HTC VIVE nabídne ve spolupráci s Mucha foundation sérii NFT aukcí s obrazy Alfonse Muchy

První aukce NFT Dámy s kaméliemi bude zahájena 17. prosince v souběhu se zahájením výstavy Timeless Mucha: Mucha to manga – the magic of line, která proběhne ve městě Tchaj-pej. 

Obsah obrázku text, pózování, různé, nastavit

Popis byl vytvořen automaticky

Praha, 10. prosince 2021 – Společnost HTC VIVE dnes oznámila spuštění NFT obchodu VIVE Arts s uměním, který již 17. prosince nabídne ve spolupráci s Mucha foundation jedno z nejoceňovanějších děl českého umělce Alfonse Muchy – Dámu s kaméliemi. Jedná se o pokračování dlouhodobé spolupráce s neziskovou organizací, která přinesla jeden z prvních uměleckých VR zážitků Mucha VR – The Slavs in Their Original Homeland zpřístupňující Slovanskou epopej široké veřejnosti. Spuštění první aukce proběhne v souladu se zahájením výstavy Timeless Mucha: Mucha to manga – the magic of line. Ta ve městě Tchaj-pej návštěvníkům odhalí, jak výrazně se Muchovo dílo promítlo do japonské kultury a populárního žánru Manga.

Kromě Dámy s kaméliemi, která bude vydražena v rámci první aukce, se sběratelé mohou těšit i na další Muchova díla. Po dobu trvání výstavy bude totiž NFT obchod VIVE Arts uvolňovat další série NFT. V dubnu 2022 pak prodej Muchova NFT umění zakončí speciální finální aukce.

„Jsme nadšeni, že můžeme pokračovat ve spolupráci s Muchovou nadací v rámci první série prodejů VIVE Arts a pozvat celosvětové publikum, aby objevilo pozoruhodnou sbírku nadace a získalo oblíbená umělecká díla Alfonse Muchy jako NFT,” uvedla Celina Yeh, výkonná ředitelka VIVE Arts.

Spoluzakladatelka a předsedkyně představenstva společnosti HTC Cher Wang doplnila: „Naše nová globální platforma pro obchodování s uměním je dalším stavebním kamenem uceleného ekosystému, který dlouhodobě napomáhá rozvoji rostoucího světa digitálního umění. Platforma umožňuje VIVE Arts rozšířit naši podporu umělců i uměleckých institucí a otevřít nové příležitosti pro digitální kreativitu, inovace a propojení s technologií blockchain.” 

Strategie společnosti HTC již dlouho směřuje k odstraňování bariér mezi reálným a virtuálním světem. I proto se její produkty soustředí především na kvalitu zážitku a co nejintenzivnější pocit pohlcení. Již od roku 2016 proto společnost podporuje inovace v oblasti XR zahrnující hardware, platformy i vznik nového obsahu prostřednictvím strategických investic a partnerství. V budoucnu bude digitální prostor umožňovat bezproblémové transakce ve fiat měnách i kryptoměnách, vlastnictví předmětů a obchodování s NFT. Otevření vlastního obchodu VIVE Arts s uměním tak představuje další krok v cestě za digitální budoucností.

O Mucha foundation

Muchova nadace je nezávislá obecně prospěšná organizace založená po smrti Muchova syna Jiřího Muchy založena snachou Alfonse Muchy a jeho vnukem Johnem Muchou, který je dosud jejím prezidentem. Věnuje se ochraně a uchovávání sbírky Muchovy správní rady a propagaci díla Alfonse Muchy. Dalším z úkolů nadace je zajištění důstojného prostoru pro trvalé umístění a prezentaci Slovanské epopeje v Praze, aby tak bylo splněno přání jejího tvůrce – Alfonse Muchy. Muchovu nadaci je možno kontaktovat prostřednictvím Muchova muzea v Praze.

O systému virtuální reality HTC Vive™

HTC Vive je první komplexní systém virtuální reality který je od základu designován pro virtuální realitu v pokojovém měřítku (room-scale VR). Vive přináší, díky nastavitelnému headsetu, dvěma bezdrátovým ovladačům s HD haptickou odezvou a preciznímu snímáním pohybu v rozsahu 360°, ohromující vizuální zážitek a možnost přirozené interakce s virtuálním prostředím. Zároveň systém umožňuje bezdrátové spojení s mobilním telefonem a přenos jeho nejdůležitějších funkcí do virtuální reality, stejně jako propojení s reálným světem pomocí vestavěné kamery. Tyto technologie praktickým způsobem zvyšují bezpečnost a umožňují bezstarostné ponoření do virtuální reality, díky kterému vás virtuální světy zprostředkované systémem HTC Vive pohltí vizuálně, fyzicky i emocionálně. Více informací na www.htcvive.com.