ViewSonic představuje vítěze soutěže ColorPro Award 2021

Duch a síla letošního tématu “Nové dobrodružství” zachycené v celosvětové fotografické soutěži

Praha, Česká republika (2. prosince 2021) – Společnost ViewSonic[i], přední světový dodavatel vizuálních řešení, dnes oznámila 10 vítězů druhého ročníku celosvětové fotografické soutěže ColorPro Award 2021. V letošním roce společnost ViewSonic přizvala ke společnému pořádání soutěže pět nejvýznamnějších kreativních hráčů v oboru: Capture One, Shoot The Frame, Monogram Creative Console, Getty Images a iStock. Na téma “Nové dobrodružství” se přihlásilo přibližně 6 500 soutěžních prací ze 41 zemí. Práce těchto výjimečných fotografů budou vystaveny na výstavách v Londýně a Taipei.

„ColorPro Award je více než jen soutěž, je to mezinárodní festival, který podněcuje kreativní nápady po celém světě. Jsme pevně přesvědčeni, že umění je nejlepším způsobem, jak odhalit jemné postřehy z našeho okolí, a soutěž ColorPro Award poskytla tvůrcům otevřenou platformu pro prezentaci jejich talentu,“ řekl Oscar Lin, generální ředitel divize monitorů společnosti ViewSonic. „Letošní téma ‘Nové dobrodružství’ u tvůrců hluboce rezonovalo a počet přihlášených prací byl třikrát vyšší než v loňském roce. Doufáme, že síla těchto fotografií bude lidi inspirovat k tomu, aby se vydali na nové životní cesty.“

Tři nejlepší ocenění v soutěži ColorPro Award 2021 skutečně vystihují ducha letošního tématu. Vítěz první ceny, snímek Dead Goat Polo z Belgie, zobrazuje neohrožený souboj dvou týmů jezdců, kteří bojují o vlastnictví 60 kilogramového býka. Vítěz druhé ceny, snímek Colors of Life z Myanmaru, odhaluje barevný kontrast mezi červenou palubou lodi a divokým modrým oceánem Atlantiku. Ve třetím oceněném snímku Altai’s Spirit z Ruské federace odhaluje mladého lovce, který v doprovodu svého věrného přítele odpočívá v Altajském kraji jižně od Teletského jezera.

Devítičlenná porota hodnotila práce na základě kombinace barev, kompozice a vnímání dobrodružství. Finálové práce interpretovaly koncept “nového dobrodružství” z různých úhlů pohledu. Tyto fotografie zachycovaly pocit klidu uprostřed chaosu, vůdčí světlo v naprosté tmě a naprostou odvahu tváří v tvář neznámému. Každé dílo vyjadřovalo, jak mohou tváří v tvář nejistotě vzniknout zážitky otevírající oči.

Společnost ViewSonic uspořádá výstavy v Londýně a Tchaj-peji a zve veřejnost, aby si prohlédla vítězné fotografie. Během výstavy se budou konat workshopy a ColorPro Talks, které podpoří větší interakci mezi tvůrci a umožní jim prozkoumat kreativitu s odborníky na fotografii.

Další informace o soutěži ColorPro Award 2021 naleznete na webových stránkách soutěže. Kompletní seznam oceněných prací najdete po kliknutí na 100 nejlepších fotografií.

Informace o výstavě v Londýně

  • Datum: 2. prosince – 4. prosince 2021
  • Čas: 
    • Čtvrtek 2. prosince 17:00 – 21:00 
  • Pátek 3. prosince 9:00 – 21:00
  • Středa 4. prosince 9:00 – 16:00
  • Místo: Red Brick Retail Arch, London Bridge Station

Informace o výstavě v Taipei

  • Čas: 10. prosince – 12. prosince 2021
  • Čas: 11:00 – 18:00
  • Místo: M1 Výstavní sál A historické budovy The Tower Area, Huashan 1914 Creative Park, Zhong Zheng District, Taipei

Monogram Creative Console

Společnost Monogram je postavena na základu inspirace kreativity a produktivity tím, že navrhuje nástroje, které se přizpůsobí každému tvůrci. První generace produktu Monogram, která byla poprvé uvedena na trh v roce 2013, získala vynikající hodnocení od tisíců fotografů a střihačů videa ve více než 150 zemích. Jeho oceňovaný design byl také použit při natáčení filmu The Madalorian a na pódiu v Madison Square Garden. Nejnovější hardware Monogramu, Creative Console, byl uveden na trh v listopadu 2020 a tyto základy výrazně zdokonaluje na základě zpětné vazby uživatelů a nových technologií. Společnost je financována významnými společnostmi rizikového kapitálu SOSV, Extreme Venture Partners a MaRS IAF. Společnost Monogram sídlí v kanadském Kitcheneru. Více se dozvíte na Monogramcc.com/about.

Shoot The Frame

Shoot The Frame, který byl spuštěn v roce 2012, je soubor měsíčních fotografických soutěží. Připojte se k profesionálním i amatérským fotografům z celého světa a přihlaste své nejlepší portrétní fotografie, fotografie krajiny či divoké přírody a získejte šanci vyhrát fantastické ceny a mezinárodní publicitu. Více najdete na https://shoottheframe.com/.

Capture One

Capture One přináší oceňovaný fotografický software, který dává tvůrcům snímků možnost pracovat na všech úrovních. Díky výkonným nástrojům pro úpravy a pracovní postupy je úprava fotografií v Capture One plynulejší a přesnější než kdykoli předtím. Díky bezkonkurenčnímu zpracování barev a spolehlivé podpoře všech hlavních značek fotoaparátů jej upřednostňují profesionální fotografové a studia po celém světě.

Getty Images

Getty Images je nejdůvěryhodnějším a nejuznávanějším zdrojem vizuálního obsahu na světě s více než 415 miliony příspěvků, které jsou k dispozici na předních stránkách v oboru www.gettyimages.com. Tyto stránky slouží kreativním, obchodním a mediálním zákazníkům v téměř 200 zemích a jsou prvním místem, kam se lidé obracejí, aby objevili, zakoupili a sdíleli výkonný obsah od nejlepších světových fotografů a kameramanů.

ColorPro

Profesionální monitory ViewSonic řady ColorPro™ poskytují barevně přesný, věrný obraz s průmyslovými barevnými standardy včetně sRGB, Adobe RGB, kalibrace a uniformity. Profesionální monitory řady ColorPro™ slouží jako ideální řešení pro kreativní práci a jejich kvality oceňují fotografové, designeři, střihači videa a další.

O společnosti ViewSonic

Společnost ViewSonic byla založena v Kalifornii a je předním světovým dodavatelem vizuálních řešení a působí ve více než 100 zemích světa. Jako inovátor a vizionář se společnost ViewSonic snaží poskytovat komplexní hardwarová a softwarová řešení, která zahrnují monitory, projektory, interaktivní displeje ViewBoard a softwarový ekosystém myViewBoard. Díky více než 30 letům zkušeností v oblasti vizuálních displejů si společnost ViewSonic vybudovala silnou pozici v oblasti poskytování inovativních a spolehlivých řešení pro vzdělávací, podnikové, spotřebitelské a profesionální trhy. Více informací o společnosti ViewSonic naleznete na www.viewsonic.com.