Gebrüder Weiss posiluje aktivity v Bulharsku

Praha, 10. ledna 2022 – Poskytovatel přepravních a logistických služeb Gebrüder Weiss dokončil integraci společnosti Rhenus Bulgaria do své celosvětové pobočkové sítě. Její součástí jsou tak nově čtyři nové terminály v Burgasu, Svilengradu, Varně a Plovdivu. Tento krok znamená stažení Rhenus Bulgaria z vnitrostátního dopravního trhu a převedení těchto operací na Gebrüder Weiss. Gebrüder Weiss Bulgaria také doplňuje svoje porfolio služeb o program Home Delivery.

“Doplnění dalších lokací do naší pobočkové sítě a nový, ale zkušený personál nám pomohou ještě efektivněji plnit logistické požadavky našich bulharských zákazníků. Zároveň rozšiřujeme portfolio služeb v oblasti dodávek pro koncové spotřebitele,” říká Marieta Grigorova, country manažerka společnosti Gebrüder Weiss Bulharsko. Po integraci společnosti Rhenus nyní Gebrüder Weiss poskytuje v Bulharsku možnost doručení až do domu. Služba zahrnuje přepravu nábytku, domácích spotřebičů ale i produktů domácí zábavy zakoupených online, přímo až na místo jejich využití spotřebiteli. Dvoučlenné doručovací týmy budou také montovat nábytek, připojovat a instalovat spotřebiče. V několika zemích střední a jihovýchodní Evropy patří společnost Gebrüder Weiss k lídrům trhu v oblasti B2C dodávek.

Službu Home Delivery Gebrüder Weiss neustále rozvíjí. „Zájem o zajištění B2C přeprav ze strany našich partnerů má rostoucí tendenci a v České republice souvisí především s pokračujícím rozmachem e-commerce. Těší mne, že můžeme nově našim obchodním parterům nabídnout B2C řešení i v Bulharsku,“ doplňuje Jan Kodada, ředitel obchodu a marketingu Gebrüder Weiss ČR.  

V Bulharsku působí Gebrüder Weiss v segmentech pozemní, letecké a námořní dopravy a logistiky již od roku 1993. V 90. letech 20. století, po pádu železné opony, rozšířila logistická společnost své aktivity ze střední Evropy směrem na východ. Dnes využívá vlastní hustě propojené sítě logistických uzlů také v nejrůznějších zemích jihovýchodní Evropy.

O společnosti

Firma Gebrüder Weiss zaměstnává více než 7400 zaměstnanců ve 170 vlastních pobočkách a patří k předním přepravcům a logistickým firmám v Evropě. Zastřešen společností Gebrüder Weiss Holding AG se sídlem v rakouském Lauterachu sdružuje tento podnik kromě svých hlavních obchodních divizí, jimiž jsou pozemní přeprava, letecká a námořní přeprava a logistika, též řadu vysoce specializovaných oborových řešení a dceřiných společností – mj. logistické poradenství x|vise, tectraxx (oborový specialista pro high-tech firmy), dicall (komunikační řešení, průzkum trhu, školení), Rail Cargo (železniční přeprava) a balíkovou službu Gebrüder Weiss Paketdienst, spolupodílník rakouské společnosti DPD. Toto propojení umožňuje koncernu reagovat rychle a flexibilně na požadavky zákazníků. Zásluhou velkého množství ekologických, ekonomických a sociálních opatření je tento rodinný podnik s historií v oblasti přepravy dlouhou více než 500 let považován i dnes za průkopníka v otázce udržitelného hospodaření.

V České republice společnost Gebrüder Weiss zaměstnává 375 zaměstnanců. Poskytuje tuzemské a mezinárodní pozemní přepravy, leteckou a námořní přepravu, skladovou logistiku a komplexní logistická řešení šitá na míru.