Tesco představilo nová vína z vinařství Bzenec

Praha, 14. prosince 2021 – Zpříjemněte si předvánoční atmosféru novinkami v sortimentu vín společnosti Tesco. Na výběr máte celkem devět odrůd vín z vyhlášeného Zámeckého vinařství Bzenec. V rámci prémiové privátní řady Tesco Finest se jedná o unikátní výběr toho nejlepšího z vinařského světa co do výběru zemí i odrůd. 

„Oslovili jsme naše nejúspěšnější dodavatele s návrhem na spolupráci s tím, že Tesco stanovilo parametry podle preferencí zákazníků a dodavatelé dodali vzorky podle svého aktuálního sortimentu. Abychom vybrali skutečně to nejlepší z nejlepšího, postupovali jsme ve spolupráci s Vinařským fondem a oslovili jsme Asociaci sommeliérů. Šest z nejzkušenějších sommeliérů asociace pod vedením jejího viceprezidenta Ivo Dvořáka vybíralo z téměř stovky vzorků a finální rozstřel byl velmi vyrovnaný. Nakonec byl jako vítěz ve všech hodnocených odrůdách vybrán dodavatel jediný – náš dlouholetý osvědčený dodavatel, Zámecké vinařství Bzenec,“ popisuje Jan Spevák, sommeliér společnosti Tesco. Správnost této volby potvrzuje skutečnost, že tato společnost se následně stala Vinařem roku 2021 a její dceřiná společnost Mikrosvín obsadila druhé místo. 

Přijďte ochutnat naše novinky a zpříjemněte si s nimi období adventu a všechny sváteční chvíle.

Tesco Finest Ryzlink Rýnský 

Víno zelenkavě-zlaté barvy, v charakteristické citrusové vůni rozpoznáte podkres zralých meruněk a broskví. Chuť vína je šťavnatá, s pikantní kyselinkou a delší perzistencí.

Ideální teplota podávání je 10-12°C.

Suché bílé víno

Toto víno skvěle doplní předkrmy, lehké úpravy ryb či telecí maso.

Cena 159,90 Kč

Tesco Finest Ryzlink Vlašský 

Víno sytější zlaté barvy. Ve vůni jsou typické tóny žlutého ovoce a sušených bylinek. Chuť je širší a bohatá, s citrusovou kyselinkou a dlouhou dochutí. Teplota podávání je 10-12°C.

Suché bílé víno

Víno je vhodné podávat k zeleninovým jídlům. Hodí se také k rybám či jemným paštikám.

Cena 159,90 Kč

Tesco Finest Kerner 

Pro víno je typická ovocná vůně zralé nektarinky spolu s citrónovou kůrou, která se v závěru otevírá do sladce květového nádechu. Chuť je šťavnatá, citrusová, v závěru s lehce minerální slaností. Teplota podávání 10-12°C.

Polosuché bílé víno

Víno se výborně hodí k různým předkrmům, včetně plodů moře, ke grilovanému telecímu masu, k rybám, i uzeným, ke chřestu a k mnoha druhům sýrů. Sladké výběry jsou vhodné k dezertům.

Cena 159,90 Kč

Tesco Finest Zweigeltrebe Rosé

Elegantní vůně třešní a švestek, která se promítá do chutě a nadchne vás již od prvního doušku tohoto půvabného rosé. Teplota podávání 7-10°C.

Suché růžové víno, jakostní víno s přívlastkem pozdní sběr.

Víno je vhodné kombinovat s mořskými plody, rybami, měkkými sýry a těstovinami či zeleninovými jídly.

Cena 159,90 Kč

Tesco Tramín červený 

Víno citronové barvy, ve kterém je kořenitá vůně podpořená tóny květů růží a pomerančové kůry. Chuť lahodná a harmonická, s jemným zbytkovým cukrem. 

Víno se skvěle hodí k uzeným rybám či dezertům.

Cena 119,90 Kč 

Tesco Chardonnay 

Víno světle žluté barvy. Výrazná vůně tropického ovoce, s decentní stopou lískového oříšku. V chuti široké a harmonické, s pevnou kyselinkou a sametovou dochutí.

Toto víno můžete kombinovat jak s předkrmy, tak s masy s bílou omáčkou, steaky nebo uzenými rybami.

Cena 119,90 Kč 

Tesco Rosé 

Příjemné smetanové tóny ve vůni, v chuti jsou zastoupeny tóny třešní v doprovodu šťavnaté kyselinky.

Víno se hodí k mořským plodům, salátům a těstovinám.

Cena 119,90 Kč 

Tesco Frankovka 

Víno višňové barvy. Vůně peckového ovoce a třešňových povidel. Chuť bohatá a vyzrálá, s uhlazenými taniny a stopou hořké čokolády v dochuti.

Víno je vhodné k dušenému hovězímu na kořenové zelenině a k srnčím medailonkům.

Cena 119,90 Kč 

Tesco Rulandské modré 

Víno granátové barvy s cihlovými odlesky. Vůně zralých jahod a třešňového kompotu. V chuti příjemně plné, s decentní kyselinkou a hedvábnou dochutí.

Víno podávejte k pečeným masům nebo k jemným úpravám zvěřiny.

Cena 119,90 Kč