Externí komunikaci Coca-Cola HBC Česko a Slovensko bude nově řídit držitel ocenění Mluvčí roku Václav Koukolíček

Praha, 11. ledna 2022 – Manažerem externí komunikace společnosti Coca-Cola HBC Česko a Slovensko se od Nového roku stal Václav Koukolíček. Ve svém oboru patří v Česku mezi nejužší špičku – v roce 2020 zvítězil v profesní soutěži Mluvčí roku v kategorii Nejlepší mluvčí soukromého sektoru. Loni pak získal zlatou sošku také v soutěži LEMUR – Česká cena za PR. Před příchodem do Coca-Cola HBC Česko a Slovensko vedl Koukolíček více než 7 let externí komunikaci maloobchodního řetězce Tesco.

V čele týmu externí komunikace Coca-Cola HBC Česko a Slovensko bude mezi hlavní úkoly Václava Koukolíčka patřit naplňování a další rozvoj komunikační strategie, posilování vztahů s médii, veřejností i partnery a v neposlední řadě také podpora projektů společnosti na poli udržitelného rozvoje. „Coca-Cola HBC je výrobcem a distributorem ikonických nealkoholických nápojů. Značka se těší dobrému jménu a mimořádné oblibě zákazníků. I proto jsem moc rád za příležitost komunikovat jejím jménem nejen vůči patnáctimilionovému českému a slovenskému trhu, ale také směrem k partnerůmči místním komunitám. Těším se na mnoho zajímavých projektů, jež mě s mým týmem čekají,“ uvedl Koukolíček.

Nový manažer externí komunikace přichází do Coca-Cola HBC Česko a Slovensko s více než 13 lety zkušeností v oboru. Svoji profesní dráhu zahájil jako novinář ve vydavatelství Ringier Axel Springer, kde měl jako vedoucí politického oddělení na starosti mimo jiné investigativní žurnalistiku či rozhovory s významnými osobnostmi a vrcholnými politiky. Poté pracoval na Ministerstvu školství mládeže a tělovýchovy – nejprve jako tiskový mluvčí, později se stal tajemníkem ministra s odpovědností za komunikační strategii.

Do soukromé sféry přešel Koukolíček v roce 2012, kdy se stal manažerem komunikace českého výrobce dekorativního skla a zakázkových světelných instalací Lasvit. V posledních sedmi letech pak vedl externí komunikaci maloobchodního řetězce Tesco Stores ČR. Náplní jeho práce bylo mimo jiné vytvořit a naplňovat komunikační strategii v on-line či offline prostředí. Zabýval se také krizovou komunikací či spoluprací s týmy po celé střední Evropě a poskytoval klíčové informace o produktech, projektech a CSR aktivitách. 

Václav Koukolíček je absolventem Pedagogické fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. Je ženatý a má tři děti. Volný čas tráví nejraději se svou rodinou, řadu let byl také vedoucím skautského oddílu v Junáku.