti kompletní řízení mezinárodní komunikace. Jako Senior Content Manager pak tým posílí Jiří Červenka, který přichází z pozice šéfredaktora webu Euro.cz. Nový komunikační tým se zaměří na podporu probíhající celoevropské expanze Carvago i posílení vnímání značky jako leadera změny a nových standardů při nákupu ojetého vozu online.

Jan Vavřík (31) přichází z O2 Czech Republic, kde působil v tiskovém oddělení. Zkušenosti získal také jako PR manager společností PlayStation a GoPro, kde měl na starost komunikaci s médii a organizaci eventů značek. Ve své nové pozici bude zodpovídat za kompletní PR aktivity společnosti i koordinaci zahraničních agentur, která je v rámci expanze na nové trhy klíčová.

„Carvago je příslibem, že se prodej vozů díky technologiím konečně posune do 21. století. Ve své kariéře jsem udržoval a snažil se rozvíjet zavedené značky, ale Carvago značku teprve budujeme, a to je pro mě ta největší výzva. Budoucnost patří e-commerce a Česko tak může mít dalšího tahouna svého segmentu na evropské mapě,” doplňuje Jan Vavřík, Head of PR společnosti Carvago.

Jiří Červenka (43) stál během své kariéry u zrodu nebo rozvoje řady automobilových magazínů, byl vedoucím motoristických redakcí vydavatelství Mladá fronta, kde zaštiťoval online i offline obsah a kompletní chod redakcí. Dosud působil jako šéfredaktor portálu Euro.cz, kde měl na starost novou koncepci webu po změně vydavatele. V Carvagu bude zodpovídat za tvorbu obsahu a jeho dlouhodobou strategii. 

„Carvagu mě už jako novináře zaujalo svojí odvážnou a vizionářskou koncepcí, kdy do prodeje ojetých vozů vnáší dosud nevídanou transparentnost a důraz na zákaznickou zkušenost. Jsem rád, že do Carvaga přicházím ve vzrušující fázi rychlé mezinárodní expanze, a těším se, že budu moci zúročit své zkušenosti při naplňování vize značky Carvago jako love brandu, který se pro své zákazníky stane důvěryhodným rádcem a pomocníkem při výběru auta,“ dodává Jiří Červenka, Senior Content Manager ve společnosti Carvago.

Carvago letos vsadilo na agresivní růst společnosti. Nedávno společnost vstoupila do Německa a během následujícího roku chce zahájit prodej v dalších sedmi evropských zemích kde budou mít zákazníci možnost nakupovat ojetá auta kompletně online. Carvago se chce během následujících tří let stát technologickým a logistickým leaderem trhu ojetých vozů, s obratem více než jedné miliardy eur a nejméně 50 000 auty ročně prodanými v celé EvropěO společnosti Carvago
Carvago je evropský online prodejce ojetých vozů, který je součástí mezinárodní investiční skupiny EAG, jejíž strategií je transformovat obchodování s automobily na základě pokročilé datové analytiky. Od svého založení v říjnu 2020 Jakubem Šultou se společnost snaží pro spotřebitele zprůhlednit obchodování s ojetými vozy. K dosažení tohoto cíle vyvinula společnost Carvago systém CarAudit™, který slouží ke kontrole a certifikaci technického stavu vozidel nezávislými servisy. Všechny vozy v nabídce platformy Carvago navíc nejsou starší než 10 let a mají najeto méně než 160 000 km. Kromě komplexní prohlídky mají spotřebitelé u Carvago minimálně 6měsíční záruku a zakoupené vozidlo mohou bez udání důvodu do 14 dnů vrátit.