Zentiva otvírá očkovací místo pro zaměstnance a jejich rodiny přímo ve svém pražském závodu

Praha, 22. prosince 2021 – Zentiva nadále aktivně bojuje proti COVID-19, po celou dobu pandemie maximalizovala zdravotní bezpečnostní opatření ve svém výrobním závodu v Praze, aby zajistila nepřetržité dodávky vysoce kvalitních a cenově dostupných léků, které pacienti potřebují každý den. Pro další podporu svých týmů nyní zřídila Zentiva i vlastní očkovací místo pro zaměstnance a jejich rodinné příslušníky. Chce tak zjednodušit přístup k očkování proti COVID-19 a přeočkování 3. dávkou. Rozhodnutí nechat se očkovat je osobní záležitostí každého jednotlivce. Zentiva však dělá vše pro to, aby zaměstnancům poskytla důvěryhodné informace o viru a důsledcích nákazy a povzbudila je k očkování.

„Jsme velmi hrdí na to, že naše týmy vnímají svou zodpovědnost nejen jako zaměstnanci Zentivy, ale i jako odpovědní občané. Chrání tak sebe i své blízké, a napomáhají tak v boji proti COVID-19. Nově zajišťujeme očkování přímo u nás na pracovišti pro 1 500 zaměstnanců a nabízíme tuto službu i jejich rodinám. Současná pandemická situace není jednoduchá, a to zvláště před Vánocemi a blížícími se oslavami a rodinnými setkáními. Proto všichni doufáme, že si brzy budeme moci opět naplno užívat života. Jakkoliv k tomu můžeme přispět, uničiníme tak rádi,“ komentuje Ines Windisch, ředitelka Corporate Affairs & Human Resources, Zentiva.

Zentiva po celou dobu  šíření COVID-19 pohotově reaguje v rámci všech svých aktivit, a to s cílem zabezpečit nepřerušené dodávky léků společně s maximální ochranou svých zaměstnanců. Byla také jednou z prvních společností, které se zapojily do plošného PCR testování svých zaměstnanců, a poskytla jim tak rychlejší a přesnější výsledky. I díky tomuto opatření se reálně snížilo riziko šíření viru COVID-19 uvnitř závodu na minimum.

Výzkumné a vývojové centrum a pražský závod taktéž vyrobily vlastní dezinfekční přípravek Sanicor, který Zentiva uvedla na trh již v první vlně pandemie, kdy byl dezinfekce kritický nedostatek. Darováním dezinfekce Sanicor podpořila Zentiva mimo jiné potravinové banky a jejich klienty v Česku a na Slovensku. Od té doby přidala do svého portfolia ještě další produkty, které pomáhají proti šíření COVID-19 i dalších onemocnění. 

Za všechny tyto aktivity byla Zentiva letos v létě oceněna Ministerstvem průmyslu a obchodu a Svazem chemického průmyslu ČR za mimořádný přínos v boji proti COVID-19 v Česku.

„V posledních dnech letošního roku se dál zaměřujeme na pomoc druhým prostřednictvím darů potravinovým bankám a dalších dobrovolnických aktivit. Chtěli jsme tak, mimo jiné, vyslyšet přání našich týmů, abychom směřovali pomoc právě těm, kteří ji potřebují nejvíce,“ dodává Windisch.

O společnosti Zentiva

Společnost Zentiva je výrobce cenově dostupných kvalitních léčivých přípravků pro evropské i mimoevropské pacienty. S více než 4 500 zaměstnanci a sítí výrobních závodů (včetně „vlajkových lodí“ v Praze, Bukurešti a Anklešvaru) je naším cílem dosáhnout vůdčí pozice v oblasti značkových i generických léčivých přípravků v Evropě, a maximálně tak naplňovat každodenní potřeby všech osob v oblasti zdravotní péče.
V Zentivě věříme, že zdravotní péče má být právem, nikoli výsadou. Lidé dnes totiž více než kdy dříve potřebují lepší přístup k cenově dostupným kvalitním léčivým přípravkům a odpovídající zdravotní péči. Ve spolupráci s lékaři, lékárníky, velkoobchodníky, regulátory a státní správou tak poskytujeme každodenní řešení, která tvoří základ kvalitní zdravotní péče, bez níž se  moderní společnost neobejde.Více informací o společnosti Zentiva najdete na  www.zentiva.cz.