Mořská perla pro vítěze. LASVIT opět navrhl trofej pro tenisový turnaj Mubadala World Tennis Championship

Praha/Abú Dhabí, 16. prosince 2021 – Lov perel i vítězných míčů připomíná trofej, kterou pro vítěze 13. ročníku tenisového turnaje Mubadala World Tennis Championship znovu navrhla česká sklářská a designérská značka LASVIT. Turnaj proběhne 16. až 18. prosince v Abú Dhabí a svoji účast už potvrdily špičky světového tenisu.

Al Dean je speciální tkaná taška, kterou nosí na krku lovci perel, když se potápí a na dně hledají mořské ústřice, v nichž se pravé perly tvoří. Právě touto malou sítí a perlami se inspiroval designér sklářské a designérské společnosti Martin Gallo, když navrhoval trofej nazvanou Pearling Season. Tu získá letošní vítěz tenisového turnaje Mubadala World Tennis Championship. „Chtěl jsem zhmotnit ten úžasný okamžik, kdy se ústřice otevře a odhalí překrásnou perlu,“ popisuje Martin Gallo z designerského týmu společnosti LASVIT.

Zároveň si pohrál s myšlenkou úspěšného lovu, a tak v jeho pootevřené ústřici ukrývající perlu, která se nachází v síti Al Dean, lze spatřit paralelu s vítězným tenisovým úderem. Trofej tak zároveň připomíná i tenisový míč odrážející se od výpletu tenisové rakety. „Pearling Season má být výjimečné ocenění pro výjimečného sportovce, a zároveň má tato trofej ctít národní tradice,“ dodává Martin Gallo.

“Skrze tenisový svátek Mubadala World Tennis Championship propojujeme svět designu a sportu. Jsme náležitě hrdí na to, že jsme opět navrhli trofej pro turnaj v Abú Dhabí,” říká Leon Jakimič, majitel a prezident společnosti LASVIT.

Tenisový turnaj Mubadala World Tennis Championship proběhne v Abú Dhabí ve dnech 16. až 18. prosince. Sklářská a designérská společnost LASVIT navrhuje opět trofeje pro tento dnes už prestižní turnaj.

Trofej má dvě podoby. Ta větší, zlatá, určená pro vítěze má na výšku 50 centimetrů, menší, stříbrná, pro druhého finalistu měří 40 centimetrů.

Na letošním šampionátu se představí celkem osm nejlepších hráčů světového tenisu, šest mužů, mezi nimi je například pětinásobný vítěz Mubadala Rafael Nadal, trojnásobný grandslamový vítěz Andy Murray nebo světová pětka Andrej Rubljov. Ženy bude reprezentovat olympijská vítězka Belinda Benčič, která se utká s Ons Jabeur.

Kromě sportovních cen vyrábí česká sklářská a designérská společnost LASVIT také trofeje pro umělce či kulturní události. Značka LASVIT byla například podepsaná pod prestižním britským hudebním oceněním BRIT Awards či pod cenami Národního památkové ústavu Patrimonium pro futuro, kterou navrhl akademický sochař Kurt Gebauer. Letos již po jedenácté vyráběla trofeje pro cyklistickou Tour de France. Trofej získaly ženy na mezinárodním tenisovém turnaji WTA J&T Banka Ostrava Open 2021, olympijští medailisté z her v Tokiu a na skleněné trofeje se mohou těšit i olympionici ze zimních her v Pekingu. 

Fotografie trofejí pro Mubadala World Tennis Championship naleznete zde.

O společnosti LASVIT

LASVIT je globálním lídrem v oblasti vytváření odvážných a jedinečných prostorových a světelných zážitků, které jsou navrženy tak, aby doslova povznesly pocity a estetiku všech. Společnost LASVIT, kterou založil Leon Jakimič, je lídrem světového designérského průmyslu. Vedle osobitého stylu a vytříbeného vkusu LASVIT vyniká svým nekonečným optimismem a touhou propojit design s uměním za využití tradičních i moderních metod a technologií.

LASVIT je moderním a progresivním tvůrcem nových prostorových konceptů. Svébytně rozvíjí dlouholetou tradici českého sklářství, kdy pod jednou střechou propojuje mimořádné designérské, umělecké a řemeslné talenty. Stává se tak centrem kreativního umění světového významu. Výsledkem jsou dechberoucí instalace vytvořené na míru po celém světě, stejně jako nepřehlédnutelné kolekce svítidel, nápojového a dekorativního skla. 

Neformální a neotřelý přístup společnosti LASVIT zaujal i světový designový průmysl. LASVIT získal řadu ocenění, mezi nejprestižnějšími je tzv. „Oscar designu“ na světové výstavě Salone del Mobile. 

V průběhu let LASVIT přilákal renomované designéry a umělce, kteří si přáli spolupracovat s odvážnou, nekonvenční českou společností. Ve spojení s tak významnými osobnostmi, jako jsou The Campana Brothers, Kengo Kuma, Yabu Pushelberg, Nendo nebo Ross Lovegrove LASVIT zrealizoval ty nejnezapomenutelnější skleněné kolekce, které vznikly na základě uměleckých kvalit jednotlivých designérů v kombinaci s precizním řemeslným uměním českých sklářů.

Společnost LASVIT má jedinou misi a cíl: doslova povznést každého vytvářením dechberoucích a úchvatných prostorových zážitků, které pohladí duši každého člověka, který se v prostoru ocitne. 

LASVIT. Lift Everyone. 

#LasvitDesign