Do Livesportu přichází Alan Záruba. Na starost bude mít digitální obsah pro celý svět

Vedení české technologické společnosti Livesport posílil Alan Záruba. Bývalý kreativní ředitel televize Nova bude v čele nově vzniklého oddělení zodpovědný za tvorbu a akvizici digitálního obsahu pro firemní vlajkovou loď FlashScore, kterou měsíčně používá přes 100 milionů sportovních fanoušků z celého světa.

Alan Záruba nastoupil v Livesportu na pozici Chief Digital Content Officer. Zaměřit by se měl na vytvoření sportovního zpravodajského týmu a propojení datového a multimediálního obsahového servisu na globální úrovni.

“Mým hlavním úkolem bude – ve zkratce – vybudovat nový multimediální pilíř, který doplní současný obsah sítě FlashScore,” vysvětluje Alan Záruba. “Je to pro mě velká výzva, protože Livesport je globálním hráčem a světovou jedničkou ve svém oboru. Věřím, že s rozšířeným obsahem v příštích letech svoji pozici ještě upevní,” dodává.

Síť FlashScore, jejíž českou variantu znají domácí sportovní příznivci jako Livesport.cz, nabízí rychlé výsledkové zpravodajství fanouškům v desítkách zemí. V roce 2021 překonala návštěvnost jejích webů a aplikací hranici 100 milionů uživatelů měsíčně.

“Naše rychlé sportovní zpravodajství postupně rozšiřujeme o nové typy obsahu a nárůst návštěvnosti potvrzuje, že to sportovní fanoušci oceňují. Věřím, že pod Alanovým vedením se v příštích letech výrazně posune rozsah i úroveň našeho sportovně informačního servisu,” říká CEO Livesportu Martin Hájek.


Alan Záruba má téměř 25 let zkušeností z oblasti grafického designu, vizuální komunikace a multimediální tvorby. V oblasti médií působí od roku 2006, nejdříve jako vedoucí designér v České televizi, poté jako Art Director zpravodajství ČT24 a ČT Sport. V roce 2014 se stal kreativním ředitelem skupiny Nova, kde řídil například projekty kompletní vizuální proměny Televizních novin a dalších publicistických pořadů, rebranding staniční grafiky TV kanálů Nova Group, sportovních stanic Nova Sport a digitální platformy Voyo. V rámci skupiny CME se podílel na řízení vybraných projektů na Slovensku, v Bulharsku a Rumunsku. Věnuje se rovněž TV grafice, typografii, odborné pedagogické, publikační, kurátorské a nakladatelské činnosti.


Společnost Livesport je jedním z předních světových poskytovatelů sportovních informací. Ryze česká technologická společnost se sídlem v Praze vyvíjí weby a aplikace se sportovním obsahem už od roku 2006. Vlajkovou lodí Livesportu je globální síť FlashScore (Livesport.cz je její českou verzí), která fanouškům přináší rychlé zpravodajství z téměř 40 sportů. Aktuální výsledky, statistiky a další informace ve více než třiceti světových jazycích vyhledává v síti FlashScore měsíčně zhruba 100 milionů unikátních uživatelů z celého světa. Některou z aplikací společnosti si do svých mobilních zařízení stáhlo přes 90 milionů sportovních fanoušků.