Bell dodal indonéskému námořnictvu dva vrtulníky Bell 505

Surabaya, Indonésie (9. prosince 2021) – Bell Textron Inc., dceřiná společnost Textron Inc. (NYSE:TXT), oznámila, že indonéskému námořnictvu dodala dva vrtulníky Bell 505. Nově pořízené stroje budou využívány jako základní vrtulníkové trenažéry.

„Vrtulníky Bell 505, které celosvětově nalétaly přes 50 000 letových hodin, jsou vynikajícími stroji pro výcvik pilotů. Spolehlivě je naučí létat v soudobých moderních letounech, které disponují integrovanou prosklenou kabinou, motory řízenými systémem FADEC a dalšími pokročilými technologiemi,“ řekl Jose Jacinto Monge, výkonný ředitel společnosti Bell pro Asii a Tichomoří a dodal: „Velmi si vážíme toho, že si indonéské námořnictvo jako svůj základní vrtulníkový trenažér zvolilo stroje Bell 505, a těšíme se, že tak podpoříme výcvik nové generace pilotů rotorových letadel.“

Díky této dodávce se flotila vrtulníků Bell indonéského námořnictva rozroste na pět strojů, které v současné době již zahrnují tři vrtulníky Bell 412. V Indonésii je ve vojenském i komerčním segmentu provozováno více než 100 vrtulníků Bell.

S ohledem na skutečnost, že většinu výcvikových vrtulníků na celém světě tvoří lehké vrtulníky, je Bell 505 vhodný pro přípravu budoucích vojenských pilotů, kteří se na nich připravují na nesčetné výzvy, jimž budou čelit na nejrůznějších misích.

Bell 505 je nejnovější pětimístný vrtulník společnosti Bell navržený pro maximální bezpečnost, efektivitu a spolehlivost. Díky nejnovější avionice Garmin, dvoukanálovým digitálním plně automatickým systémům ovládání motoru (FADEC) a autopilotu Genesys HeliSAS je Bell 505 nejpokročilejším krátkým lehkým vrtulníkem na trhu. Přes 300 strojů Bell 505 je provozováno ve více než 55 zemích na všech šesti kontinentech světa.

###

O společnosti Bell 

Bell, dceřiná společnost konsorcia Textron Inc., je přední průmyslový výrobce komerčních a vojenských pilotovaných i bezpilotních leteckých strojů a průkopník v oblasti otočných rotorových motorů. Celosvětově je společnost známá pro svůj prvotřídní zákaznický servis, vývoj novinek, inovativní řešení a špičkovou kvalitu svých výrobků. Stroje od Bell slouží zákazníkům ve více než 120 zemích světa. 

O konsorciu Textron Inc.

Textron Inc. je mezinárodní společnost, která využívá svou globální obchodní síť tvořenou podniky z leteckého, vojenského, průmyslového a finančního odvětvíu k tomu, aby svým zákazníkům poskytovala inovativní řešení a prvotřídní servis. Společnost Textron je známá po celém světě díky svý silným značkám – např. Bell Helicopter, Cessna, Beechcraft, Hawker, Jacobsen, Kautex, Lycoming, E-Z-GO, Greenlee a Textron Systems. Pro více informací navštivte www.textron.com.

Některá prohlášení v této tiskové zprávě jsou plánovaná prohlášení, které mohou obsahovat informace o výnosech a tržbách nebo popisovat strategie, cíle, výhledy apod. Tato prohlášení se vztahují pouze k datu, kdy byla zpráva vydána, a naší povinností není je v budoucnosti aktualizovat či revidovat. Tato prohlášení podléhají známým i neznámým rizikům a dalším faktorům, které se mohou lišit od našich skutečných výsledků.