Axis uvádí jednokanálové hlavní jednotky řady FA pro diskrétní dohled a snadnou integraci

Společnost Axis Communications rozšiřuje řadu hlavních jednotek určených pro vysoce diskrétní dohled o dvě nové jednokanálové jednotky, které jsou ideální do obchodů, bank nebo kanceláří, kde nabízejí snadnou integraci. Vybaveny jsou také HDMI výstupem k možnému zobrazení živého videa na veřejném monitoru, což pomáhá odradit případné zloděje.

Hlavní jednotka AXIS FA51 umí streamovat video při plné snímkové frekvenci v HDTV rozlišení 1080 p a díky technologii Forensic WDR ve špičkové obrazové kvalitě i v náročných světelných podmínkách. Hlavní jednotka je vybavena nezávislým výstupem HDMI pro přímé připojení k dohledovému monitoru nebo k PVM obrazovce (veřejný monitor) pro zobrazování sledovaných veřejných prostor. Živé video nabízí nižší odezvu a snižuje riziko při případném výpadku sítě (díky externímu napájení může fungovat offline). Navíc tyto hlavní jednotky disponují detektorem obličejů AXIS Face Detector a nabízejí velice efektivní proaktivní způsob, jak omezit krádeže v obchodech. Po připojení k PVM pomocí ohraničených polí totiž zvýrazní obličeje ve videu z kamery. Potenciální zloději vidí, že je někdo sleduje, a to má dostatečný preventivní účinek.


Druhá novinka, hlavní jednotka AXIS FA51-B, je certifikovaná UR barebone komponenta určená k integraci do produktu s certifikací UL. Je ideální pro integraci např. do monitorů, automatů na jízdenky, nebo bankomatů. Prodává se v balení po 10 kusech, což pomáhá snížit náklady na balení i manipulaci. Dodává se bez krytu a to umožňuje lepší proudění vzduchu kolem komponentu i případné chlazení jednotky.

Pro připojení k hlavní jednotce slouží kamerovým jednotkám kabel o délce 8 metrů, nebo volitelný kabel s délkou 15 metrů. Miniaturní snímací jednotky oddělené od těla kamery se vejdou do velmi stísněných prostorů a můžou snadno splynout s okolím, aby na sebe zbytečně neupozorňovaly. Lze je proto instalovat u vchodů do prodejny nebo u samoobslužných pokladen, čímž dokážou významně přispívat k optimalizaci bezpečnostních prostředků v prodejně. 

Jednotky umějí využívat kompresní technologii Axis Zipstream, která výrazně snižuje nároky na šířku pásma a datového úložiště. Pro ochranu před kybernetickými útoky je zde funkce Axis Edge Vault, která chrání ID zařízení a zjednoduší celý proces síťové autorizace zařízení Axis. Hlavní jednotka má jeden konfigurovatelný I/O port, který lze využít k připojení externího zařízení, k aktivaci výstražných světel nebo spouštění zvukových alarmů a přehrávaní zpráv.

Samostatně prodávané senzorové jednotky a hlavní jednotky umožňují vybrat si pro instalaci tu nejvhodnější kombinaci všech prvků. Jde skutečně o výhodné a modulární řešení, protože zákazníkům nabízí možnost pokrýt různé oblasti zájmu mimořádně diskrétními, leckdy až neviditelnými kamerami, jako jsou senzory AXIS FA1105, AXIS FA1125 nebo i termálními senzory AXIS FA1080-E a dalšími miniaturními kopulemi ze série AXIS FA. V prodeji jsou také čtyřkanálové hlavní jednotky AXIS FA54 Main Unit, které dovedou plnit náročné potřeby zákazníků v oblastech, kde je třeba diskrétní videodohled z více úhlů nebo detailní pokrytí velkých ploch.

Nejdůležitější charakteristiky jednotek FA51: 

  • HDTV 1080 p při plné snímkové frekvenci
  • Kompatibilní se všemi senzorovými jednotkami AXIS FA
  • Snadná integrace s jinými zařízeními
  • 1 konfigurovatelný vstupní/výstupní port
  • HDMI výstup pro veřejné monitory

Produkty v řadě AXIS FA jsou dostupné prostřednictvím prodejních kanálů společnosti Axis. Nové jednokanálové hlavní jednotky se prodávají za doporučenou maloobchodní cenu 7 590 Kč u AXIS FA51 a 65 900Kč u AXIS FA51-B (balení po 10 kusech).


Fotografie, produktové listy a další zdroje informací jsou k dispozici na adrese:

https://www.axis.com/corporate/press/press_material.htm?key=fa_series


Video je k dispozici na YouTube zde:

Hlavní jednotka AXIS FA51

Hlavní jednotka AXIS FA51-B

O společnosti Axis Communications
Společnost Axis vytváří chytřejší a bezpečnější svět s pomocí síťových řešení, která otevírají přístup k lepšímu zabezpečení a k novým způsobům podnikání. Axis jako lídr v oblasti síťového videa nabízí produkty a služby pro videodohled a analýzu videa, řízení přístupu a audiosystémy. Společnost Axis má přes 3 000 zaměstnanců ve více než 50 zemích a při poskytování klientských řešení spolupracuje s globální sítí partnerů. Společnost Axis byla založena v roce 1984 a sídlí ve švédském Lundu. Více informací o společnosti Axis najdete na naší webové stránce www.axis.com.